Skip to navigation Skip to main content

Silvretta Montafon is met bijna 140 km pistes het grootste skigebied van de 5 verschillende gebieden in het Montafon in Vorarlberg. Hier kun je dus als ervaren wintersporter goed uit de voeten en flink wat pistekilometers op een dag ‘vreten’. Ook vind je in Silvretta Montafon de langste afdaling van Vorarlberg: de HochjochTotale . Deze prachtige afdaling voert vanaf de 2430 meter hoge Alpilagrat helemaal terug naar Schruns in het dal. Een absolute must-do en goede benentrainer voor elke wintersporter. Bovendien geniet je onderweg van prachtige uitzichten.

Silvretta Montafon: allround skigebied

Silvretta Montafon is een skigebied dat een mooie verdeling heeft tussen blauwe (60 km), rode (45 km) en zwarte (8 km) pistes. Hierdoor is het skigebied perfect voor elk niveau. Beginners voelen zich thuis op de brede blauwe pistes, terwijl er voor gevorderden genoeg uitdaging te vinden is op rood en zwart. Liefhebbers van freeriden kunnen hun hart ophalen op de 27 km aan skiroutes en vele off-pistemogelijkheden. Met de skipas heb je tevens toegang tot de andere skigebieden van het Montafon: Gargellen, Kristberg, Golm en Silvretta-Bielerhöhe en het nabijgelegen skigebied Brandnertal.

11279 -  (4)
HochjochTotale in het Montafon

HochjochTotale: highlight van het skigebied

Wat is er nou lekkerder dan kilometerslang ongestoord afdalen? De HochjochTotale is zonder twijfel één van de highlights in Silvretta Montafon. Met een lengte van 12 km is deze piste de langste dalafdaling in Vorarlberg. De tocht begint op de 2430 meter hoge Alpilagrat, dat tevens het hoogste punt van het skigebied is. Hier volg je als eerste de blauwe piste 1a die je alvast een heerlijk uitzicht biedt. De piste loopt ook door de langste skitunnel ter wereld, die 470 meter lang is.

1700 hoogtemeters

Eenmaal uit de lange tunnel wordt het uitzicht nog indrukwekkender en vervolg je de route via piste 1b. Ook deze is blauw en relatief gemakkelijk. Na het passeren van het bergstation van de HochjochBahn, vervolg je je route via de blauwe 1c. Deze afdaling loopt prachtig door het bos. Het laatste gedeelte van de HochjochTotale is rood en tevens het meest pittig. Zorg er dus voor dat je nog wat energie over hebt voor het laatste stuk naar Schruns in het dal. In totaal overbrug je tijdens de HochjochTotale 1700 hoogtemeters.

11279 -  (5)
Het begin van de langste skitunnel ter wereld

Elke woensdagochtend als eerste afdalen op de HochjochTotale

Wil jij genieten van een vers geprepareerde piste, voordat het skigebied officieel geopend is? Iedere woensdag kun je samen met professionele gidsen de HochjochTotale skiën voordat alle andere wintersporters de pistes mogen betreden. Je dient je vooraf aan te melden en vervolgens verzamel je om 7.25 uur bij het dalstation van de GrasjochBahn in St. Gallenkirch. Nadat je in alle rust de dalafdaling hebt geskied, ga je met de lift terug naar boven om te genieten van een traditioneel bergontbijt in het Kapellrestaurant. Met een goedgevulde maag kun je daarna de rest van het skigebied verkennen.


Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.