Skip to navigation Skip to main content
Sölden 11
© Spalder Media Group

Sölden in het kort

 • Hoogte: 1350 - 3340 meter
 • Modern skigebied met snelle liften
 • Heerlijke blauwe afdalingen op de Giggijoch
 • 2 gletsjers, drie punten hoger dan 3000 meter

Met ruim 144 km aan pistes is het skigebied van Sölden en Hochsölden het grootste gebied van het Ötztal. Het skigebied is zeer sneeuwzeker, waardoor je hier van vroeg in de herfst tot ver in het voorjaar op de latten kunt staan. Dat is te danken aan de hoge ligging tot wel 3340 meter hoogte en aanwezigheid van de Tiefenbachgletsjer en Rettenbachgletsjer. Tijdens een wintersport in Sölden kun je genieten van lange afdalingen, goede berghutten, spectaculaire uitzichten en feestelijke après-ski.  

Uitgebreide skimogelijkheden in Sölden

Sölden heeft voor ieder type skiër meer dan genoeg te bieden. Of je nu beginner bent of al jaren op de latten staat. Het merendeel van de afdalingen is blauw (69,8 km), gevolgd door rood (44,8 km) en zwart (27,4 km). De pistes zijn veelal breed en liggen tussen 1350 en 3340 meter hoogte, waardoor je lekker lang kunt afdalen. De dalafdaling vanaf uitzichtplatform Schwarze Schneide is met een lengte 15 km en 2000 hoogtemeters zelfs een van de langste van Oostenrijk. Verzuurde bovenbenen zijn eenmaal beneden gegarandeerd. Beginners zullen zich vooral vermaken op de Giggijoch waar verschillende eenvoudige pistes liggen. Gevorderde skiërs kunnen vanaf de Gaislachkogel kiezen uit een drietal pittige afdalingen met een hoogteverschil van bijna 1700 meter. Voor de echte waaghalzen is er het Area 47 Snowpark op de Giggijoch.

Afbeelding - Slopes Map 1 - Sölden

Sölden - 144 km

Open
 • Blauw 69,8 km
 • Rood 44,8 km
 • Zwart 27,4 km
 • Ski routes 2 km

Berg: 428 cm

Dal: 10 cm

 • Sleepliften 8
 • Stoeltjesliften 14
 • Gondels 7
 • Treinen 1
 • Gletsjer Ja
 • Capaciteit 67000 p/uur
Afbeelding - Slopes Map 1 - Sölden

Vroeg in de herfst de piste op

Het skiseizoen van Sölden is lang en dat heeft alles te maken met de hoge ligging en aanwezigheid van twee gletsjers. Skiën kan hier doorgaans van half september/begin oktober tot begin mei. Al vroeg in de herfst openen de eerste liften en pistes op de Rettenbachgletsjer. Hier vindt traditiegetrouw de aftrap van het World Cup seizoen plaats. Begin december opent het winterskigebied en zijn alle 144 pistekilometers weer toegankelijk. De Tiefenbach- en Rettenbachgletsjer tellen samen 34,5 km aan pistes en zijn met elkaar verbonden via een skitunnel.

De drie uitzichtplatformen van Sölden

Sölden is het enige skigebied in Oostenrijk met drie skibergen hoger dan 3000 meter: de Gaislachkogel (3058 meter), de Tiefenbachkogel (3250 meter) en de Schwarze Schneid (3340 meter). Samen worden deze toppen ook wel de BIG 3 van Sölden genoemd. Zowel op ski’s als te voet zijn de drie hoogste punten van het skigebied te bereiken. Alle drie beschikken over een eigen uitzichtplatform, waar je kunt genieten van spectaculaire uitzichten. De BIG 3 Rally is een skitocht van bijna 50 km lang. Zoals de naam al doet vermoeden, doe je tijdens de route alle drie de toppen aan. Je bent zo’n 4 uur onderweg en overbrugt meer dan 5200 hoogtemeters.

James Bond en Sölden

James Bond fans zullen Sölden al snel herkennen als filmlocatie van de film 'Spectre' die hier is opgenomen. Uiteraard is daar ook van alles van terug te zien in het skigebied. Een van de hoogtepunten is 007 ELEMENTS, een museum over James Bond op de Gaislachkogel. Hier kun je onder andere wrakstukken van het vliegtuig bewonderen en een kijkje nemen in het leven van Bond.

Goede berghutten en feestelijke après-ski

De innerlijke mens komt in Sölden ook niks te kort. Van knusse berghutten tot uitgebreide pisterestaurants, hier vind je het allemaal. Bij ICE-Q, Falcon, Wirtshaus Giggijoch en Gletscher Tisch kun je zelfs eten op hoog niveau. Gek op feesten en gezelligheid? De après-ski van Sölden gaat door tot in de late uurtjes. 

Fotogalerij van Sölden

Sölden
© Spalder Media Group
Sölden 1
© Spalder Media Group
Sölden 2
© Spalder Media Group
Sölden 3
© Spalder Media Group
Faciliteiten
Aantal Pisterestaurants 30
Skidepot bij het dalstation
Prijs skidepot per dag
Gratis parkeren bij het dalstation
Prijs parkeren per dag
Freestyle & Freeride in Sölden
Funparks 1
Halfpipe
Quarterpipe
Boxes
Rails
Tables
Boardercross
Kickers
Freeride toegestaan
Freeride-zone
Skipasprijzen Sölden - Laagseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Sölden
Kinderen EUR 167,50
Volwassenen EUR 384,50
Gratis tot 8 jaar
Skipasprijzen Sölden - Hoogseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Sölden
Kinderen EUR 189,00
Volwassenen EUR 417,50
Gratis tot 8 jaar