Skip to navigation Skip to main content
7635 - 10 herkenbare foutjes van wintersporters (1)

In iedere wintersportgroep is er altijd wel iemand waarbij de skipas nog in een andere broek zit, die z’n handschoenen laat liggen in de bus of die na een avondje in de après-ski met de verkeerde ski's thuiskomt. Iedere keer weer kun je smakelijk lachen om de foutjes van een ander. Totdat het je zelf een keer overkomt… Dit zijn 10 herkenbare foutjes van wintersporters. Hoeveel heb jij er al gemaakt?

#1. Je handschoenen of skistokken liggen nog in de bus

Voordat je je appartement, chalet of hotel uitloopt heb je al je spullen zeker 10 keer gecontroleerd. Helaas vergeet je dat proces al snel tijdens een ritje met de skibus. Is het de adrenaline, of is het gewoon dat gevoel van ‘ik wil zo snel mogelijk op de piste staan‘? Niet handig, want zonder skistokken of handschoenen kom je niet veel verder. Dat wordt eerst naar de skishop voor nieuwe spullen.

#2. Je telefoon laten vallen uit de stoeltjeslift

Een ritje in de stoeltjeslift duurt meestal wel even, dus wat doe je dan? Juist, even de pistekaart checken, je lippen invetten, een paar slokken drinken en natuurlijk foto’s nemen van dat prachtige zonnetje tussen de bergen. Oh nee wacht, nog even snel een selfie! En ja, daar gaat je telefoon... 8 dingen die je wel eens uit de skilift hebt laten vallen >

7635 -  (3)
Oeps, daar gaat je telefoon...

#3. Te veel of te weinig kleding aan

Niets is verraderlijker dan het weer in de bergen. ’s Morgens kan het zonnetje nog volop schijnen, maar een paar uur later kan het ook ineens flink betrekken en een stuk kouder worden. Je hebt of te veel, of te weinig kleding aan. Tip: Neem gewoon een extra trui en sjaal mee in je rugzak.

#4. Met de verkeerde ski’s naar huis

Als je nog niet in het bezit bent van eigen ski's, dan ben je genoodzaakt om materiaal te huren bij een verhuurbedrijf. Helaas voor jou hebben ze daar bijna allemaal dezelfde ski’s en wordt het moeilijk om al die ski’s uit elkaar te houden. Na de lunch probeer je een ski onder te klikken die anders staat afgesteld en na de gezellige après-ski wandel je vrolijk met de ski’s van een ander naar huis.

7635 -  (4)
Alles lijkt op elkaar!

#5. Je skiet achter de verkeerde aan

Tijdens het skiën letten we vaak alleen op de jas- en broekkleuren van iedereen uit de groep. Zo kan het voorkomen dat je daardoor per ongeluk achter de verkeerde aan skiet. Een iets te enthousiaste sneeuwwolk over een wildvreemde heen, of je skiet volledig de verkeerde kant op. Sta jij ineens aan de ene kant van het gebied en je vrienden aan de andere kant. Hoe ga je dat nou weer oplossen?

#6. De laatste lift gemist

In sommige skigebieden heb je een lift nodig om weer op de juiste piste naar het dal te komen, of moet je zelfs het laatste stuk met de gondel naar beneden. Goed opletten dus op de lifttijden. Voor je het weet is de laatste lift net vertrokken en kun jij of een heel stuk via een moeilijk bospad naar beneden roetsjen, of kun je met de taxi terug. Vaak gevaarlijk en zonde van het geld. Die paar euro geef je liever uit aan de après-ski.

#7. Broek vol sneeuw

Je bent lekker naast de piste aan het skiën en dan ineens gaan je punten over elkaar en lig jij languit voorover in de sneeuw. Broek vol sneeuw en jij komt met geen mogelijkheid meer overeind. Dat wordt met een nat pak skiën de rest van de dag.

7635 -  (5)
Tsja, daar lig je dan

#8. Skilift problemen

Als alles goed gaat en je je netjes aan de aanwijzingen houdt, dan stap je (vaak) soepel in de lift en ben je met een paar minuten boven. Het kan ook voorkomen dat je net iets te laat door de poortjes glipt of dat je net te ver door skiet, met een botsing met de lift als gevolg. Niet alleen met instappen hebben we het moeilijk, ook met uitstappen ontstaan de nodige problemen. De stokken van je buurman in je been, blijven hangen met je rugzak of gewoon keihard onderuit. Lift stil en de mensen die boven staan te wachten helemaal in een deuk.

#9. De skischoenen van een ander om jouw voeten

Niet alleen huurski’s lijken heel erg op elkaar, ook voor skischoenen geldt dit. Ga je met een groep vrienden of familie op wintersport en hebben jullie allemaal bij hetzelfde verhuurbedrijf gehuurd, dan is de kans groot dat je een keer de schoenen van een ander hebt aangetrokken. Als ze zo allemaal op een rijtje hangen, dan is het helemaal lastig om te onthouden welke schoen bij wie hoort. Heb jij het nummertje op de streepjescode onthouden?

#10. Net een drankje teveel

Het is lunchtijd en je hebt de hele ochtend lekker geskied. Je bestelt iets te eten en je besluit er ook een biertje bij te nemen. Het zonnetje schijnt, jullie zitten lekker buiten en met die combinatie is dat bier zo op. Je neemt er nog eentje en ook een volgende zie je wel zitten. Na de lunch wil je weer gaan skiën, maar eenmaal op de ski's heb je puddingbenen, ben je de controle kwijt en ga je keihard onderuit. Volgende keer toch maar een biertje minder...

gevallen
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.