Skip to navigation Skip to main content

8 dingen die je wel eens uit de skilift hebt laten vallen

17053 - 8 dingen die je wel eens uit de skilift hebt laten vallen (2)

Na een heerlijke afdaling sluit je aan in de rij voor de stoeltjeslift. Het is niet druk en binnen mum van tijd zit je heerlijk op de verwarmde stoeltjes. Even de benen tot rust laten komen en… Tijd voor een selfie! Je pakt je mobieltje uit je jaszak, maar dan ineens glijdt je telefoon uit je handen, zo in de maagdelijk witte sneeuw… Hoe ga je die straks terugvinden? We hebben allemaal wel eens iets laten vallen uit de lift. In dit weblog heb ik de 8 meest herkenbare dingen op een rijtje gezet.

#1. Telefoon

De zon schijnt, de sneeuw om je heen glinstert als diamantjes en de bergtoppen zijn prachtig zo met die blauwe hemel op de achtergrond. Tijd voor een foto! En als je dan toch bezig bent, ook meteen een selfie van de hele groep. Maar dan gaat het fout. Op het moment dat jij je arm uitstrekt om de foto te maken, glijdt de telefoon zo tussen je vingers door naar beneden. Reisverzekering? Of kun je er met een beetje mazzel toch nog bijkomen?

17053 -  (6)

#2. Eten of drinken

De pistes zijn geweldig vandaag, dus je hebt geen tijd te verliezen. Even snel een slok water, een broodje of een energiereep in de lift en je kunt er weer tegenaan. In de gondel gaat dat prima, maar in de stoeltjeslift is het een ander verhaal…

#3. Zonnebrandcrème

De zon is vandaag op volle sterkte. Tijd om een beetje zonnebrandcrème op te smeren. Nadat je je gezicht hebt ingesmeerd, wil je het dopje op de tube draaien, maar uiteraard is dat geen goede combinatie met gladde zonnebrandhanden...

#4. Skistokken

Menig skiër kan beamen dat skistokken in de stoeltjeslift ontzettende ondingen kunnen zijn. Vooral als je even snel iets uit je rugzak wilt pakken of tijdens het maken van een foto. Je kunt natuurlijk altijd even vragen of iemand ze vast zou willen houden, maar meestal is het dan al te laat. En natuurlijk net op een punt waar je absoluut niet naartoe kunt skiën. Dan maar snel nieuwe stokken scoren…

17053 -  (7)

#5. Zonnebril

Het zonnetje schijnt, dus de grote skibril moet plaatsmaken voor een zonnebril. Je wilt natuurlijk wel met een lekker kleurtje thuiskomen. Vol blijdschap pak je je zonnebril uit je binnenzak. Iets te enthousiast, want voor je het weet ligt deze op de piste onder je.

#6. Handschoenen

Handschoenen met een elastieke band om je arm zijn een geweldige uitvinding. Maak je hier ook daadwerkelijk gebruik van, dan hoef je niet bang te zijn dat je handschoenen ineens naar beneden vallen als je ze uitdoet in de lift. Maar is dat niet het geval, dan is de kans groot dat ze zomaar tijdens een ritje in de skilift naar beneden dwarrelen. Tja, je moest even je lippen stiften!

17053 -  (8)

#7. Labello

Vreselijk die droge lippen! Eerst maar even een beetje Labello opsmeren. Te laat, daar ligt ‘ie al tussen de bomen… Die vind je nooit meer terug!

#8. Jijzelf

En dan nu de allergênantste uit deze lijst: zelf uit de lift vallen. Bij het instappen, halverwege of tijdens het uitstappen. Uiteraard met een volle laag sneeuw in je skibroek en een onhandige houding als gevolg. Maar schaam je niet, het kan de beste overkomen!


Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.