Skip to navigation Skip to main content

Muziekfestivals in de sneeuw

In de zomer stikt het ervan in Nederland; bijna elk weekend is er ergens wel een festival. De echte wintersportliefhebber weet dat er in de Alpenlanden naast après-ski ook genoeg te feesten is. Niet alleen skiwedstrijden waaromheen een heel festijn gebouwd is (zoals de Hahnenkammrennen in Kitzbühel), maar ook festivals die draaien om muziek. Vind je het leuk om naar een festival te gaan tijdens je wintersport, lees dan even mee, want we hebben er een paar voor je op een rijtje gezet. Ski, zon en muziek; wie wil dat nou niet!?

Top of the Mountain, Ischgl

Het Top of the Mountain Concert in Ischgl vindt drie keer per skiseizoen plaats. Aan het begin van de winter, met Pasen en om het seizoen af te sluiten. Op zaterdag 26 november 2016 wordt het skiseizoen in de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun geopend met het Top of the Mountain Concert. Het live concert van de Duitse band PUR begint om 18.00 uur. Met een dagkaart heb je toegang tot het concert. Deze kost € 65,- en koop je hier. Voor de andere twee concerten is de programmering nog niet bekend, maar zet 16 april en 30 april 2017 maar alvast in je agenda.

Rave on Snow, Saalbach-Hinterglemm

In Saalbach-Hinterglemm kunnen liefhebbers van elektronische muziek hun hart ophalen, hier draaien de échte grote namen. Denk aan dj's als Carl Craig, Extrawelt en Mathias Kaden. In Saalbach staan verschillende stages die samen het Rave on Snow festival vormen. Van 8 tot en met 11 december 2016 is het dansen geblazen in deze levendige bestemming! Je kunt een los ticket kopen (vanaf € 85,- voor een weekend), of een ticket met accommodatie (vanaf € 157,- in een jeugdherberg).

Rock the Pistes, Portes du Soleil

Écht rocken doe je in maart in Les Portes du Soleil op het Rock the Pistes festival. Op 19 tot en met 25 maart 2017 kun je genieten van muziek in Avoriaz, Torgon, Morgins, Châtel, Val d'Illiez-Champoussin & Les Crosets, Champéry en Morzine. Het festival is een mix van Franse en internationale sterren. Vorig jaar stond Selah Sue bijvoorbeeld op de bühne in Morzine. Voor dit seizoen is er nog niet veel bevestigd, dus houd de website in de gaten voor het programma. Met je skipas heb je toegang tot alle concerten.

Snowbombing, Mayrhofen

Het is voor ieder wat wils in Mayrhofen met Snowbombing, zo traden eerder onder andere The Chemical Brothers, Craig David en Fatboy Slim op. De optredens worden gehouden op bijzondere locaties, denk aan een iglo rave en een betoverd bos. Snowbombing vindt dit seizoen plaats op 3 tot en met 8 april 2017. Super Earlybirds zijn beschikbaar vanaf € 249,- inclusief accommodatie. De line-up wordt eind september op de website bekend gemaakt.

Zermatt Unplugged, Zermatt

Ben je geen fan van elektronische muziek, dan zit je goed in Zermatt. Van 4 tot en met 8 april 2017 is daar Zermatt Unplugged met véél singer-songwriters. Vorige editie stonden daar onder andere Angus & Julia Stone en Xavier Rudd. De line-up voor aankomend seizoen is nog niet bekend. Houd deze website in de gaten voor het programma. Er zijn dagkaarten te koop, maar ook losse tickets voor concerten, of kaarten voor het gehele event. De voorverkoop is nog niet begonnen.

Electric Mountain Festival, Sölden

6 en 7 april 2017 staat Sölden op zijn kop, want dan vindt daar het Electric Mountain Festival plaats. De Giggijoch (2300 m) wordt omgetoverd tot een unieke partylocatie, waar de muziek verzorgd wordt door zowel lokale als internationale DJ’s. Denk aan Nicky Romero, Fedde le Grand, Robin Schulz en Klangkarussel. Met je skipas heb je toegang tot de concerten. Houd de website in de gaten voor de line-up!

Genoeg te doen dus, naast het skiën zelf! Weet jij nog een leuk muziekfestival dat in deze lijst ontbreekt? Vertel het ons!

Winter Female Author 1

Over Gastredacteur

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.