Skip to navigation Skip to main content
Spring Blanc
© Spalder Media Group

Top of the Mountain Opening Concert in Ischgl

Top of the Mountain Opening Concert Ischgl .. november 2020

Ischgl zorgt ieder jaar weer voor één van de meest spectaculaire seizoensopeningen. Het hoogtepunt van de seizoensopening is het 'Top of the Mountain' concert. Vorig jaar verzorgde de Duitse reggae/dancehall band 'SEEED' het concert. Eerdere jaren waren het onder andere James Blunt, Alicia Keys, Elton John, Pink en Nickelback die op de bühne stonden in Ischgl. Wie in 2020 het winterseizoen in Ischgl opent is nog niet bekend.

Vroege seizoensopening

Ischgl is een van de eerste skigebieden zonder gletsjer die zijn liften weer laat draaien. Het skigebied reikt echter tot 2872 meter en beschikt over voldoende sneeuwkanonnen om de wintersporters tijdens de openingsweek genoeg pisteplezier te kunnen bieden. Gedurende de hele week zijn er, in het dorp en in het skigebied, diverse events die de opening een speciaal tintje geven.

'Het Ibiza van de Alpen’

Qua après-ski is Ischgl al jaren één van de gezelligste dorpen in de Alpen. De seizoensopening van Ischgl betekent ook dat après-ski bars als de Kuhstall, Schatzi, Niki's Stadl en de Trofana Alm hun deuren weer openen. Ischgl heeft niet voor niks de bijnaam ‘het Ibiza van de Alpen’ verworven. Wie in november 2020 het 'Top of The Mountain Openingsconcert' concert zal verzorgen is momenteel nog niet bekend.