5 januari 2022 door Florien in Nieuws


De afgelopen weken is het ontzettend zacht geweest in de Alpen, maar daar komt nu eindelijk verandering in. Zoals je op maandag al in het weerbericht kon lezen, daalt het kwik deze week tot onder het vriespunt en is er weer flink wat verse sneeuw voorspeld. Eindelijk keert de winter terug en dat was wel nodig ook! Goed nieuws voor iedereen die een wintersport dichter bij huis op de planning heeft staan: ook in het Sauerland valt deze week verse sneeuw.

Winterse week

Eindelijk trekt er koudere lucht over de Alpen en die zorgt, in combinatie met een storing vanuit het zuidwesten, voor flink wat sneeuw. Lokaal kan er de komende dagen wel een meter verse poeder vallen. De koude temperaturen laten de sneeuwgrens weer dalen, waardoor ook de lagergelegen gebieden wit zullen kleuren. Donderdag belooft zonnig en koud te worden, al zijn sneeuwbuien niet uitgesloten. De dagen daarna valt er regelmatig winterse neerslag.

Sneeuwkanonnen draaien volop in Winterberg

Ook in het Sauerland is het de afgelopen dagen zacht en regenachtig geweest, maar daar is vandaag verandering in gekomen. Het is op dit moment ruim vier graden onder nul in Winterberg en er valt zo nu en dan wat verse sneeuw. Dankzij de lage temperaturen kunnen de sneeuwkanonnen volop draaien en wordt het sneeuwdek lekker aangevuld. Alleen morgen weet de zon even tussen het dikke wolkendek door te komen, maar het blijft vriezen. Op vrijdag, zaterdag en zondag sneeuwt het flink en kan er als het meezit 15 tot 20 cm natuursneeuw bij vallen. Vandaag zijn 14 van de 32 liften in bedrijf en is er 6 km aan pistes geopend. Mogelijk wordt dit aantal, afhankelijk van de sneeuwcondities, richting of na het weekend nog groter.

Winterberg sneeuwkanonnen
Verse sneeuw én sneeuw van de sneeuwkanonnen in Winterberg

Webcams vol verse sneeuw

Grijs en met dikke sneeuwvlokken: dit is wat er op de meeste webcams valt te zien op dit moment. Het sneeuwdek wordt lokaal weer lekker aangevuld en wat is het altijd weer fijn om daar naar te kijken! Benieuwd naar de huidige situatie in de Alpenlanden? Bekijk hieronder een verzameling van de webcams.

Tauplitz Sneeuw
Tauplitz
Maisalm, Saalbach
Val d'Illiez-Champoussin & Les Crosets, Région Dents du Midi (Portes du Soleil)
Val Thorens
Val Thorens
Wildkogel Arena
Wildkogel-Arena
Oberstdorf
Oberstdorf
Obertauern
Obertauern
Seefeld
Seefeld
Montafon
Tschagguns, Montafon
Eispark Osttirol
Eispark Osttirol
Sölden
Sölden
Mayrhofen
SkiWelt
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Zillertal Arena
Zillertal Arena
Balderschwang
Balderschwang
Ellmau
Ellmau
Hotel Hanuself Hof, Allgäu
Kleinwalsertal
Kleinwalsertal
Warth - Schröcken
Warth-Schröcken, Ski Arlberg
St. Jakob im Ahrntal
St. Jakob im Ahrntal
Garmisch Classic
Garmisch Classic
Saas-Fee sneeuw
Saas-Fee
Lech am Arlberg
Lech am Arlberg
Sneeuw in Ehrwald
Ehrwald, Tiroler Zugspitz Arenaimage widget

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen