Skip to navigation Skip to main content
53794 - 6 kleine en gemoedelijke skigebieden in Oostenrijk (3)
© www.schultz-ski.at

Naast dat je kunt wintersporten in gigantische ski-oorden met honderden afdalingen, zijn er ook genoeg kleine en gemoedelijke skigebieden in Oostenrijk te vinden. En die hebben absoluut zo hun charme! Geen duizelingwekkende aantallen qua pistekilometers, maar juist overzichtelijk en familievriendelijk. Verdwalen zit er niet bij, je vindt elkaar makkelijk terug als je allemaal een verkeerde kant op skiet en het is vaak veel rustiger en goedkoper. Genoeg voordelen dus! Ben jij nog op zoek naar zo'n mooi compact skigebied voor een wintersport met het gezin? In dit blog hebben we 6 kleine en gemoedelijke skigebieden in Oostenrijk op een rijtje gezet.

Wintersport in Oostenrijk: voor ieder wat wils

Of je nu op zoek ben naar absolute sneeuwzekerheid of wil wintersporten in een skigebied met gletsjer, je het piste-aanbod belangrijk vindt of liever gaat voor een grote familievriendelijkheid... Met zoveel verschillende skigebieden, is er voor een wintersport in Oostenrijk aan keuze in elk geval geen gebrek. Er is voor iedereen een ideale bestemming! Zeker ook voor wintersporters die geen waarde hechten aan een enorme omvang om elke dag andere afdalingen te kunnen maken. De kleine skigebieden in Oostenrijk worden juist gekenmerkt door hun rust, gezinsvriendelijkheid, sfeer, overzichtelijkheid en betaalbaarheid. Je kunt er net zo heerlijk skiën en genieten van een prachtig winters landschap in pure sereniteit. Welke kleine en gemoedelijke skigebieden absoluut aan te raden zijn voor een wintersport? Bekijk deze mooie resorts eens!

Alles over een wintersport in Oostenrijk

1. Turracher Höhe, Steiermark

Je kunt van Turracher Höhe gerust zeggen dat het een onontdekte parel is. Dit kleine, maar heel erg fijne skigebied is namelijk voorzien van een aantal unieke kenmerken. Hier word je bijvoorbeeld tijdens het skiën zomaar bediend door een pistebutler, die een glaasje prosecco voor je inschenkt tussen de afdalingen door en snoep en ijs uitdeelt aan de kinderen. Maar ook het feit dat je van de ene naar de andere kant van het skigebied dwars over een stijfbevroren meer op ski's door de Seetaxi wordt voortgetrokken, is een bijzonder detail dat je nergens anders tegenkomt. In totaal zijn er 42 km aan pistes, dus er is bovendien genoeg te skiën.

53794 -  (9)

2. Sillian Hochpustertal, Tirol

Met ongeveer de helft minder pistekilometers is het skigebied van Sillian in het Tiroolse Hochpustertal van iets kleinere omvang, maar daardoor zeker niet minder mooi. Sterker nog, deze omgeving wordt juist gekenmerkt door het schitterende landschap en ultieme rust! Wintersporters die op zoek zijn naar een kalme, maar sfeervolle ambiance, zijn hier helemaal op hun plek. Van hordes skiërs en snowboarders is geen sprake en wachtrijen voor liften komen hier eigenlijk nauwelijks voor. Bovendien profiteert het skigebied van een gunstige ligging, waardoor hier doorgaans genoten kan worden van een groot aantal zonuren. Wie op zoek is naar een mooi resort voor een wintersport met het gezin in Oostenrijk, kan Sillian Hochpustertal zonder twijfel op z'n lijstje zetten.

53794 -  (10)
Perfecte geprepareerde pistes in Sillian (© www.schultz-ski.at)

3. Katschberg, Karinthië/Salzburgerland

Op zoek naar een middelmaatje en een grote sneeuwzekerheid? Katschberg is dan het perfecte skigebied. Hier ligt zo'n 70 km aan pistes voor je klaar, genoeg om dus onbeperkt te genieten van verschillende afdalingen. Toch blijft het van overzichtelijke omvang en is daardoor familievriendelijk. Dit Oostenrijkse skigebied kan een waar sneeuwparadijs worden genoemd, want dankzij een gunstige hoge ligging is het kleinschalige gebied doorgaans wit gekleurd. Overigens kun je hier niet alleen fijn skiën, ook leent het wintersportresort zich uitstekend voor andere leuke activiteiten. Maak romantische paardensleetochten, ga langlaufen, stap met kinderen op de slee of trek je schaatsen aan. Ook dat kan hier!

4. Tauplitz, Steiermark

Hoewel er natuurlijk overal prachtige gebieden zijn in Oostenrijk, is Tauplitz wel een van die regio's die wat betreft natuurschoon de kroon spant. Imponerende pieken, dromerige naaldbossen en lieflijke alpenweiden, dat is de omgeving van dit kleine en gemoedelijke skigebied in Oostenrijk in een notendop. Dat idyllische karakter wordt onderstreept door het feit dat hier vrijwel geen auto's rijden en de locals zich uitsluitend verplaatsen via sneeuwscooters of hondensledes. Middels een kort ritje met de skibus bereik je vanuit het sfeervolle dorp het skigebied dat 42 km aan pistes telt. Je kunt hier mooie skitochten maken en genieten van de uitzichten, en ook kinderen zullen hier ongetwijfeld genieten, mede dankzij het zonnige kinderland, rodelmogelijkheden en natuurlijk mascotte Grafo.

Maak zelf hondensledetochten in Oostenrijk

5. Sonnenkopf, Vorarlberg

Bij uitstek een van de kleine en gemoedelijke skigebieden in Oostenrijk die ontzettend geschikt is voor gezinnen met kinderen, is Sonnenkopf in het Klostertal. Het is er heerlijk rustig, er zijn fijne restaurants om te genieten van een Oostenrijkse specialiteit en de pistes zijn mooi breed. Het skigebied reikt tot ruim 2300 meter hoogte en heeft doorgaans geen gebrek aan natuursneeuw. Bovendien is het een ideale bestemming voor een wintersport met de hele familie, want wie er op zoek is naar uitdaging kan met enkele minuten het grotere Ski Arlberg bereiken. Sonnenkopf kenmerkt zich niet alleen als rustig, gemoedelijk en familievriendelijk, maar is ook een mooie bestemming voor een betaalbare wintersport in Oostenrijk.

53794 -  (11)

6. Virgental, Tirol

Het Virgental is een schitterende vallei in Osttirol waar een drietal aan fijne, kleine skigebieden liggen, midden in de ongerepte natuur van natuurpark Hohe Tauern. Dat je hier prachtig kunt wintersporten is zeker, maar door de verscheidenheid aan gebieden is er ook voldoende afwisseling te vinden. Kals-Matrei, Prägraten am Großvenediger en Virgen zijn stuk voor stuk parels onder de gemoedelijke skigebieden in Oostenrijk. De weergaloze natuur, typische berghutten en andere winterse activiteiten maken het een veelzijdige bestemming. Met de skibus kun je eenvoudig van het ene naar het andere gebied. Vergeet niet om je heen te kijken, want je kunt vanuit dit dal uitkijken op Oostenrijks hoogste berg, de Großglockner!

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Oostenrijks Toeristenburo.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.