Skip to navigation Skip to main content
52851 - Zo ziet een ideale vakantiedag in Ski Juwel eruit (3)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau behoort met 109 km aan pistes en 45 skiliften tot de grootste skigebieden van Tirol. Wintersporters van alle leeftijden en niveaus vinden hier voldoende mogelijkheden om te genieten van een heerlijke wintersport. En kun je nog niet zo goed skiën? Geen probleem! Er zijn maar liefst 10 skischolen waar kinderen én volwassenen hun eerste bochten kunnen leren skiën. Ook buiten het skiën om is er ontzettend veel mogelijk. Zo kun je je hier van 's ochtends tot 's avonds prima vermaken! Hoe een ideale vakantiedag in Ski Juwel eruit ziet? Je leest het in dit weblog.

07.00 uur: de wekker gaat

Thuis willen we ons het liefst nog een keer omdraaien als de wekker gaat, maar zodra we in de bergen zijn is dat gevoel verdwenen. Dus als om 07.00 jouw wekker gaat, ben je meteen wakker en spring je je bed uit. Snel je thermokleding en skibroek aan, niemand die je raar aankijkt als je zo bij de bakker aankomt. Na een ontbijt met verse broodjes van de bakker of van het buffet, is het tijd om je spullen bij elkaar te zoeken en je klaar te maken voor een dag op de latten. Handschoenen, helm, skibril, alles mee? Dan zijn we klaar om te gaan!

52851 -  (12)
(Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)
(Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

09.00 uur: tijd voor skiles van de kinderen

Ski Juwel is één van de meest kindvriendelijke skigebieden in de Alpen en die naam hebben ze natuurlijk niet voor niets. Behalve dat er veel activiteiten buiten de pistes mogelijk zijn, zoals de Alpbachtaler Lauser Sauser en het nieuwe Drachental Family Park, zijn er ook voldoende skischolen. In totaal zijn er 10 skischolen in het skigebied, waarvan er 5 gespecialiseerd zijn in kinderlessen. Keuze genoeg dus! De kleintjes kunnen zich uitleven in het kinderland van de skischool en de grotere kinderen ontdekken de brede, blauwe pistes van Ski Juwel. Ook fijn: de skiles is vaak gewoon in eigen taal!

09.30 uur: ski's onderklikken en de pistes van Ski Juwel verkennen

Nadat je de kids hebt afgezet bij de skileraar of -lerares is het tijd om zelf de pistes van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau te verkennen. Er ligt 109 km aan pistes op je te wachten, dus meer dan genoeg om elke dag een heerlijke tocht te skiën. Vergeet onderweg niet ook te genieten van het prachtige uitzicht! Het skigebied ligt verspreid over 4 bergen, dus aan uitzichtpunten geen gebrek. En is het tijd voor een pauze? Zoek dan een plekje op het terras van één van de vele berghutten in het gebied. Na een verdiend kopje koffie, met of zonder Apfelstrudel, kun je dan weer vol energie verder!

52851 -  (13)
(Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)
(Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

13.00 uur: lunchtijd!

Na een ochtend genieten op de berg, is het voor iedereen tijd om te lunchen. Nadat je de kinderen hebt opgehaald van de skiles, zoeken jullie in een knusse berghut een plekje om wat te eten. Je hebt keuze uit 25 hutten in het skigebied, dus het aanbod is groot. En dan de volgende keuze: wat ga je eten? Ga je voor die Wiener Schnitzel mit pommes, een lekker pannetje Kaiserschmarrn of toch voor een goede spaghetti Bolognese? Natuurlijk kun je ook kiezen voor één van de lokale specialiteiten, als je maar genoeg eet! Je bent tenslotte de hele dag bezig...

16.00 uur: maak een romantische winterwandeling

Winterwandelen begint steeds populairder te worden tijdens de wintersport en wij snappen wel waarom. Even helemaal tot rust komen met een magische witte wereld om je heen. Ideaal na een dag vol adrenaline op de pistes. In Ski Juwel heb je toegang tot verschillende winterwandelingen. Zo kun je bij het bergstation van de Reitherkogelbahn met het hele gezin een rondwandeling maken. Deze is 2,5 km lang en komt langs verschillende speelstations in het Juppi Zauberwald. Ook bij het bergstation van de Markbachjoch in Niederau en het middenstation van de Schatzberg liggen wandelroutes. En ben je op zoek naar het mooiste uitzicht? Wandel dan de Panoramawanderweg op de Reither Kogel.

52851 -  (14)
(Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)
(Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

17.00 uur: met z'n allen rodelen!

Na een dag op de pistes is de sneeuwpret gelukkig nog niet voorbij! Rodelen mag namelijk niet ontbreken tijdens je wintersport! In Ski Juwel kun je op verschillende plekken rodelen. Ga met de Lanerköpfbahn in Niederau omhoog om vervolgens over de rodelbaan tussen de almen weer naar beneden te gaan. Ook bij het middelstation van de Schatzberg kun je op de rodel stappen. Daar kun je zelfs tussen het skiën door een rondje op de rodel doen! Rodels zijn bij het dalstation van de Schatzbergbahn te huur. Daarnaast kun je ook nachtrodelen in Ski Juwel, op de Roggenboden in Oberau. Ook hier hoef je niet omhoog te lopen: een sleeplift brengt je naar het begin van de rodelbaan!

18.00 uur: lekker dineren

Uiteraard mag ook de avondmaaltijd niet ontbreken. Wat dacht je van een heerlijk diner in één van de restaurants in de dorpen? Of een zelfgekookte maaltijd in je appartement? Of misschien heb je wel de luxe van halfpension in je accommodatie. Hoe dan ook, even relaxen en samen genieten!

19.30 uur: de dag afsluiten met nachtskiën en Heiße Schoko mit Sahne

Heb je na een hele dag actie in de sneeuw nog energie over? Dan kun je er nog voor kiezen om de dag af te sluiten met nachtskiën. Elke vrijdag en zaterdag zijn pistes 71, 72 en 74 op de Reither Kogel van 19.30 uur tot 21.15 uur geopend voor de laatste afdalingen van de dag. En het worden gegarandeerd goede afdalingen, want voordat de pistes opnieuw opengaan, worden ze eerst geprepareerd. Dus wees op tijd, dan kun je de eerste sporen in de ribbels op de pistes zetten! En hoe sluit je zo'n avond dan avond? Precies, met Heiße Schoko mit Sahne. Dat hebben jullie wel verdiend na zo'n heerlijke dag in Ski Juwel!

52851 -  (15)
(Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)
(Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

22:00 uur: tijd om naar bed te gaan

Moe maar voldaan komen jullie na het nachtskiën terug bij je hotel of appartement. De ski's en schoenen staan netjes te drogen in het skihok en jullie kruipen na een laatste kopje thee lekker onder de wol. Op naar de volgende dag in Ski Juwel! Benieuwd wat die dag weer gaat brengen? Bekijk hier tips voor meer perfecte dagen >

215 - Winter - Jahna

Over Jahna

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.