Skip to navigation Skip to main content

Landal Marina Lipno: compleet vakantiepark in Tsjechië

51439 - Landal Marina Lipno: compleet vakantiepark in Tsjechië (3)
© Landal GreenParks B.V.

Wintersport in Tsjechië is al lang niet meer zo als een paar jaar geleden. Veel skigebieden zijn gemoderniseerd en bieden dezelfde faciliteiten als in de Alpen. Ook op het gebied van accommodaties kun je er in Tsjechië warmpjes bij zitten. Ga bijvoorbeeld naar Landal Marina Lipno ! Vanaf je fijne accommodatie kun je lopend naar het dalstation van de lift en het uitzicht over het Lipnomeer is adembenemend.

Ruim 900 kilometer rijden

Landal Marina Lipno ligt in het Boheemse Woud, in het zuiden van Tsjechië en vlakbij de Oostenrijkse grens. Dat klinkt ver weg, maar wanneer je weet dat dit maar net wat meer dan 900 kilometer rijden is vanaf Utrecht, valt dat erg mee. Eenmaal op het vakantiepark heb je alle faciliteiten bij de hand. Er zijn onder andere diverse restaurants, après-ski mogelijkheden, Aquaworld Lipno, kinderclub, bioscoop en een kinderskiland. Ook kun je in de directe omgeving schaatsen, langlaufen, rodelen en hondensledetochten maken.

51439 -  (9)
(Foto: © Landal GreenParks B.V.)
(Foto: © Landal GreenParks B.V.)

Ligging bij de skilift en het Lipnomeer

Vakantiepark Landal Marina Lipno beschikt over 306 appartementen en 12 verschillende accommodatie types. Van een 2-persoonsstudio tot een 10-persoons appartement, ieder gezelschap kan hier overnachten. De inrichting is modern en van alle gemakken voorzien. Zo hebben alle types hun eigen ligbad en volledig uitgeruste keuken met vaatwasser en oven. Vanuit je appartement stap je zo een winters sprookje binnen. Maak een wandeling langs de oevers van het Lipnomeer of ga direct met je ski’s op de rug richting het familievriendelijke skigebied. Bij een strenge winter is het ook mogelijk om te schaatsen op het meer (11 km lang). Langlaufers kunnen direct bij het park de loipes opzoeken. Ieder type wintersporter, van jong tot oud, kan zich vermaken bij Landal Marina Lipno.

Skigebied Lipno: ideaal voor beginners en kids

Eerlijk is eerlijk, het skigebied van Lipno-Kramolin is minder uitdagend dan de meeste gebieden in de Alpen. Beginners en kinderen hebben hier geen boodschap aan en kunnen in alle rust leren skiën. Skigebied Lipno beschikt over ruim 11 kilometer aan pistes, waarvan het merendeel blauw is. Van sleepliften heb je hier geen last, er zijn uitsluitend stoeltjesliften (3). Het pisteaanbod ligt tussen de 760 en 900 meter hoogte en kan volledig van kunstsneeuw worden voorzien. Andere voorzieningen zijn het Quicksilver snowpark, de skicross en het kinderskiland met mascotte Fox. En daarnaast is het ontzettend fijn dat skilessen, skiverhuur en skipassen hier zeer gunstig geprijsd zijn.

51439 -  (10)
(Foto: © Landal GreenParks B.V.)
(Foto: © Landal GreenParks B.V.)

Familievriendelijk vakantiepark

Wanneer de kinderen eenmaal op wintersport zijn geweest bij Landal Lipno, willen ze niets anders meer. Voor kinderen vanaf 3 jaar is er gratis kinderopvang en tijdens de schoolvakanties is er een fun & entertainmentprogramma. Wanneer er een dagje niet wordt geskied in het kinderskiland, vallen er tal van andere dingen te doen. Indoorspeelplaats Hopasrium (tegen betaling) ligt op loopafstand en in Aquaworld Lipno kan (tegen betaling) heerlijk gezwommen worden. Terwijl de kinderen zich vermaken op de glijbaan, kun jij even heerlijk ontspannen in de whirlpool. In de Sportarena (1 km) zijn sportfaciliteiten, sauna’s en massagemogelijkheden.

Geen zin om te koken?

Heb je na een lange dag op de piste geen zin om in de keuken te staan? Ga naar Restaurant Marina of maak gebruik van een van de arrangementen. Zo kun je onder andere gebruik maken van een boodschappenpakket, gourmetarrangement of feestpakket. In de directe omgeving van Landal Marina Lipno zijn diverse après-ski mogelijkheden en restaurants. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de op loopafstand aanwezig supermarkt.

51439 -  (11)
(Foto: © Landal GreenParks B.V.)
(Foto: © Landal GreenParks B.V.)

Praktische informatie Landal Marina Lipno

  • Afstand vanaf Utrecht: 921 km
  • Dichtstbijzijnde station: /
  • Dichtstbijzijnde vliegveld: Linz (75 min)
  • Aankomst: dagelijks vanaf 15:00 uur
  • Huisdieren: welkom, toeslag € 5,50 p.n.
  • Skiverhuur: 10% korting
  • Skiles: 15% korting
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.