18 juli 2018 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

Wanneer je aan Australië denkt, schieten met name termen als Aboriginals, Ayers Rock en Sydney door je hoofd. Bij het land van de kangoeroes denk je waarschijnlijk niet direct aan wintersport en skiën. Wanneer het bij ons zomer is, kun je in Australië echter prima op wintersport. Er zijn tal van skigebieden en over gebrek aan sneeuw hoef je je geen zorgen te maken. Om je een indruk te geven van wat je tijdens een wintersport in Australië kunt verwachten, hebben wij de top 5 skigebieden voor je op een rijtje gezet. In dit weblog lees je alles over de 5 beste skigebieden van Australië.

Perisher: een van de grootste skigebieden van Australië

Perisher is één van de grootste skigebieden van Australië en het zuidelijk halfrond. Dankzij de hoogte, het skigebied reikt tot 2034 meter, gaat het skiseizoen hier jaarlijks begin juni van start. De 100 kilometer aan pistes zijn verdeeld over vier deelskigebieden en de liften draaien doorgaans tot halverwege oktober. Over het algemeen zijn de pistes niet al te lastig en overbruggen ze maar weinig hoogteverschil. Ook de Australische freestyle community weet de weg naar Perisher goed te vinden. In deelskigebied Perisher Valley bevindt zich de enige superpipe van Australië.

Falls Creek: ski-in ski out dorp in Australië

Het wintersportseizoen in Falls Creek is 9 juni 2018 van start gegaan. Doorgaans ligt hier rond eind augustus/begin september de meeste sneeuw. Dan kun je hier op sneeuwhoogtes van meer dan 1 meter rekenen, zodat alle 96 kilometer aan pistes geopend zijn. Wie voor een wintersport in Falls Creek kiest, overnacht hoogstwaarschijnlijk in het gelijknamige skidorp op 1600 meter hoogte. Wintersporters kunnen zich in deze omgeving niet alleen vermaken met skiën, maar ook met onder andere langlaufen en sneeuwschoenwandelen.

Mt Buller: geliefd skigebied onder gevorderde skiërs

Skigebied Mt Buller ligt op zo’n 3 uur afstand van Melbourne en behoort tot de meest geliefde skigebieden van Australië. Vanaf mei laten ze hier al de sneeuwkanonnen draaien om in juni aan het wintersportseizoen te kunnen beginnen. Zo kan op de eerste skidag van het seizoen al het grootste gedeelte van de 100 kilometer aan pistes geopend worden. Dankzij een pisteaanbod met diverse lastige pistes en steile bergflanken kunnen gevorderde skiërs zich hier flink uitleven. Voor adrenalinejunks die houden van freestylen worden er diverse wedstrijden en evenementen georganiseerd. Natuurlijk kun je ook gewoon op de tribune plaatsnemen om op een veilige afstand de stunts te aanschouwen.

Thredbo: avondskiën op de hoogste berg van Australië

Op de hoogste berg van Australië, Mt. Kosciuszko (2228 m), ligt het skigebied Thredbo met 70 kilometer aan pistes. Beginners hebben hier de beschikking over een eigen gedeelte met oefenliften en glooiende afdalingen. Voor gevorderden zijn er ook langere, uitdagendere pistes en de echte cracks kunnen gaan freeriden in de verse poedersneeuw. Daarnaast heb je in skigebied Thredbo ook iedere dag de mogelijkheid om te gaan avondskiën. Het wintersportseizoen loopt hier doorgaans van begin juni tot begin oktober.

Mount Hotham: sneeuwzekerste skigebied van Victoria

Mount Hotham staat te boek als één van de meest sneeuwzekere bergen van Victoria. Per seizoen valt hier gemiddeld ongeveer 300 centimeter sneeuw. Het gelijknamige skigebied heeft 50 kilometer aan pistes, die voornamelijk als blauw en rood staan gemarkeerd. Hierdoor lenen de afdalingen, met een maximale lengte van 2,5 kilometer, zich uitstekend voor beginnende skiërs, die nog aan hun techniek moeten werken. Wanneer je honger hebt gekregen of toe bent aan een drankje, kun je terecht bij een van de 20 skihutten of bars.

Skiën op het zuidelijk halfrond

Wie over een wintersport in de zomer nadenkt en niet naar de Alpen wil, kan niet alleen in Australië gaan skiën. Ook in Nieuw-Zeeland, Argentinië en Chili vallen bijzondere skigebieden op het zuidelijk halfrond te ontdekken. Zelfs in Zuid-Afrika ligt in het koninkrijk Lesotho een klein skigebied te wachten op wintersporters. Door de lange vluchttijden is het verstandig om een wintersport in een exotisch skigebied te combineren met sightseeing of een roadtrip door het land.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen