20 juni 2018 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Stoeltjeslift in Argentinië

De droogste woestijn ter wereld ligt in Zuid-Amerika, maar het grootste regenwoud ook! Met dit in je achterhoofd, is het moeilijk om te geloven dat het hier uberhaupt kan sneeuwen... Maar in Zuid-Amerika ligt ook het Andesgebergte, waarvan de toppen tot een hoogte van 6959 meter reiken. Zo hoog liggen de skigebieden in Argentinië niet, maar sneeuwzeker zijn ze wel en aan pistes is er geen gebrek. In dit weblog hebben we de 5 beste skigebieden van Argentinië voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij waar je de Europese zomer kunt ontvluchten, om lekker te gaan skiën in Argentinië!

#1. Las Leñas: paradijs voor poederfanaten en gevorderden

Skigebied Las Leñas reikt tot een hoogte van 3430 meter en beschikt over 58 kilometer piste. Het pisteaanbod is veelzijdig en zowel beginnende skiërs als gevorderden kunnen zich hier uitleven. Door de omvang en de vele mogelijkheden die dit sneeuwzekere skigebied biedt, is Las Leñas geliefd bij professionals en skiclubs. Families met kinderen hoeven zich hierdoor niet af te laten schrikken, er zijn tal van pistes waar zij op uit de voeten kunnen. Tijdens het skiën word je getrakteerd op prachtige vergezichten. Aangezien er op deze hoogte geen bomen groeien, kan je je blik ongehinderd over de Argentijnse toppen laten glijden.

#2. Cerro Castor: langste wintersportseizoen van Zuid-Amerika

Skigebied Cerro Castor bestaat sinds 1999 en is eigendom van een voormalige Argentijnse ski-professional, die twee keer heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen. Inmiddels is het skigebied steeds verder ontwikkeld en heeft het 29 kilometer piste. Wie zich tussendoor tegoed wil doen aan de Zuid-Amerikaanse keuken, kan terecht bij 7 verschillende restaurants en berghutten. Bovendien heeft skigebied Cerro Castor het langste skiseizoen van het continent. Vanaf 22 juni 2018 is het weer mogelijk om hier te skiën. Doorgaans zijn de pistes geopend tot ongeveer midden oktober.

#3. Cerro Chapelco: hondensledetocht op 1600 meter

Cerro Chapelco behoort tot de grootste drie skigebieden van Argentinië. Het hoogste punt van dit sneeuwzekere skigebied ligt op 1970 meter. De langste afdaling overbrugt 700 meter hoogteverschil en in totaal zijn er 45 verschillende pistes. Het merendeel hiervan is rood en voor beginners zijn er speciale oefenweides. Ook is er 5 kilometer aan skiroutes die niet geprepareerd worden, maar wel lawineveilig zijn. Een aanrader in het skigebied van Cerro Chapelco is om een hondensledetocht te maken.

#4. Los Penitentes: heliskiën op de hoogste berg van het zuidelijk halfrond

Aan de voet van de hoogste berg van Zuid-Amerika, de Aconcagua (6962 m), ligt het skigebied Los Penitentes. De sneeuwzekere 25 pistekilometers liggen tussen de 2579 meter en 3194 meter. Hoewel de afdalingen vrij lastig zijn, valt er door de aanwezigheid van skischolen, kinderopvang en oefenweides ook voor minder geoefende skiërs genoeg te doen. In Los Penitentes heb je ook de ‘once in a lifetime opportunity’ om te gaan heliskiën. Met een helikopter wordt je naar de ongerepte poedervelden gebracht om vervolgens, met lawine uitrusting, door de maagdelijke sneeuw te skiën.

#5. Catedral Alta Patagonia: grootste skigebied van Argentinië

De toppen van Catedral Alta Patagonia zien er vanuit de verte uit als gotische kathedralen en vandaar ook de naam van dit Argentijnse skigebied. Rond de indrukwekkende rotsformaties liggen meer dan 120 kilometer aan pistes op je te wachten. Daarnaast zijn ook nog eens 10 kilometer aan gemarkeerde skiroutes om ook wat meer buiten de gebaande paden te skiën. Freestyle skiërs kunnen zich uitleven in het grootste snowpark van Argentinië. In Catedral Alta Patagonia gaat het wintersportseizoen, afhankelijk van de sneeuw, van start op 23 juni 2018.

Skiën in de zomer in een van de gletsjerskigebieden van de Alpen

Op het zuidelijk halfrond kun je niet alleen in Argentinië skiën. In landen als Chili, Australië, Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika liggen tal van exotische skigebieden. Wie niet naar verre oorden wil reizen, kan in de zomer ook gewoon in de Alpen gaan skiën. Gletsjerskigebieden die tijdens de zomer zijn geopend zijn onder meer de Hintertuxer Gletscher, Zermatt en Les Deux Alpes. Zowel in Oostenrijk, Zwitserland, Italië als Frankrijk zijn er plekken waar geskied kan worden. Zo valt die lange periode richting volgende winter een stuk makkelijker te overbruggen!

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen