Skip to navigation Skip to main content

Top 5 skigebieden om te skiën in Nieuw-Zeeland

Naar Nieuw-Zeeland ga je onder andere voor de bijzondere natuur. Niet voor niets wordt het land veelvuldig gekozen als locatie voor het opnemen van films. Deze bijzondere sfeer kunnen wij als wintersporters ook ervaren! In diverse Nieuw-Zeelandse skigebieden kun je je verheugen op het maken van afdalingen met uitzicht op de zee. Op een andere plek ski je over de flanken van een vulkaan naar beneden. Verheug je op een wintersport waarbij je hete bronnen ontdekt, plekken bezoekt met meer schapen dan inwoners en vogels ziet die alleen in Nieuw-Zeeland voorkomen. Wij hebben de 5 beste skigebieden op het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland voor je op een rijtje gezet.

Whakapapa: het grootste skigebied van Nieuw-Zeeland

Dankzij de aanwezigheid van tal van sneeuwkanonnen heeft het grootste skigebied van Nieuw-Zeeland, Whakapapa, het langste skiseizoen van het land. Van begin juni tot eind oktober is sneeuwzeker skiën aan de voet van een vulkaan gegarandeerd. De eerste pistes die in gebruik worden genomen, bevinden zich in de Happy Valley, het beginners- en familiegedeelte van het skigebied. Halverwege juni zijn doorgaans ook de overige pistes en het snowpark geopend. Het hoogste punt van skigebied Whakapapa ligt op 2320 meter.

Cardrona: het skigebied met de enige gondel van Nieuw-Zeeland

Het skigebied Cardrona op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland laat zich omschrijven als zeer familievriendelijk. Op de brede en vlakke afdalingen leren beginners en kinderen hun eerste bochtjes draaien, om vervolgens weer met de lopende band naar boven te gaan. Maar niet alleen families weten het pisteaanbod van 40 kilometer op waarde te schatten. Ook voor gevorderden zijn er fijne pistes en er is een levendige freestyle community. Diverse freestylers komen naar Cardrona om zich voor te bereiden op de prestigieuze X-Games. Ook beschikt Cardrona over de enige gondel van Nieuw-Zeeland.

Mt Hutt: het meest sneeuwzekere skigebied van Nieuw-Zeeland

Skigebied Mt Hutt beschikt over 40 kilometer aan pistes. De meeste afdalingen zijn niet al te lastig, waardoor beginners en families hier uitstekend uit de voeten kunnen. Families weten ook de overige faciliteiten en mogelijkheden hier op waarde te schatten. Zo zijn er speciale tarieven voor families en kunnen kinderen onder de 10 jaar gratis gebruik maken van de liften. Daarnaast is het skigebied ook nog eens zeer sneeuwzeker. In de bergen van Canterbury valt jaarlijks de meeste sneeuw van heel Nieuw-Zeeland. Skigebied Mt Hutt reikt tot een hoogte van 2086 meter en op heldere dagen kun je zelfs de Grote Oceaan zien.

Coronet Peak: iedere week drie keer avondskiën

Op 25 minuten afstand van Queenstown ligt skigebied Coronet Peak. Het skigebied is zeer geliefd onder dagjesmensen en beschikt over 40 kilometer aan pistes. Wie liever niet zelf achter het stuur kruipt, kan ook gebruik maken van de Coronet Peak shuttlebus, die meerdere keren per dag rijdt. In het skigebied, dat tot een hoogte van 1649 meter reikt, liggen met name eenvoudige afdalingen, met een maximale lengte van 2,4 kilometer, te wachten. Een skidag in Coronet Peak eindigt niet wanneer de zon ondergaat. Ieder woensdag, vrijdag en zaterdag heb je hier de mogelijkheid om te avondskiën.

Treble Cone: afdalingen van maximaal 4 kilometer

Treble Cone is het grootste skigebied van het Zuidereiland en heeft pistes met een maximale lengte van 4 kilometer. Onder het pisteaanbod van 22 kilometer bevinden zich ook afdalingen die speciaal geschikt zijn voor beginners en families. Wie al wat zelfverzekerder op de ski’s staat en op zoek is naar meer uitdaging, kan ook buiten de gemarkeerde pistes de tiefsneeuw opzoeken. Doe dit echter alleen met een geschikte uitrusting bestaande uit lawinepieper, schep en sonde.

Heb jij wel eens in Nieuw-Zeeland geskied? Laat een reactie achter!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.