Zodra het kwik onder het nulpunt zakt, komt de Duitse gastronomie pas goed op gang. Gerechten met namen als ‘Ente mit Rotkohl’, ‘Fleischwurstpfanne’, ‘Wildschweinbraten’ en ‘Schwarzbrotsuppe’ verdienen een winterse setting. Krachtvoer om de mensen te wapenen tegen strenge vorst en lange, donkere nachten. Brandstof voor ijzervreters en, natuurlijk, wintersporters.
Italianen hebben hun pizza en de Fransen hebben brie, maar in Duitsland eet men Sauerkraut. Met aardappelen, brood of zelfs met pasta. Met appel, ui of spek. Het aantal variaties is eindeloos en iedere streek heeft zijn eigen recept.
Guten Appetit!
Om de zuurkool iets minder zuur te maken kun je stukjes appel en/of een beetje suiker toevoegen.
Ziet er lekker uit!
De braadworsten (Bratwurst) in Duitsland zijn simpelweg veeeeeeeeeeeeeeel lekkerder als die hier in Nederland. Apart, maar waar. Hoewel de kant en klare braadworstjes van de Aldi/Lidl aardig in de richting komen.
Lekker! :-)
Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!