Skip to navigation Skip to main content

15 verschillende typetjes in een wintersportgroep

Groep Snowplaza in de sneeuw

Met een groep vrienden of familie op wintersport gaan is hartstikke leuk. Ga jij wel eens met een groep op wintersport? Dan kun je hier vast en zeker over meepraten: de verschillende typetjes in een wintersportgroep. In iedere wintersportgroep is er wel iemand die altijd alles regelt, iedereen wakker maakt, te veel drinkt en ga zo maar door. Daarom heb ik ze vandaag eens voor je op een rijtje gezeten. In welk typetje herken jij jezelf, je vrienden of je familie?

1. De medicijnman

10 strips paracetamol voor alle katers van die week, 7 strips Ibuprofen voor alle valpartijen en dan nog allerlei smeersels tegen spierpijn. Pleisters voor als je jezelf per ongeluk aan je net geslepen ski's snijdt, maagzuurremmers tegen brandend maagzuur van al die wijntjes en het eten van vette happen op de berg. Allergietje van het beddengoed? Ook daar is aan gedacht. Je hoeft maar een kik te geven of de complete medicijnkoffer wordt tevoorschijn gehaald.

Paracetamol
© Spalder Media Group

2. De organisator

Als de zomer is begonnen, wordt de eerste wintersport groepsapp al weer aangemaakt en wordt iedereen voor het aankomende wintersportseizoen bij elkaar gebracht. Dagenlang wordt het internet afgezocht voor een geschikte accommodatie, waarbij ieders wensen worden meegenomen. Een maand voor vertrek krijgt iedereen een uitgebreide lijst toegestuurd met daarin alle informatie over de accommodatie, een paklijst en de verdeling van de auto’s. Ook tijdens de wintersport hoeven jullie nergens aan te denken, want hij of zij regelt het wel. Lekker makkelijk!

3. De wekker

Als eerste op de piste staan, betekent ook vroeg opstaan. Deze persoon neemt de verantwoordelijkheid voor de wekbeurt. De ene dag worden jullie liefdevol wakker gemaakt, de andere dag worden pannendeksels tegen elkaar geslagen en weet je zeker dat, naast jullie, ook het hele dorp wakker is.

4. De zuiplap

De eerste Jägertee of warme choco met rum wordt rond een uur of 10 besteld, vervolgens gaan er een paar liters bier in met de lunch en daarna nog meer in de après-ski. Als jullie al allemaal lang en breed in bed liggen, komt hij of zij met een beste alcoholwalm binnen gestrompeld. Ook in het appartement worden de nodige borrels genuttigd. Ach, wintersport blijft toch de vakantie waarbij het oké is. Toch?

Drank in de après-ski op wintersport

5. De treuzelaar

Deze persoon staat uren onder de douche, eet tergend langzaam en laat iedereen altijd minimaal 20 minuten wachten. De nodige irritaties worden uitgesproken, maar ach, jullie kunnen toch echt niet zonder elkaar!

6. De modepop

Nog voor dat iedereen wakker is geworden, is hij of zij al opgestaan om zich klaar te maken voor de skidag. De outfit wordt zorgvuldig geselecteerd en daarna is het tijd voor de haren en make-up. 10 pompjes parfum en de wintersportdag kan beginnen. Wat nou wintersportkapsel en verhit gezicht? Bij de modepop zit alles van begin tot eind netjes in de plooi. En jij maar denken dat het op wintersport allemaal echt niet uit maakt...

Modepop typetjes wintersportgroep

7. De vrouwenversierder

De meest foute openingszinnen vliegen je om de oren als je met dit typetje op stap bent. Op de berg, in het restaurant, in de après-ski, in de supermarkt... Het ene na het andere meisje wordt slachtoffer van zijn versierpogingen. Zou het hem nu eindelijk eens lukken? Jullie hebben de hoop inmiddels opgegeven.

8. De brokkenpiloot

Uitglijden over een ijzig stukje op straat tijdens een wandeling door het dorp, een botsing met een liftpaal, al na 5 meter onderuit op de piste... Je kunt het je zo gek niet bedenken of het overkomt deze persoon. Het levert vaak grappig beeldmateriaal op, maar ieder jaar weer zijn jullie toch weer blij als jullie met z’n allen, zonder gipsvlucht, met de auto naar huis kunnen rijden.

9. De fotograaf

Foto's van elkaar, het uitzicht, de pistes, het eten, de après-ski... De fotograaf heeft alles vastgelegd. Zelf staat hij of zij er maar weinig tussen, maar het levert na afloop wel een geweldig fotoboek op.

Foto's maken op wintersport

10. De snelheidsduivel

Hij of zij is als eerste aangekleed, heeft als eerste het ontbijt naar binnen gewerkt en staat al zeker 15 minuten klaar in het skihok om naar de piste te gaan. Als jullie dan eindelijk allemaal op de piste staan, is er geen remmen meer aan en staat hij of zij altijd als eerste weer beneden.

11. De niet-skiër

Skiën is leuk, maar na één afdaling is het wel weer genoeg. Hop, lekker het terras op, skischoenen los en genieten maar. Lekker mensen kijken en verder niet al teveel bewegen. We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar er zijn typetjes die hier heel erg van kunnen genieten! En ach, er komt tussendoor altijd wel even iemand bij je kijken!

Relaxen in ligstoel op wintersport

12. De kok(kin)

Hij of zij doet de boodschappen en maakt ’s avonds de meest verrukkelijke maaltijden klaar. ’s Morgens worden jullie gewekt met de geuren van gebakken eieren en vers gebakken brood. En eenmaal aan het ontbijt staan de meest verrukkelijke creaties klaar. Wat nou uit eten gaan! Jullie hebben jullie eigen privé chef mee op wintersport!

13. De lolbroek

Als de lolbroek mee op wintersport is, dan weet je zeker dat jullie de hele week in een deuk liggen van het lachen. De meest gevatte opmerkingen, humoristische uitspraken en grappige weetjes worden je continu om de oren geslingerd. Aan het einde van de week zitten jullie allemaal met buikspierpijn van het lachen in de auto terug naar huis.

lachen

14. De angsthaas

Skiën is leuk, als het maar niet te hard gaat, de pistes mooi geprepareerd zijn en het niet zo steil is. De zwarte piste is een echte ‘no-go’, hetzelfde geldt voor papsneeuw, buckels en ijsplaten. Brrrrr vreselijk! 

15. De weerman/vrouw

In de maanden voor vertrek krijgen jullie bijna dagelijks webcambeelden en sneeuwhoogtes te zien. Alles wordt nauwlettend in de gaten gehouden! Eenmaal op wintersport hoef je het weerbericht niet te bekijken, de weerman/weervrouw weet het allemaal te vertellen. Wel zo handig!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.