15 november 2020 door Florien in Algemeen

Met een groep vrienden of familie op wintersport gaan is hartstikke leuk. Veel lol, samen skiën en een berg mooie verhalen na afloop, waar je nog jaren over na kunt praten. Ga jij wel eens met een groep op wintersport? Dan kun je hier vast en zeker over meepraten: de verschillende typetjes in een wintersportgroep. In iedere wintersportgroep is er wel iemand die altijd alles regelt, iedereen wakker maakt, te veel drinkt en ga zo maar door. Daarom heb ik ze vandaag eens voor je op een rijtje gezeten. In welk typetje herken jij jezelf, je vrienden of je familie?

#1. De medicijnman

Zo’n 10 strips paracetamol voor alle katers van die week en 7 strips Ibuprofen voor alle valpartijen. Pleisters voor als je jezelf per ongeluk aan je net geslepen ski's snijdt. Maagzuurremmers voor brandend maagzuur van al die wijntjes en het eten van vette happen op de berg. Allergietje van het beddengoed? Ook daar is aan gedacht. Je hoeft maar een kik te geven of de complete medicijnkoffer wordt tevoorschijn gehaald.

Paracetamol wintersport#2. De organisator

Als de zomer is begonnen, wordt de eerste wintersport groepsapp al weer aangemaakt en wordt iedereen voor het aankomende wintersportseizoen bij elkaar gebracht. Dagenlang wordt het internet afgezocht voor een geschikte accommodatie, waarbij ieders wensen worden meegenomen. Een maand voor vertrek krijgt iedereen een uitgebreide lijst toegestuurd met daarin alle informatie over de accommodatie, een paklijst en de verdeling van de auto’s. Ook tijdens de wintersport hoeven jullie nergens aan te denken, want hij of zij regelt het wel. Lekker makkelijk!

#3. De wekker

Als eerste op de piste staan, betekent ook vroeg opstaan. Deze persoon neemt de verantwoordelijkheid voor de wek-beurt. De ene dag worden jullie liefdevol wakker gemaakt, de andere dag worden pannendeksels tegen elkaar geslagen en weet je zeker dat, naast jullie, ook het hele dorp wakker is.

#4. De zuiplap

De eerste Jagertee of warme choco met rum wordt rond een uur of 10 besteld. Tijdens de lunch worden er drie halve liters bier weggewerkt, om nog geen 2 uur later te stoppen voor de volgende borrel. Na het skiën gaat dat vrolijk verder in de après-ski en als jullie al allemaal lang en breed in bed liggen, komt hij of zij met een beste alcoholwalm binnen gestrompeld. Ook in het appartement worden de nodige borrels genuttigd. Ach, wintersport blijft toch de vakantie waarbij het oké is. Toch?

Witbier wintersport pistenbully

#5. De treuzelaar

Deze persoon staat uren onder de douche, eet tergend langzaam het ontbijt, de lunch en het avond eten op en als jullie allemaal klaar staan voor vertrek, moeten jullie nog zeker 20 minuten wachten voordat hij of zij zich ook eindelijk bij het gezelschap heeft gevoegd. De nodige irritaties worden uitgesproken, maar ach, jullie kunnen toch echt niet zonder elkaar!

#6. De modepop

Nog voor dat iedereen wakker is geworden, is zij al opgestaan. Matchende kleding, snowboots en sokken worden aangetrokken. Haren in de krul, gestyled of geföhnd en de nagels gelakt in dezelfde kleuren als het skipak van die dag. Tot slot wordt er een dikke laag make-up aangebracht en worden er een paar extra pompjes parfum opgespoten. Wat nou wintersportkapsel en verhit gezicht? Bij haar zit alles van begin tot eind netjes in de plooi. En jij maar denken dat het op wintersport allemaal echt niet uit maakt...

Modepop op wintersport

#7. De brokkenpiloot

Uitglijden over een ijzig stukje op straat tijdens een wandeling door het dorp, voorover in de diepe sneeuw tijdens een off-piste tocht of een botsing met een boom. Je kunt het je zo gek niet bedenken of het overkomt deze persoon. Het levert vaak grappig beeldmateriaal op, maar ieder jaar weer zijn jullie toch weer blij als jullie met z’n allen, zonder gipsvlucht, met de auto naar huis kunnen rijden.

#8. De vrouwenversierder

De meest foute openingszinnen op de berg, in het restaurant of in de après-ski vliegen je om de oren als je met hem op stap bent. Het ene na het andere meisje wordt slachtoffer van zijn versierpogingen. Zou het hem nu eindelijk eens lukken? Jullie hebben de hoop inmiddels opgegeven.

#9. De fotograaf

Foto’s van prachtige uitzichten, het eten op de piste, alle berghutten die jullie tegenkomen, het dorp, het appartement en allerlei gekke groepsfoto’s. Zelf zie je deze persoon maar weinig tussen de foto’s staan, maar jullie zijn in ieder geval verzekerd van een aantal leuke kiekjes voor in het fotoalbum, nieuwe Instagram updates en een nieuwe profielfoto op Facebook.

Foto maken gondel

#10. De niet-skiër

Wij kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar toch zijn er ook veel wintersportgroepen waarbij ook niet-skiërs mee op wintersport gaan. De hele dag wandelen, genieten van de bergen en met een goed boek voor de kachel in het appartement een beetje bijkomen. Als alle skiërs terug zijn, duiken jullie met z’n allen de après-ski in, gaan jullie samen spelletjes doen of gaan jullie met z’n allen uiteten. Alle gebeurtenissen van die dag worden besproken en ook de niet-skiër zit aandachtig te luisteren.

#11. De snelheidsduivel

Hij of zij is als eerste aangekleed, heeft als eerste het ontbijt naar binnen gewerkt en staat al zeker 15 minuten klaar in het skiruim om naar de piste te gaan. Als jullie dan eindelijk allemaal op de piste staan, is er geen remmen meer aan en staat hij of zij altijd als eerste weer beneden.

#12. De kok(kin)

Hij of zij doet de boodschappen en maakt ’s avonds de meest verrukkelijke maaltijden klaar in het appartement. ’s Morgens worden jullie gewekt met geuren van gebakken eieren en vers gebakken brood. En eenmaal aan het ontbijt, staan de meest verrukkelijke creaties klaar. Wat nou uiteten gaan, jullie hebben jullie eigen privé chef mee op wintersport!

Käsespätzle in Oostenrijk

#13. De lolbroek

Is deze persoon mee op wintersport, dan weet je zeker dat iedereen de hele wintersportvakantie in een deuk ligt. De meest gevatte opmerkingen, humoristische uitspraken en grappige weetjes worden je continu om de oren geslingerd. Aan het einde van de week zitten jullie allemaal met buikspierpijn van het lachen in de auto terug naar huis.

#14. De angsthaas

Skiën is leuk als het maar niet te hard gaat, de pistes mooi geprepareerd zijn en het liefst niet te steil. De zwarte piste is een echte ‘no-go’ en aan het einde van de dag gaat hij of zij liever met de skilift naar beneden, dan dat de ijzige dalafdaling wordt geskied.

#15. De weerman/vrouw

Al maanden voordat jullie gaan vertrekken, worden de sneeuwhoogte apps iedere dag in de gaten gehouden. Dagelijks krijgen jullie van deze persoon een up-date over het weer, de sneeuwval en de vooruitzichten van het gebied waar jullie naar toe gaan. Eenmaal op locatie houdt hij of zij iedere dag diverse apps in de gaten om een zo correct mogelijke weersvoorspelling van die dag te kunnen geven.

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen