20 oktober 2019 door Thijs in Tips

Met een groep vrienden of familie op wintersport gaan is onwijs leuk. Samen deel je de wintersportpassie, beleef je de gekste avonturen en maak je mooie herinneringen. Sommige wintersportgroepen zijn ieder jaar hetzelfde, maar er ontstaan ook altijd een heleboel nieuwe combinaties. Hartstikke leuk, maar er kan ook van alles misgaan! Irritaties en ruzies zijn daarbij niet uitgesloten en dat is iets wat je allemaal niet wilt. Daarom hebben we in dit blog 10 tips op een rijtje gezet om irritaties in je wintersportgroep te voorkomen.

#1. Zorg voor een ruim appartement

Ruimte met een groep is erg belangrijk. De eerste paar dagen is iedereen super enthousiast, maar na 2 dagen skiën, feesten en samen zijn, is het toch wel erg fijn om jezelf even terug te kunnen trekken. Lekker op je kamer, in de eethoek of in de woonkamer. Boek daarom een ruim appartement, zodat jullie niet allemaal op elkaar gepropt hoeven te zitten. Klik hier voor het accommodatie overzicht van Snowplaza >

Ruim vakantiehuis
Kies voor een ruim vakantiehuis met voldoende kamers#2. Boek een accommodatie met meerdere wc’s en badkamers

Vaak is het zo dat je extra moet betalen voor appartementen met meer badkamers en wc’s. Toch is het aan te raden om niet op die luxe te besparen. De badkamer en wc met zo min mogelijk mensen delen, is niet alleen hygiënischer, maar ook prettig. Niet iedereen gaat even makkelijk naar de wc en het is ook fijn dat je niet uren in de rij hoeft te wachten voor de douche.

#3. Herken de verschillende typetjes en accepteer ze

Iedere wintersportgroep bestaat uit verschillende typetjes. Handig, maar het wil ook nog wel eens botsen en voor de nodige irritaties zorgen. Is iemand altijd te laat, altijd dronken of alleen maar bang? Laat het los en irriteer je niet! Je bent immers op wintersport, dus je kunt er maar beter van genieten. Zijn er meerdere typetjes hetzelfde en gaat dat niet samen? Maak dan onderlinge afspraken en bespreek het als je het ergens niet mee eens bent.

Skiën met z'n allen

#4. Boek een accommodatie met aparte slaapkamers

Heel leuk een slaapzaal, maar na 1 of 2 nachten heb je dat ook wel weer gehad. Je wilt fris en fruitig op de piste staan en niet wazig, omdat je dankzij je snurkende maatjes de zoveelste gebroken nacht achter de rug hebt. Ook hier geldt: geef elkaar voldoende ruimte en privacy.

#5. Met z’n allen skiën is lastig

Het is onwijs leuk om met z’n allen tochten te skiën, maar ook erg lastig. Niet iedereen is van hetzelfde niveau en niet iedereen heeft dezelfde wensen en behoeftes. De ene persoon wil ieder uur een pauze, de ander skiet het liefst alleen maar zwart en de volgende staat graag om 15.00 uur stipt in de après-ski. Vaak gaat het automatisch, maar het is ook prima om de groep op te splitsen in kleinere groepjes. Houd contact via de app om eventueel samen te lunchen.

Groep skiën

#6. Laat elkaar gaan

Het is leuk om zo veel mogelijk met z’n allen te doen, maar elkaar loslaten is ook belangrijk. Maak er geen verplichting van om alle activiteiten samen te doen. Heeft niet iedereen zin in de après-ski? Ga dan met een kleinere groep of kies een andere dag. Is iemand de lunch- of diner afspraak vergeten? Word niet gelijk boos. Hou tussendoor contact, maar zit elkaar niet op de lip.

#7. Maak afspraken

Als je met een grote groep op wintersport gaat, dan is het belangrijk om onderling afspraken te maken. Maak afspraken over de financiën, spreek een aantal avonden af voor een gezamenlijk diner, maak afspraken op de piste en ga zo maar door. Veel dingen gaan vanzelf, maar het is toch altijd verstandig om een aantal dingen vooraf op een rijtje te zetten.

#8. Ga een avond samen feesten of spelletjes spelen

Gooi de remmen los, ga borrelen, feesten, dansen op foute après-ski muziek of speel spelletjes. Zijn er toch irritaties? Bespreek ze en blijf rustig. Ga vervolgens met z’n allen om stap en laat het gaan. Maak samen mooie herinneringen, leg alles vast op video of in een fotoalbum en geniet. Wintersport is immers de mooiste week van het jaar!

Proost après-ski

#9. Kook dingen die iedereen lust

Maak geen visschotel als je met een stel karnivoren op vakantie bent en maak geen risotto met oesterzwammetjes als er mensen zijn die gruwelen van paddestoelen. Natuurlijk is het lastig om met iedereen rekening te houden, maar je kunt er altijd voor kiezen om bepaalde ingrediënten apart te serveren. Samen eten is gezellig, maar het moet ook lekker smaken! Hieronder vind je een aantal tips:

#10. Houd rekening met elkaar en de mensen om je heen

Afspraken maken, elkaar laten gaan en rekening met elkaar houden. Alle drie even belangrijk voor een geslaagde wintersportvakantie met een groep vrienden of familie. Het is niet alleen belangrijk naar elkaar toe, maar ook naar de mensen om je heen. Gedraag je, maak geen dingen stuk en wees niet te luidruchtig in het restaurant.

Heb jij nog tips? Laat een reactie achter!

Proost après-ski image widget

Skiën met z'n allen image widget

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.