Skip to navigation Skip to main content

Vieze dingen die we op wintersport doen en heel normaal vinden

Skischoenen

Op wintersport doen we dingen die we thuis niet snel zullen doen. We worden er niet op afgerekend, want eigenlijk is het heel normaal. Toch, als we er een beetje over nadenken, zijn er best wel een aantal rare en opmerkelijke dingen te noemen. Om je met je neus op de feiten te drukken, heb ik in dit artikel een aantal vieze dingen voor je op een rijtje gezet die we op wintersport allemaal doen. Herkenbaar?

1. Drie dagen (of een hele week) met dezelfde sokken doen

Eén van de dingen waar we ons allemaal schuldig aan maken is skisokken meerdere dagen achter elkaar dragen. Aan het einde van de skidag leg je je sokken op de verwarming, zodat je ze de volgende dag gewoon weer aan kunt trekken. Even ruiken en gaan! Thuis trek je iedere dag een schoon paar aan, op wintersport denk je er niet eens over na!

Skisokken en skischoenen

2. Eten van tafels die niet zijn schoongemaakt

Rond 12.00/13.00 uur hebben we allemaal honger. We zoeken een gezellige berghut en rennen zo snel mogelijk naar het eerste beste vrije tafeltje dat we zien. Het maakt niet uit dat het servies van de vorige gebruikers er nog staat, we gaan gewoon eten halen. We kunnen echt niet wachten op dat heerlijke bordje Kaiserschmarrn! En ken jij ook iemand die weleens een frietjes heeft gepikt van een bord dat nog op de tafel stond? Ieieieie!

3. Met z’n allen dezelfde lippenbalsem delen

De koude lucht en het stralende zonnetje zorgen er al snel voor dat onze lippen voelen als schuurpapier. Er is altijd maar één persoon in de wintersportgroep met lippenbalsem en dus delen we de stick gewoon met z'n allen. We zijn toch niet vies van elkaar?

Labello uitwisselen op wintersport

4. De hele week skiën in dezelfde pully en skibroek

Niet alleen onze skisokken dragen we vaker dan één dag, ook skiën we rustig de hele week in dezelfde skipully en skibroek. Waarom zou je iets schoons aantrekken als het toch de hele dag verstopt zit onder je wintersportjas? Wassen doen we na afloop wel weer!

Skikleding wassen

5. Zonder douchen naar bed

Op wintersport komt het best weleens voor dat we zonder douchen naar bed gaan. Na een fanatieke dag in de sneeuw en een feestelijke middag in de après-ski is je energielevel gedaald naar nul en duik je het liefst zo snel mogelijk je bed in. Handen wassen, tandenpoetsen en slapen. Douchen doe je morgen wel weer. Of je dat thuis ook doet na het sporten? Echt niet!

6. Tegen elkaar aan dansen in een warme kroeg

Aan het einde van de skidag gaan we los. We duiken met z’n allen de après-ski in voor een feestelijke afsluiter. Buiten is het koud, maar binnen stijgt de temperatuur al snel naar een hoogtepunt. Een mengeling van zweet en drank vermengen zich in de ruimte, maar dat maakt ons allemaal niet uit. We omhelzen elkaar, dansen wild en gaan helemaal los. De viezigheid wassen we er na afloop wel weer af.

Feesten in de après-ski

7. Je bierkleding gewoon nog een paar dagen dragen

Tijdens de lunch heb je een klodder ketchup gemorst en in de après-ski is er een flinke dosis bier over je pully heen gekomen. Je hangt het gewoon de hele nacht buiten om te luchten. Die pully is je favoriet en wil je echt nog een paar dagen dragen!

8. Met je ongedouchte lichaam de wellness in

De één kiest voor de après-ski, de ander duikt lekker de wellnesss in. Eerst douchen? Echt niet! Gewoon lekker met je bezwete lichaam naar binnen. Je doucht na afloop wel weer, je wilt nu eerst bijkomen!

In de sauna
© Spalder Media Group

9. Helmhaar

Gel, mousse, olie, haarlak of wax. Het laat allemaal sporen achter in je skihelm. Haren wassen doen we op wintersport veel minder en omdat we iedere dag meer haarproducten gebruiken, wordt het er niet beter op. Gelukkig maakt het allemaal niks uit. Er is geen één wintersporter die er als een fotomodel uitziet na het afzetten van de skihelm op een fanatieke skidag. Lekker boeiend!

Helmhaar na wintersport

10. De broodjes (en de rest) van de heenreis de hele week in de auto laten liggen

Bij aankomst worden alle spullen uitgeladen, maar daarbij worden de broodjes standaard vergeten. Gelukkig is het op wintersport koud en dat beperkt de schade redelijk, maar broodjes ei, bal of gezond gaan er na een week echt niet beter op ruiken!

11. Lekker rustig de dag bespreken in een stinkend skihok

Een skihok ruikt over het algemeen niet prettig. De verwarming staat hoog en dat zorgt ervoor dat alle nare luchtjes nog eens extra worden versterkt. Het maakt ons allemaal niks uit. Na een wandeling terug naar het appartement doen we rustig onze skischoenen uit en bespreken we op ons gemak de avonturen van de afgelopen dag. De stank ruiken we niet eens!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.