17 november 2019 door Mandy in Après-ski

Na afloop van de wintersportdag stort je je weer vol overgave in de après-ski. Een Glühweintje hier, een biertje daar en af en toe ook nog even een shotje Schnapps. Je had je voorgenomen om vanavond wel gewoon een fatsoenlijke avondmaaltijd te eten, maar dat schiet er door alle gezelligheid toch weer bij in. Als de uren verstrijken blijk je opeens alle après-ski hits van voor tot achter mee te kunnen zingen en heb je vrienden voor het leven gemaakt. Als dan toch echt de tijd is gekomen voor het laatste rondje, is daar opeens de man met de hamer. Dat worden zware uurtjes de volgende morgen op de piste!

#1. De laatste piste

Vanaf een uur of drie sta je lekker een biertje te doen in het zonnetje van bijvoorbeeld Goaßstall in Hinterglemm of de Paznauner Taja in Ischgl, après-skibars die aan de piste liggen. Wanneer om half 5 de ski's weer ingeklikt moeten worden, merk je dat toch niet meer zo stevig op je benen staat. De laatste afdaling terug naar het dorp wordt een ware lijdensweg. Om je heen vallen ze bij bosjes, maar jij weet gelukkig heelhuids het dorp te bereiken. 

Vallen op de skipiste
De laatste pistekilometers na de après-ski zijn niet altijd even gemakkelijk... 

 

#2. De skibus

Wanneer je de après-ski bar uitstapt, loop je tegen een muur van kou aan. Gelukkig heb je er niet al te veel erg in, omdat je de nodige alcohol tot je genomen hebt. Om je bed te bereiken, moet je alleen nog even met de skibus terug naar het dorp. Bij iedere haarspeldbocht die de bus neemt, draait je maag zich om. Het voelt alsof je in de achtbaan zit en je hoopt dat de rit snel voorbij is. 

#3. Geen hap door je keel krijgen

De volgende ochtend bij het ontbijt krijg je geen hap door je keel. Je blijft maar herkauwen op je Kaiserbroodje en dat bakje met yoghurt op de nuchtere maag was ook geen goed idee. Wat jammer dat ze geen eieren met spek bij het ontbijt hebben, daar heb je nu juist trek in!

#4. Skipas verloren

Wanneer je al je moed en energie bij elkaar raapt om toch maar direct met je vrienden mee te gaan richting de pistes, merk je dat er een rits in je skijas openstaat. De nachtmerrie van iedere wintersporter is werkelijkheid geworden: je bent je skipas verloren... De 11 meest vergeten of kwijtgeraakte items op wintersport >

#5. Skischoenen aandoen

Toen je vanmorgen wakker werd, had je je skisokken van de vorige dag nog aan. En die kunnen gerust nog een dagje! Zeker wanneer je de geur uit je nog vochtige skischoenen ruikt. Toch is het tijd om die martelwerktuigen weer aan te trekken. Je worstelt je in je skischoenen en beseft dat er geen weg meer terug is. Och wat had je nog graag in je bed willen liggen. 

#6. De verhalen te horen krijgen

Met je goede gedrag hijs je jezelf in het gondeltje. Het liefst zou je al je vrienden negeren, maar ze praten de oren van het hoofd. Alles wat je vergeten was van de avond tevoren, wordt uitvoerig besproken. Ah, die blauwe plek heb je dus te danken aan het feit dat je van een barkruk bent gevallen.

Moment van schaamte
Dat moment wanneer je de verhalen van gisterenavond te horen krijgt.

#7. Droge lippen

Oei, na al die alcohol ben je volledig uitgedroogd en je lippen voelen aan als de sahara. Je blijft maar Labello smeren en je lippen lijken het vet direct op te nemen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de nadorst. 

#8. Slappe benen

Waar je al bang voor was, wordt werkelijkheid. Je benen zijn, mede door #3, ontzettend slap en dat komt je skitechniek niet ten goede. Je hebt moeite om je vrienden bij te houden en na iedere afdaling ben je blij om even op adem te mogen komen in de lift. De honger begint inmiddels toe te nemen en tijdens de lunch schotel je jezelf een stevige Wiener Schnitzel of Tiroler Gröstl voor. 

Relaxen op de piste
Altijd fijn als je even mag uitkateren in de zon!

#9. Vastzitten in de lift

Vastzitten in de lift is nooit leuk, maar zeker niet meer een kater. Iedereen kent het moment waarop de stoeltjeslift stil komt te staan en de stoeltjes enorm beginnen te bungelen. Dit is wel het laatste waar je op zit te wachten. Het gebrek aan frisse lucht in een stilstaand gondeltje komt je op dit moment ook bijzonder slecht uit. 

#10. Weer in de après-ski gaan staan

Je had je vanmorgen nog zo voorgenomen om de après-ski een dagje over te slaan. Toch laat je je weer overhalen door je vrienden, want je gaat immers maar één keer per jaar op wintersport. Wanneer je niet oppast, beleef je deze lijst straks weer van voor af aan!

Drankjes in de après-ski
Natuurlijk weet iedereen jou over te halen, en sta je de 's middags gewoon weer in de après-ski

Mandy is sinds een jaar of 5 geleden hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen