28 december 2019 door Wendy in Lijstje

Als je op wintersport bent, dan ben je de hele dag met niks anders bezig dan alles wat met wintersport te maken heeft. Je zit met je gedachten in de sneeuw en daar komt niemand die week meer tussen. Maar juist omdat je zo met je hoofd in de sneeuw zit, laat het geheugen het af en toe ook afweten. Je kent het wel. Je staat bovenaan de berg en je wilt je handschoenen aantrekken, maar die zijn nergens meer te vinden. Vergeten of kwijt… Terug naar beneden en hopen op het beste. Ben je het niet zelf, dan is het wel één van je vrienden. Dit zijn de 11 dingen die je altijd vergeet of kwijtraakt op wintersport.

#1. Je handschoenen

Handschoenen zijn één van de meest vergeten en kwijtgeraakte items tijdens de wintersportvakantie. Er is altijd wel iemand in de groep die z’n handschoenen in het appartement heeft laten liggen, of waarbij de handschoenen blijven liggen bij de skiverhuur of in de skilift. Tip: koop handschoenen met van de touwtjes om je polsen. Zo heb je ze altijd bij je en gooi je niet weer de plannen van de skitocht van die dag in de soep.

Handschoenen in sneeuw

  

#2. Je skistokken

Luid kletsend en lachend verlaten jullie het hotel. Je hebt je rugtas gecheckt, je handschoenen heb je aan, je helm zit op je hoofd en je skipas in je zak. Alles is mee, dus er kan niks meer fout gaan. Of toch wel… Eenmaal in de rij van de lift kom je erachter dat je skistokken nog in de bus staan. En laat die bus nou net voor je neus wegrijden. Op naar de verhuur dan maar.

#3. Je skipas

Ben jij iemand die iedere dag een andere skibroek aantrekt? Dan weet ik zeker dat je bij de zoveelste wissel van die week vergeet om je skipas uit de broek van gisteren te halen. Daar sta je dan voor het poortje… Ook fijn: van die ritsen die uit zichzelf open gaan. Na een stevige sneeuwduik sta je weer bij de lift en kom je erachter dat je skipas uit je broek is gevallen.

#4. Je sjaal of buff

In de hotels en pensions is het vaak ontzettend warm, dat je al helemaal oververhit bent na het aantrekken van je skibroek. Je doet snel je spullen in je rugzak en verlaat het appartement. Op naar frisse lucht! Als je eenmaal bovenaan de piste staat is het een stuk kouder en wil je je sjaal of buff uit je rugzak pakken. Helaas, die liggen nog lekker warm in het appartement.

#5. Je geld

Daar sta je dan met een dienblad vol warme choco met slagroom. Portemonnee vergeten en omdat de rits van je skibroek openstond, is het beetje geld dat daar nog in zat ook nergens meer te bekennen. Een boze restaurantmedewerker tot gevolg. Snel neerzetten en op zoek naar je vrienden. Dat restaurant slaan jullie de rest van de week maar over.

geld in sneeuw

#6. Zonnebrand

In de bergen, met de reflecterende sneeuw, is het zonnetje net iets sterker dan bij ons. We hebben niet allemaal het geluk met een zonnige wintersportweek, maar als dat wel zo is, dan is een tube zonnebrand niet heel erg onverstandig. Als je je in wilt smeren, dan grijp je uiteraard altijd mis. Het is de hele week al zulk slecht weer, dat je er niet aan hebt gedacht om de tube vandaag wel mee te nemen.

#7. Je skibril of zonnebril

Sta je te wachten in de rij voor de gondel, dan hangen er altijd wel een aantal skibrillen aan de paaltjes. Allemaal vergeten of verloren in de gondel. Bind de bril stevig vast op je helm en maak ‘m pas los als je weer thuis bent. Stop je zonnebril voor het geval dat de zon gaat schijnen altijd in je tas, zodat je niet mis kunt grijpen. Haal geen gekke kapriolen uit in de lift, want voor je het weet ligt je bril 10 meter lager in de sneeuw.

#8. Je helm of muts

Misschien denk je bij een helm niet meteen aan kwijtraken of vergeten, maar ook dat komt voor. Je hebt de helm aan je tas gebonden, maar de sluiting niet goed dicht gedaan. Na het après-skiën slinger je je rugzak vrolijk over je schouder en kom je er pas in het appartement achter dat je helm er niet meer is. Ook mogelijk: je laat in al je enthousiasme je helm liggen in het skiruim. Uiteraard kom je daar pas boven achter.

#9. Je telefoon

Gelukkig hebben we tegenwoordig allemaal een smartphone en gaan we bijna niet meer zonder de deur uit, maar ook dat apparaat is makkelijk te vergeten én kwijt te raken. Vooral in de lift laten we behoorlijk wat telefoons uit ons handen vallen. Of wat dacht je van een open zak tijdens het skiën? Natuurlijk kom je er altijd net iets te laat achter...En wat dacht je van de opladers en kabeltjes? Waar waren die ook alweer?

Telefoon in sneeuw

#10. De rest van de wintersportgroep of je maatje

Je skiet al tijden achter je vriend met de blauwe jas aan. Eenmaal bij de lift geef je hem een flinke duw en zeg je: 'Dat was een lekkere piste he!'. Nog geen twee tellen later kijk je naar het verbaasde gezicht van een wildvreemde man. Oeps! Dat wordt zoeken naar je echte vriend...

#11. Je ski's

Last but not least, je ski's. Voor de lunch klik je ze snel uit, maar na de lunch blijft het altijd weer de vraag waar je ze ook al weer had uitgedaan. Ook fijn: na iets teveel borrels in de après-ski vergeet je je ski's mee terug te nemen. Nu maar hopen dat ze er nog staan de volgende dag...

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen