12 maart 2019 door Thijs in Materiaal

Niet alleen op het gebied van ski’s wordt er jaar na jaar geïnnoveerd. Ook skischoenen worden constant doorontwikkeld om ze lichter, comfortabeler of stijver te maken. De nieuwste modellen zijn onlangs gepresenteerd op de ISPO in München. In dit weblog een overzicht van de meest interessante skischoenen voor 2019/2020.

Skischoenen nieuws 2019/2020

Veel fabrikanten zetten voor 2019/2020 wederom in op multifunctionele skischoenen die veelzijdig zijn. De Ranger One serie van Fischer is een freeride-model, maar weet tegenwoordig op de piste ook steeds beter te presteren. Voor beginners en recreatieve skiërs komt Atomic met de Savor-skischoen, die zowel in een mannen- als vrouwenuitvoering beschikbaar zal zijn. En voor na afloop van de wintersportdag heeft Full Tilt de comfortabele Après Bootie.

Toerskischoen: licht, maar ook stijf en stabiel

(Foto: © Fischer)


De Fischer Ranger One heeft een ISPO-award in de wacht weten te slepen. Deze toerskischoen is extreem licht en heeft een ‘walk-ski’ instelling. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel hoogtemeters kunt klimmen en over genoeg stabiliteit beschikt tijdens de afdaling. De skischoen is voortaan ook gemakkelijker aan en uit te trekken, door een nieuw instapsysteem. Dankzij de zool met Grip-Walk technologie, wordt de voet beter afgewikkeld en profiteer je van meer grip op ijzige oppervlaktes.

Kinderskischoen: eerste aan te passen skischoen voor kids

(Foto: © Nordica)


Met de Speedmachine J 3 Plus beschikt Nordica over de allereerste kinderskischoen, die aan de voet aangepast kan worden. Zowel de harde buitenschaal als de binnenschoen kan aangemeten worden. Voor finetunig is er de ‘Weight Adjuster Button’, aangezien kinderen van dezelfde leeftijd niet hetzelfde fysiek hebben. Afhankelijk van het gewicht, de lichaamslengte en de skivaardigheid kan de flexwaarde van de schoen in drie verschillende standen worden gezet.

Damesskischoen: makkelijk aantrekken en comfortabel

(Foto: © Atomic)


Met de Savor-serie brengt Atomic een 'oude bekende' opnieuw op de markt. Met deze achterinstapschoen richt Atomic zich op recreatieve skiërs en beginners. De Savor 95 is de damesschoen van de lijn. Deze is aan de anatomie van de vrouwelijke voet aangepast en maakt makkelijk aan- en uittrekken mogelijk. De skischoen wordt dichtgedaan door een enkele ‘Schnal’. Hoewel de Savor 95 lijkt op z’n voorgangers, heeft deze zich ontwikkeld qua eigenschappen en prestaties. De flexwaarde is 95, waardoor er comfortabel, maar ook sportief mee geskied kan worden.

Freerideskischoen: stijf en met walk-mode

(Foto: © K2)


De K2 Mindbender skischoen is volledig aan te passen en komt met een extra lichte buitenschaal. Een flexwaarde van 130 moet zorgen voor een optimale krachtsoverbrenging. De skischoen is hierdoor zeer geschikt voor ervaren skiërs die veel druk in hun bochten geven. Om ook buiten de piste te presteren, is de Mindbender uitgerust met een walk-ski mode. Dit maakt het wandelingetje van de lift naar de auto of het bergrestaurant een stukje comfortabeler.

Après-skischoen: comfortabel hossen in de skihut

(Foto: © FullTilt)


Full Tilt lanceert volgend seizoen de nieuwe versie van de Classic Pro skischoen. Alle modellen worden voorzien van een innovatieve binnenschoen. Daarnaast heeft het merk ook een nieuw schoentje dat geschikt is voor na het skiën. De comfortabele, enkelhoge schoen zorgt voor én na het skiën voor warme voeten. Heerlijke schoenen voor tijdens de après-ski!

Ski’s 2019/2020: topmodellen voor volgend seizoen > 
Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.