Skip to navigation Skip to main content
Uitzicht Skigebied Zwitserland

Skibestemmingen in de Alpen met voldoende uitdaging

Naast een flink aantal pistekilometers moet het skigebied natuurlijk de nodige uitdaging bieden. Een paar moeilijke steile zwarte pistes, hoge buckels of een lange ongeprepareerde skiroute staan absoluut op het verlanglijstje van de hardcore-skiër. Wij hebben een top 10 samengesteld waar je uitgerust naar af moet reizen, want hier zijn genoeg uitdagende pistes te vinden om je energie kwijt te raken!

Vlag ATSt. Anton, walhalla voor de veeleisende skiër

St. Anton am Arlberg heeft alles waar een uitdagend skigebied aan moet voldoen. De honger naar steile zwarte afdalingen, buckelpistes en weergaloze off-pistetracks wordt hier zeker gestild. Pistes die je absoluut niet moet missen zijn de Kandahar, Schindlerkar en Verwall. Zelfs de ervaren wintersporter komt hier voor genoeg uitdagingen te staan. Je merkt het al, in St. Anton am Arlberg liggen tal van afdalingen die tot de verbeelding van de veeleisende skiër spreken.

Lees meer over St. Anton am Arlberg ›

Vlag FRHet skigebied van Chamonix is een off-piste droom

Aan de voet van één van de beroemdste Alpenreuzen, de weergaloze Mont Blanc, ligt Chamonix. Ver weg van alle drukte maak jij je off-pisteafdalingen over een onaangetaste witte sneeuwdeken. In Chamonix wordt off-pisteskiën naar een hoger niveau getild. Met name de afdalingen vanaf de Aiguille du Midi zijn van een andere klasse. Vergeet ook niet La Verte een keer te doen! Waaghalzen die van verse sneeuw en off-pisteafdalingen houden, moeten hier dus zeker een keertje geweest zijn.

Lees meer over Chamonix ›

Vlag FREen afwisselender skigebied dan Val d’Isère vind je niet

Skiën tot je erbij neervalt kan in Val d’Isère. De ruim 300 kilometer aan pistes rond Val d’Isère zorgen voor voldoende uitdaging en afwisseling. Elke dag weer andere afdalingen maken? Hier is het mogelijk! Onze tip: de piste La Face de Bellevarde en natuurlijk de fantastische off-pistemogelijkheden. Wijk je uit naar het gebied rond Tignes dan kun je een poging wagen op de Olympische buckelpistes. Genoeg uitdaging te vinden in Val d’Isère dus!

Lees meer over Val d’Isère ›

Vlag CHZet de benen aan het werk in het skigebied van Verbier

Wie Verbier zegt, zegt off-pistetracks, heel veel verse poeder en pikzwarte afdalingen. Het uitgestrekte gebied Les Quatres Vallées is de plek om de benen eens goed aan het werk te zetten. Op de beruchte Mont-Gelé liggen twee zwarte en zeer uitdagende afdalingen die de nodige techniek, durf en zelfbeheersing vragen. En vergeet natuurlijk de Mont-Fort niet, als we het toch over uitdaging hebben! Voor wie daar nog geen genoegen mee kan nemen, bestaat er ook de mogelijkheid om te heli-skiën in Verbier.

Lees meer over Verbier ›

Vlag FR16 kilometer lange zwarte afdaling in L’Alpe d’Huez

Alleen al vanwege het feit dat L’Alpe d’Huez beschikt over de langste zwarte afdaling van de wereld is deze notering verdiend. De ongeveer 16 kilometer lange Sarenne-afdaling met zo’n 1800 meter hoogteverschil garandeert verzuurde bovenbenen, maar een voldaan gevoel. Het magistrale uitzicht, het magnifieke berglandschap en het gevoel alleen op de wereld zijn, verzachten echter veel. Daarnaast is Le Tunnel ook een absolute aanrader. In L’Alpe d’Huez vind je uitdaging na uitdaging.

Lees meer over L’Alpe d’Huez ›

Vlag CHVol met adrenaline in het skigebied van Zermatt

Bij het horen van de naam Zermatt begint het bloed van de ervaren skiër sneller te stromen. De Trifjiti, onder de Stockhorn, op een hoogte van 3405 meter, wordt gezien als één van de lastigste, maar ook mooiste van Zermatt. Mocht je daarna nog energie over hebben dan is ook de ‘National’ een pittige zwarte piste. Alsof dat nog niet genoeg is, ligt het gebied ook nog eens vol met buckelafdalingen en technische rode pistes. Zelfs de echte experts zullen hier wel even zoet zijn!

Lees meer over Zermatt ›

Vlag ATIn het skigebied van Sölden kom je niets tekort

Ook in Sölden-Hochsölden komt de ervaren skiër niets tekort, en sta je keer op keer voor genoeg uitdagingen. Diverse afdalingen overbruggen meer dan 1700 meter hoogteverschil en op het gebied van off-pisteskiën heeft Sölden ook het nodige te bieden. Rond de Rettenbach liggen enkele lange, steile afdalingen die zeker in de smaak zullen vallen, zelfs bij de echte pro’s. Een uitdagende wintersportdag in Sölden wordt traditioneel afgesloten met ‘De Wilde Abfahrt’.

Lees meer over Sölden ›

Vlag FRDaal af van 'De Muur' in het skigebied van Avoriaz

Avoriaz is onlosmakelijk verbonden met ‘De Muur’. Als je er met de stoeltjeslift overheen zweeft is de steile diepe helling al angstaanjagend, maar zo gauw je aan de rand staat, zie je dat de werkelijkheid nog een beetje heftiger is. Een enorm diep gat en metershoge buckels. De pistes van Crozats en Intrets op de World Cuphelling hebben misschien niet de naam, maar zijn net als hun veelbesproken broer absoluut de moeite waard. Uitdagende pistes vind je in Avoriaz.

Lees meer over Avoriaz ›

Vlag ATHet uitdagende skigebied van Ischgl

In het uitdagende skigebied van Ischgl kan ieder type skiër zich vermaken. Gevorderde skiërs zoeken in Ischgl direct de hoger gelegen pistes van de Palinkopf op. Vanaf deze 2864 meter hoge top vertrekken een aantal zeer uitdagende rode en zwarte skiroutes, zoals de nr. 26 naar Höllenkar. Aan de andere kant vanaf de Greitspitze vertrekt een zwarte afdaling van maar liefst 70%. En na een dag alles te hebben gegeven op deze uitdagende afdalingen, smaakt dat borreltje in de après-ski extra lekker.

Lees meer over Ischgl ›

Vlag CHOff-piste in het skigebied van Andermatt

Andermatt wordt gezien als hét paradijs voor toerski- en off-pistefanaten. Bij het dorp liggen maar liefst drie sneeuwzekere skigebieden die met name bezocht worden door gevorderde skiërs. Van de ruim 120 pistekilometers is een aanzienlijk deel zwart en dan worden diverse off-pistetrajecten nog niet eens meegeteld. De meest geliefde afdalingen in Andermatt zijn die van de Guspital en de Felsental. De ervaren skiër zal met deze afdalingen in Andermatt voorlopig wel even zoet zijn.

Lees meer over Andermatt ›