Beoordelingen Rauris

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Rauris te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Rauris ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Rauris op wintersport zijn geweest. Ben jij in Rauris geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2020

Door: Joycce over Rauris

Ideaal voor gezin

Rauris is een klein skigebied wat het leuk maakt voor mensen met kinderen. Beneden is een kinderweide en als ze die aankunnen dan gaan ze door naar de berg ernaast (soort groene piste). Hier kunnen kinderen makkelijk zelf op en neer na 2 dagen les gehad te hebben. Als een kind al wat kan skiën dan gaan ze het gebied in. Als ouders kom je ze regelmatig tegen op de piste. De gondel naar boven is ideaal en met een andere gondel kan je nog hoger. De blauwe pistes zijn oké, maar sommige stukken lijken toch wat rood. De dalafdaling is zwart. Er is weinig keuze in pistes. Wel een funpark waar zelfs onze kinderen met hun eerste lesweek al door gingen. Daar hebben ze het nog steeds over. De tentjes op en onderaan de berg zijn gezellig en goed eten. Prijs is redelijk. Dorpje is gemoedelijk en karakteristiek. Onder bij de lift is een depot met skikluisjes. Dat is echt ideaal. Daarin kan je je skispullen stallen voor de nacht of tussendoor. Je schoenen worden warm en droog geblazen. Ook kan je daar bijv. je lunchtas stallen om die later op te halen. Er is genoeg parkeerruimte onder aan de gondel. Wel is het tussen 9.30 en 10.30 erg druk bij de gondel omdat dan ook alle klasjes naar boven gaan. Er zijn 2 skischolen. Maier zijn onze kinderen heen gegaan en daar waren wij zeer tevreden over. Veel nederlandse skileraren die enorm betrokken en enthousiast zijn. Allemaal super geregeld.

Gemoedelijk klein gebied met veel parkeergelegenheid
Leuke eettentjes
Goeie skischool Maier
Depot onder aan gondel
Leuke sfeer
Niet veel keuze in pistes
Blauw kan soms best pittig zijn hier
Druk bij de gondel tussen half 10 en half 11
Dalafdaling is zwart

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 29 december 2019

Door: Marco docter over Rauris

Leuk beginners & kinder gebied voor nog leuke bedragen accommodatie & skipas

Rauris is een leuk familie gebied. Waar je nog niet leegloopt op je accommodatie & skipas. Het skigebied is met 40km klein maar ligt wel op een goede hoogte qua sneeuw. 950 tot 2250 meter. Je zou ook de grote skipas kunnen nemen, zodat je ook naar Kaprun en Zell am see kunnen gaan. Ongeveer 30 min rijden met de auto of de bus pakken. Het wandelgebied is erg groot. Zeker als je naar Kolm Saigurn gaat met de auto/bus. Je kan een tocht maken van 2.5 uur naar boven of met de auto taxi voor 7 euro boven worden gebracht. Echt de moeite waard. Je kan ook met een slee naar beneden gaan 6km. Voor onze tour/off-piste gasten is dit nog een vergeten gebied. Hier vind je nog elke dag verse sneeuw om je eigen signature maken op het witte laken. Je kan er ook goed langlaufen..

Een betaalbaar gebied. Ligt op 950 meter. Super groot wandelgebied.
Bijna geen après-ski...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 maart 2018

Door: Saskia Schuiterd over Rauris

Supermooi gebied voor gezinnen

Nog immer een gemütlich gebied met veel vriendelijke inwoners. Ideaal voor gezinnen en kleine kinderen. Hochhalm en de nieuwe Waldalm zijn supermooie en sfeervolle hutten.

Omgeving, natuur, vriendelijkheid, ligt in een dal, klein gebied, overzichtelijk
Weinig afdalingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2018

Door: Mark van Vorselen over Rauris

Prefect met familie

Mooi overzichtelijk kleiner skigebied. Leuk dorpje.

Gondels, perfect met jonge kids
Maar een après-ski bar

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 3 maart 2018

Door: Jeroen v hamont over Rauris

Leuk om te gaan skiën met kinderen en om te beginnen voor gevorderden geen aanrader

Leuk klein skigebied met brede blauwe pistes. Voor beginners een goed gebied als je wat meer uitdaging zoekt sla dit gebied dan over. Weinig variatie voor de wat betere skiërs. De verbindingsstukken tussen de 2 pistes zijn erg mooi tussen de bossen door. Restaurantjes zijn gezellig en je kan er prima eten . Après-ski is er niet echt.

Mooie brede blauwe pistes
Weinig variatie en uitdaging

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 februari 2018

Door: Anoniem over Rauris

Fijn dorp

Lekker eten

Nou mooie skipistes voor beginners
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 februari 2012

Door: Anneke over Rauris

Fijn skigebied, overzichtelijk en betaalbaar. Voor (kleine) kinderen is het een uitstekende stek. Wij gaan er voor de 6de keer heen 1 ste week van maart 2012. Leeftijd ruim 60 jaar, gaan nu gezellig met de (klein) kinderen. Echt genieten, er ligt voldoende sneeuw op dit moment. Dus gaan zou ik zeggen... Veel plezier!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 januari 2012

Door: Marcel over Rauris

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 maart 2011

Door: Richard Blom over Rauris

Leuk en klein dorpje zeker als je rust zoekt, bijna geen auto verkeer. Geweest in hotel Alpina, super schoon, alles heerlijk, sauna, zwembad, ruimte voor kinderen en lekker dichtbij de stoeltjeslift. Eten was heerlijk hoewel ik in het begin even twijfelde over de hoeveelheid. Ondanks veel zon, we waren er 26 februari 2011, toch heerlijk kunnen skien. Voor tussenmoot skieer kilometers piste's genoeg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 februari 2011

Door: Fam L. Vink / Alblasserdam over Rauris

Super vakantie gehad in Rauris Hotel Alpina was erg goed en zeer vriendelijke eigenaren en personeel, Rauris is een erg gemoedelijk dorp en de mensen zijn super vriendelijk. Skigebied is kindvriendelijk en afwisselend. Wij komen zeker terug in 2012

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 februari 2011

Door: Greet over Rauris

Al jaren bezoeken we Rauris. Voor je plezier en rust is het een prima ski gebied erg vriendelijke bewoners. Voor de doorgewinterde skieers moet je wat anders zoeken

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2010

Door: Harald over Rauris

We zijn net terug, super vakantie gehad. Voor een gezin met kinderen ideaal. Goede prijs/kwaliteit verhouding. Hotel Alpina is erg goed.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 maart 2007

Door: Karin en Fons Muus over Rauris

Wij zijn afgelopen zaterdag terugkomen van een zeer geslaagde wintervakantie in Rauris. Wat een gemoedelijke sfeer heerst er hier. Wij verbleven in hotel Salzburgerhof wat ons zeer goed is bevallen. Volgend jaar gaan wij zeker hier weer naar toe. Er zijn activiteiten genoeg, ook voor mensen zoals wij die niet van skien houden. Je kan er uren wandelen, winkelen in Zell am See, Salzburg etc. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals wandelen met sneeuwschoenen, een tocht met een paard en wagen, fakkeltocht, met de kabelbaan naar boven voor een adembenemend uitzicht, etc. Een tocht naar de watervallen in Krimml is ook zeker aan te bevelen zeker in de winter. Dus Rauris is zeker aan te bevelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 maart 2006

Door: Hembers. over Rauris

rauris is een gezellig dorpje . De sleepjes liften zijn niet echt fijn voor beginners .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 december 2005

Door: Vul hier je naam in. over Rauris

de gevaarlijke sleepliften zoals vermeld in het overzicht die zijn vernieuwd en vervangen door 6 pers.kabine liften.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 november 2005

Door: Anoniem over Rauris

Rauris is een gezellige familie wintersport plaats. gezellige restaurantjes. Apres-ski is wat minder. Maar voor apres-skieers is er de MAISLAU, altijd gezellig. Het ski-gebied is niet echt groot, maar daarom juist geschikt voor familie's. Een aanrader is de verlichte rodelbaan, echt super een avondje rodelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 november 2005

Door: Anoniem over Rauris

Rauris is een gezellige familie wintersport plaats. gezellige restaurantjes. Apres-ski is wat minder. Maar voor apres-skieers is er de MAISLAU, altijd gezellig. Het ski-gebied is niet echt groot, maar daarom juist geschikt voor familie's. Een aanrader is de verlichte rodelbaan, echt super een avondje rodelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 november 2005

Door: Gerard Leushuis over Rauris

Rauris is een rustig skidorp waar in het hoogseizoen van alles te doen is, après-ski en verschillende activiteiten voor het hele gezin(fakkeltocht,ijsschieten,wandelingen etc) worden georganiseerd door de v.v.v. Het is echt de moeite waard rauris te bezoeken. Ik kom er al 23 jaar met veel plezier. De skigebieden zijn niet spectaculair maar ruim voldoende voor de geoefende en de ongeoefende skier. Ook op het gebied van de horeca en restaurants is er voldoende keuze. Gezelligheid staat voorop in rauris, en je maakt er heel makkelijk vrienden en kennisen!!! Veel plezier in rauris en mischien zien we elkaar! Gerard Leushuis

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen