Skip to navigation Skip to main content

Weerbericht: zachte, wisselvallige dagen in het vooruitzicht

Zacht Wisselvallig Laax

April is van start gegaan met een dik pak sneeuw op hoogte. Vooral aan de zuidkant van de Alpenhoofdkam ging het de afgelopen dagen los, maar ook elders viel een verse laag. Vandaag kan er nog wat sneeuw vallen, maar vanaf morgen wordt het met een westelijke stroming flink zachter. De wisselvalligheid houdt daarbij aan, met zo nu en dan nog wat verse sneeuw op hoogte. In dit weerbericht praat ik je bij.

Witte webcams

Het blijft maar dumpen aan de zuidkant van de Alpenhoofdkam! Ook in het paasweekend was het weer raak. Inmiddels ligt er in veel skigebieden in het zuiden van Zwitserland en het noordwesten van Italië zo’n twee tot vier meter sneeuw op hoogte. Gisteren deelden we al een paar heerlijke plaatjes van de dump op Facebook (bekijk de beelden hier). Vandaag is het wederom genieten van een verse sneeuwlaag. In onderstaande galerij hebben we een paar fijne sneeuwbeelden voor je verzameld.

Webcams 2 april

Avoriaz, Frankrijk
Val Thorens, Frankrijk
St. Christina, Val Gardena, Italië
Davos Klosters, Switzerland

Mix van zon en wolken vandaag

De storing van gisteren trekt vandaag langzaam weg richting het oosten. ’s Ochtends is er met name aan de noord- en westkant van de Alpenhoofdkam sprake van nog wat restbewolking. Hieruit kan een beetje neerslag vallen bij een sneeuwgrens die tussen 1100 en 1800 meter hoogte komt te liggen. Geen spannende hoeveelheden, hooguit een paar centimeter. Plaatselijk kan er een klap onweer voorkomen, maar ook volgen er ’s middags een aantal zonnige periodes. De wind waait zwak tot matig vanuit het westen/zuidwesten. Verder naar het zuiden neemt de invloed van hogedruk toe. Het weerbeeld is hier stabieler, met veel ruimte voor de zon en slechts een paar kleine wolken in de lucht. Tegen de avond is het in vrijwel het hele Alpengebied opgeklaard. Echter, niet voor lang.

Zachter vanaf woensdag, klein beetje sneeuw op hoogte

Met een westelijke stroming worden op woensdag milde luchtmassa’s aangevoerd naar het Alpengebied. Vrijwel overal is het bewolkt en de zon weet daar slechts af en toe doorheen te dringen. Aan de zuidkant van de Alpen kan wat neerslag vallen, maar geen spannende hoeveelheden. Maximaal 5 tot 10 cm. De sneeuwgrens komt rond 1700-2200 meter hoogte te liggen.

Meer zon vanaf vrijdag

Aan de noordkant van de Alpenhoofdkam komen op donderdag nog een paar buien voor, maar echt veel neerslag valt er niet meer. Het milde weerbeeld houdt aan, waardoor de sneeuwgrens op zo’n 2000 meter hoogte uitkomt. Vanaf vrijdag krijgt de zon vrijwel overal volop de ruimte. Zo nu en dan passeren er enkele hoge tot middelhoge wolkenvelden en ook blijft het mild. In de dalen geeft de thermometer tot en met het weekend tot wel 23 °C aan. Een winterse inval lijkt er voorlopig niet te komen. Ook voor volgende week laten de weerkaarten milde, grotendeels zonnige omstandigheden zien.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.