Skip to navigation Skip to main content
Einkehrschwung

Ik kan bijna niet stoppen met kijken naar de winterse webcams. Zowel in de Alpen als in het Sauerland is de afgelopen dagen een dik pak sneeuw gevallen en ook in ons kleine kikkerlandje is het lekker koud. Winterberg en Willingen, de twee populairste skibestemmingen van het Sauerland, zien er voor het eerst echt winters uit. En, goed nieuws: de eerste liften en pistes openen binnenkort!

Sneeuwrijk weekend in het Sauerland

Sinds afgelopen vrijdag sneeuwt het in het Sauerland. De wind is vanuit het noorden gaan waaien en het is flink kouder geworden. Eerst sneeuwde het vanaf 500 meter hoogte, maar al snel dwarrelden de vlokken ook lager neer. Inmiddels ligt er 5 tot 10 cm in de dalen en 15 tot 20 cm op de berg. Dat resulteert in heerlijk winterse beelden, de eerste van het seizoen.

Meer sneeuw in aantocht

De komende dagen blijft er sprake van een winterse weersituatie in het Sauerland. Het gebied ligt nog zeker tot en met het weekend in koude, polaire lucht en regelmatig komen er sneeuwbuien voor. Vandaag valt er vooral in de eerste helft van de dag sneeuw. Overdag is het tussen +2 °C en -3 °C en ’s nachts kan het kwik zelfs dalen naar -7 °C tot -9 °C. In de nacht naar woensdag is het overwegend droog en ook overdag komen er zo nu en dan opklaringen voor. Wel blijven die gepaard gaan met winterse neerslag en lage temperaturen. Donderdag lijkt de mooiste dag van de week te worden, met veel ruimte voor de zon. Daarna volgen er weer sneeuwbuien en dat weerbeeld lijkt tot ruim na het weekend aan te houden.

Weer in Winterberg en Willingen
Dorp
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Vandaag
Bewolkt en gestage regenval
2°C  /  6°C
Morgen
Mix van regen, natte sneeuw en sneeuw
-2°C  /  1°C
Overmorgen
Uitgestrekte wolkenvelden, amper zon
-2°C  /  1°C
Vandaag
Mix van regen, natte sneeuw en sneeuw
1°C  /  6°C
Morgen
Mix van regen, natte sneeuw en sneeuw
-2°C  /  1°C
Overmorgen
Uitgestrekte wolkenvelden, amper zon
-2°C  /  1°C

Wanneer kun je weer skiën in Winterberg en Willingen?

Op dit moment zijn alle liften en pistes nog gesloten in het Sauerland. Op de website van Skiliftkarussell Winterberg valt te lezen dat het skigebied verwacht de eerste liften en pistes te openen in het weekend van advent (komend weekend). Een officiële startdatum is nog niet bekendgemaakt, hetzelfde geldt voor welke liften en pistes er opengaan. Houd de website in de gaten voor actuele updates. Willingen heeft via de website aangegeven komend weekend nog niet te openen. Het skigebied wil de komende dagen volop benutten om een goede sneeuwlaag te creëren voor komend skiseizoen. Rodelen en winterwandelen kan al wel, voor skiën en snowboarden moet je nog heel even geduld hebben.

Wintersport in Winterberg en Willingen

Skiliftkarussell Winterberg is met ruim 27 km aan pistes het grootste skigebied van het Sauerland. De pistes liggen verspreid over meerdere bergen, wat maakt dat je er zelfs leuke tochtjes kunt skiën. Onderweg kom je verschillende hutten tegen voor een pauze en voor gezellige après-ski kun je onder andere terecht in Der Brabander Skihütte. Willingen is met 17 km aan pistes het op een na grootste skigebied in het Sauerland en het grootste skigebied in Hessen. De afdalingen liggen verspreid op de Ettelsberg en Hoppenkopf. Hoogtepunt is de langste afdaling van het Sauerland, de ruim 2 km lange Waldabfahrt.

Vanaf Utrecht is het net iets meer dan 300 km rijden naar Winterberg en Willingen. Ideaal voor een weekendje weg naar de sneeuw. Beide bestemmingen zijn onderdeel van de Wintersport-Arena Sauerland. Deze skipas krijg je automatisch vanaf drie dagen en biedt toegang tot acht skigebieden en 66 km aan pistes in totaal. Zo kun je eenvoudig ook een dag ergens anders skiën!

Winterse webcams uit het Sauerland

Hoe fijn het er nu uitziet in Winterberg en Willingen? Hieronder een overzicht met webcams. Kijk mee én geniet!

Ritzhagen piste, Willingen
Ritzhagen piste, Willingen
Sonnenhang, Willingen
Sonnenhang, Willingen
Büre Bremberg X-Press, Winterberg
Büre Bremberg X-Press, Winterberg
Poppenberg, Winterberg
Poppenberg, Winterberg
Homberg, Winterberg
Homberg, Winterberg
Kleine Büre
Kleine Büre, Winterberg
Willingen
Ettelsberg Seilbahn, Willingen
Bremberglift, Winterberg
Bremberglift, Winterberg
Astenstrasse / Herrloh Blitz
Astenstrasse / Herrloh Blitz, Winterberg
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.