Skip to navigation Skip to main content

Hier heb je het meeste zin in nu de winter eraan komt

52441907453 C878f73bee O
© Spalder Media Group

Terwijl we hier nog volop genieten van de herfst, komt het wintersportseizoen steeds dichterbij. Stiekem begin jij ook alweer wintersportkriebels te krijgen. Wat jou betreft kan het volgende skiseizoen niet snel genoeg beginnen en het liefst wil je dat de winter al begint! Daarom in dit weblog een rijtje met 7 dingen waar je het meeste zin in hebt nu de winter er weer aan komt.

1. Het plannen van je volgende wintersport

Je kunt niet wachten tot het eindelijk zo ver is! Bijna iedere dag controleer je of er al sneeuw is gevallen. Bij iedere sneeuwvlok krijg je steeds meer zin om op de ski’s te staan en zin om heerlijke afdalingen te maken. De herinneringen van de vorige wintersportvakantie worden opgehaald en de oriëntatie op de komende skivakantie kan beginnen. Waar gaat de wintersport dit jaar naartoe?

2. De webcams die weer wit kleuren 

De winterkriebels beginnen te komen en vol verwachting kijk je naar de weersverwachting. Langzaamaan kleuren de webcams wit en kom je alvast helemaal in de wintersportstemming. Sneeuw op de bomen, vers geprepareerde pistes en wit besneeuwde wegen. Allemaal fantastische kenmerken waar je zin in hebt nu de winter eraan komt.

51881907199 1Ceaf36268 O
© Spalder Media Group

3. Luisteren naar après-ski hits 

Zoveel zin als we hebben om weer op wintersport te gaan, zo erg verlangen we weer om in après-ski te staan. Inclusief het meezingen met de bekende après-ski hits. Het is weer tijd voor ‘Cowboys en Indianen’, ‘Anton aus Tirol’, 'Johnny Däpp’ en 'Sweet Caroline'. Dus bereid je alvast voor, je moet ze op wintersport toch weer allemaal mee kunnen zingen! 

4. De frisse winterse berglucht 

Iedere wintersporter kent het gevoel van het inademen van de frisse winterse berglucht. Wanneer het hier koud is en de zon schijnt, zie je jezelf in gedachte al helemaal op de piste staan met dat lekkere winterzonnetje.

Königsleiten (1)
© Spalder Media Group

5. Nieuwe ski-outfit

Na een jaar wachten ligt eindelijk de nieuwe wintersportcollectie in de winkels. Genoeg nieuwe kleuren en modellen om uit te kiezen en een goed excuus om een nieuwe outfit aan te schaffen. Dan sta jij er de komende wintersport weer flitsend bij!

6. Je favoriete wintersportgerechten

Niks smaakt zo lekker als een typische Oostenrijkse maaltijd op een zonnig terras met uitzicht op de witte bergen of in een knusse berghut. Apfelstrudel, Wiener Schnitzel, Tiroler Gröstl, Kaiserschmarrn... Bij de gedachte aan al dat lekkers krijg je spontaan zin in de wintersport.

Kaiserschmarrn

7. De wintersportvakantie komt eraan

En als laatste en eigenlijk het moment waar we het meeste zin in hebben: de wintersportvakantie komt eraan! Nog eventjes wachten en je kunt eindelijk weer op de ski’s staan, afdalen over de vers geprepareerde pistes, eindelijk weer genieten van de après-ski en je favoriete wintersportgerechten. Er is geen betere tijd in het jaar dan deze!

Winter Isabel

Over Isabel

Voor Isabel is wintersport niet alleen skiën, maar ook een speciaal gevoel. Even nergens aan denken en van de pistes afglijden in het zonnetje. Kaiserschmarrn voor de lunch en meezingen in de après-ski met een biertje in de hand. Heerlijk!