Skip to navigation Skip to main content
Aperol witbier radler

Oef, wat heb je lekker geskied vandaag! De pistes lagen er heerlijk bij, je kwam als een World Cup skiër naar beneden en dat pannetje Kaiserschmarrn was om van te dromen. Of misschien ook niet. Misschien ben je wel 100 keer onderuitgegaan, was de skileraar vervelend en kreeg je een kleffe schnitzel voorgeschoteld tijdens de lunch... Hoe je de skidag ook hebt beleefd, een drankje na afloop heb je wel verdiend. Of dat nu in de après-ski is of in het appartement. Deze drankjes zullen je zeker smaken!

1. Bier: dat smaakt altijd!

Waarschijnlijk heb je de eerste halve liter al tijdens de lunch achterovergeslagen, maar na het skiën smaakt ‘ie nog lekkerder! Bier smaakt op wintersport eigenlijk altijd. Of het nu een witbiertje of een gewone gele rakker is. Uiteraard geen Heineken, maar een lokaal merk. Wel een beetje inburgeren tijdens je wintersport!

Biertje op wintersport

2. Skiwasser: perfect tegen de dorst

De hele dag heb je alles gegeven. Je hebt heel wat meters gemaakt en het hele skigebied gezien. Dorst, dat heb je van alle inspanningen. Wat helpt? Skiwasser natuurlijk!

Skiwasser op wintersport

3. Bombardino: slaat altijd in als een bom

Op wintersport in Italië? Bestel na het skiën zeker een Bombardino. Heerlijk warme eierlikeur met een toef slagroom. Slaat in als een bom, maar zo lekker! In het Duits heet dit drankje een Heiße Oma.

Bombardino

4. Wijn: altijd fijn

Tja, de titel zegt genoeg toch?! Na een lange dag op de latten smaakt een glas wijn altijd fijn. Het liefst eentje uit het land of de regio waar je op dat moment aan het skiën bent. Ze kunnen er wat van in de Alpenlanden!

Proost met wijn

5. Glühwein: want warme wijn is ook fijn

Brrrrr, wat is het koud! Tijd om weer helemaal op te warmen met een glas kruidige Glüwein. Lekker je handen om de warme mok vouwen, rustig nippen en genieten! Recept Glüwein ›

Gluwein wintersport

6. Schnaps: of je er nu van houdt of niet

Over of Schnaps wel of niet lekker is, zijn de meningen verdeeld. Of je er nu van houdt of niet, tijdens een wintersport in Oostenrijk mag een glaasje eigenlijk niet ontbreken. Met een vruchtje erin in de après-ski of in zo’n mooi sierlijk glaasje in de hotelbar. Zum Wohl!

Proost met schnaps

7. Lumumba: warme choco voor volwassenen

Wintersport is niet compleet zonder warme choco met slagroom. Overdag zonder rum, maar na afloop van de skidag mag ‘ie best iets pikanter. Een shotje Stroh Rum erin en je hebt het zo weer warm.

Warme choco met slagroom en rum: Lumumba

8. Almdudler: lekker fris

Nog zo’n frisse dorstlesser is Almdüdler. De kruidige priklimonade uit de Alpen smaakt op ieder moment van de dag!

Proost met Almdudler op wintersport

9. Aperol Spritz: natuurlijk!

Of je nu als een ware professional naar beneden kwam of met horten en stoten: een Aperolletje heb je na afloop van de skidag zeker verdiend. Mijn favoriete drankje op wintersport!

Aperol Spritz drankje na afloop skidag

10. Flying Hirsch: als een vliegend hert in de après-ski

Na een lange dag op de latten duiken jullie gezellig de après-ski in. De meeste van de bovengenoemde drankjes hebben jullie inmiddels op, tijd voor shotjes. Uiteraard wordt er een groot blad Flying Hirsch (ook wel bekend als de Jägerbomb) besteld. De combinatie van Redbull en Jägermeister maakt dat jullie als vliegende herten door de après-ski gaan. Na de eerste ronde kan iedereen de beste après-ski hits van 2024 vloeiend meezingen.

Flying Hirsch
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.