Skip to navigation Skip to main content

Skivakantie Osttirol: veel zon en nog meer winter

Ken jij de mooie wintersportregio Osttirol al? Deze regio hoort bij de Oostenrijkse provincie Tirol, maar de gebieden worden van elkaar gescheiden door de provincie Salzburg. Osttirol ligt wel direct aan het Italiaanse Zuid-Tirol. De regio is gelegen aan de zuidkant van de Alpen, waardoor je verzekerd bent van veel zonuren. Het gebied is sneeuwzeker en in vergelijking met andere skiregio's vrij rustig, waardoor je nergens echt lange wachtrijen tegenkomt. Voor families heeft de regio veel te bieden, waaronder kinder skipasprijzen t/m 18 jaar.

De Osttiroler skigebieden

De skiregio Osttirol biedt in totaal zo'n 150 pistekilometers, verdeeld over zeven skigebieden. In het noorden vind je de skigebieden 'Großglockner Resort Kals-Matrei' en 'Familienskigebiete Prägraten & Virgen'. In het oosten vind je 'Zettersfeld & Hochstein Lienz', die je vanaf de mooie en gezellige stad Lienz kunt bereiken. In het zuiden zijn 'Skizentrum Sillian Hochpustertal', 'Familienskigebiet Golzentipp' en 'Familienskigebiet Kartitsch' te vinden. En (last but not least) in het westen ligt 'Skizentrum St. Jakob.

De skiliften bij Lienz (Foto: © Osttirol, Martin Lugger)

Osttirol voor families

Zoals genoemd is de skiregio Osttirol relatief rustig. Het is echt een 'Geheimtipp' en minder bekend dan grote broer Tirol. Tegelijkertijd is Osttirol zeer geschikt voor families. Waarom? De skigebieden zijn klein, rustig en gemoedelijk. Hierdoor kunnen de kinderen in alle rust leren skiën én kom je ze ook zo nu en dan op de piste tegen! De kinderskipassen zijn geldig voor kinderen t'm 18 jaar, wat ook nog eens een hoop geld scheelt. Alle skigebieden hebben een skischool, er zijn kindvriendelijke accommodaties en familieskigebieden met speciale kinderlanden.

Ook voor kinderen is er veel te doen in Osttirol! (Foto: © Osttirol, Martin Lugger)

De leukste activiteiten van Osttirol

Natuurlijk kun je ook in Osttirol meer dan alleen genieten van de skipistes. De regio staat ook bekend als dé langlaufregio van Tirol. Dit is niet zo gek, gezien de ruim 400 km aan langlaufloipen! Het langlaufgebied is letterlijk grensoverschrijdend, je kunt namelijk tot in Italië langlaufen! Ook leuk in Osttirol is sneeuwschoenwandelen, winterwandelen, rodelen, schaatsen, meerijden in een paardenslee en een bezoekje brengen aan de stad Lienz.

En zo ziet een wintersport in Osttirol eruit!

Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.