11 november 2016 door Thijs in 'Nieuws''

Skigebied Winterberg vanaf morgen geopend!

De ene winter is de andere niet zullen we maar zeggen. Afgelopen jaar moesten we wachten tot januari voor de liften in Winterberg konden worden geopend, en nu kan er in het Sauerland al in november geskied worden! Door de vele sneeuwval van de afgelopen tijd ligt er inmiddels 20 tot 30 centimeter en dat is genoeg om de eerste piste te openen. Je moet zaterdag genoegen nemen met slechts één lift, maar daar staat een voordeliger skipastarief tegenover. De sneeuwpret in Winterberg is wel maar van korte duur, voorlopig zijn de pistes alleen dit weekend geopend.

Zaterdag en zondag skiën in Winterberg

Komend weekend is alleen de 4-persoons stoeltjeslift van de Remmeswiese geopend. Alle bezoekers kunnen gebruik maken van het kindertarief (dagkaart € 23,-). Dus waar wacht je nog op? Haal de ski’s van zolder en rij morgen naar Winterberg! Deze populaire wintersportbestemming in het Sauerland ligt op slechts 3 uur rijden van Utrecht. De komende dagen zijn de temperaturen nog laag genoeg om de sneeuwkanonnen te laten draaien. Wanneer we naar de langere termijn kijken zien we dat de temperatuur stijgt. Na het weekend wordt door de liftmaatschappij van Skiliftkarussell Winterberg besloten of de liften vaker opengaan. Voorlopig kan er dus alleen op zaterdag 12 november en zondag 13 november geskied worden.

Nieuwe lift op de Schneewittchenhelling

Wanneer straks het gehele skigebied opent kan er ook gebruik gemaakt worden van de nieuwe 4-persoons stoeltjeslift over de Schneewittchenhelling naar de Kappe. De lift vervangt de oude sleeplift en de lopende band. Tegelijkertijd met deze werkzaamheden hebben de exploitanten ook de gemakkelijke afdaling op de Käppchenhang onder handen genomen. De piste is nu gelijkmatig en door het wegvallen van de sleeplift en de lopende band kun je de gehele breedte van de helling gebruiken. De nieuwe stoeltjeslift zorgt voor een betere verbinding tussen de Kappe en de rest van het skigebied. Een van de laatste knelpunten in het skigebied van Winterberg is hiermee onder handen genomen.

Wat een prachtig begin van het winterseizoen in Winterberg! Hopelijk is dit het voorteken van een lange, sneeuwzekere winter!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.