4 oktober 2016 door Yvonne in 'Algemeen'' | 1 Reactie(s)

© Serfaus-Fiss-Ladis door Daniel Zangerl

Het TOP skigebied Serfaus-Fiss-Ladis is immens populair onder wintersportende families. Natuurlijk is dit niet voor niets! Het skigebied heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een waar winter walhalla voor kinderen. Dit zie je terug in alle activiteiten en faciliteiten zoals restaurants en skipistes. Wil je dat je kinderen een onbezorgde skivakantie beleven, vol plezier en een hoop nieuwe vriendjes? Lees hieronder 8 redenen waarom je dan naar Serfaus-Fiss-Ladis moet!

#1. Er is een magisch tapijt

Voor kinderen is het fantastisch om eindelijk helemaal alleen naar beneden te mogen glijden op de oefenhellingen. Maar dan. Dan staan ze beneden en moeten ze ook weer alleen omhoog. Oei! Maar, gelukkig is daar het magisch tapijt! De korte beentjes met zware ski's gaan niet zo snel, waar het magisch tapijt rekening mee houdt. Stapje voor stapje kunnen de kinderen het tapijt oplopen. Voor ze het doorhebben zijn ze weer boven!

De berenpiste © Serfaus-Fiss-Ladis, Andreas Kirschner

De berenpiste © Serfaus-Fiss-Ladis, Andreas Kirschner

#2. Er is een kindvriendelijke stoeltjeslift

Voor zowel ouders als kinderen nog wel eens een zorg: de stoeltjeslift. Het is groot en gaat snel. Gelukkig is in Serfaus-Fiss-Ladis een kindproof stoeltjeslift te vinden: de Familienbahn Gampen. De lift meet de lichaamslengte van alle wachtende passagiers. Vervolgens stuurt het systeem de gegevens door naar de transportband. De clou is: de band is in hoogte verstelbaar! Dus ook de kleine passagiers kunnen zonder zorgen plaatsnemen in de stoeltjeslift.

#3. Er zijn 3 kinderterreinen

Voor de kinderen zijn drie winterwonderlanden gebouwd in Serfaus-Fiss-Ladis: de Kinderschneealm, Berta’s Kinderland en Murmlipark. Wat kun je hier zoal vinden? De eerder genoemde magische tapijten, kindercentra, een opwarmhut, speeltoestellen, carrousel, tubingbaan, crèche en nog veel meer! Ouders kunnen kinderen hier met een gerust hart achterlaten.

Berta

Berta's© Bergbahnen Fiss-Ladis, www.foto-mueller.com

#4. Er zijn 4 restaurants voor families

De Starrest, Murmlirest, Berta's Kinderplanei en Sonnenburg zijn alle 4 restaurants speciaal voor families met kinderen. Murmlirest is te vinden bij het tussenstation van de Komperdellbahn en richt zich op kinderen tot 6 jaar. Zijn de kinderen ouder dan 6? Geen zorgen, naast het Murmlirest is de Starrest te vinden, voor kinderen vanaf 6 jaar. Berta's Kinderplanei en Sonnenburg bieden allebei speelruimtes voor de kinderen.

Murmlirest © Serfaus-Fiss-Ladis

#5. De Familien Coaster Schneisenfeger

Gegarandeerd rodelpret in Serfaus. De Familien Coaster Schneisenfeger is een zomer én winterrodelbaan van 1,5e kilometer lang. De topsnelheid is wel 40 km/uur, durf jij het aan? De baan loopt van de Alpkopf naar de Högsee. Ook de tocht naar boven is leuk, want onderweg kom je veel te weten over de lokale houtindustrie.

Familien Coaster Schneisenfeger © Seilbahn Komperdell Serfaus door Andreas Kirschner

Familien Coaster Schneisenfeger © Seilbahn Komperdell Serfaus door Andreas Kirschner

#6. De Fisser Flieger en Serfauser Sauser

Speciaal voor de durfals: de Fisser Flieger en Serfauser Sauser. De Serfauser Sauser is een tokkelbaan waarmee je met 65 km/uur op een hoogte van 85 meter over het prachtige winterse landschap suist. De totale lengte van de tokkelbaan is 2 km en je daalt zo’n 400 meter. Bij de Fisser Flieger wordt je met drie andere personen horizontaal in een soort ‘vliegtuig’ ingesnoerd en suis je met 80 km/uur over de Möseralm. Spannend!

Fisser Flieger © Serfaus-Fiss-Ladis, Andreas Kirschner

Fisser Flieger © Serfaus-Fiss-Ladis, Andreas Kirschner

#7. Er zijn veel Nederlandse skileraren

Veel kinderen vinden het vervelend, skileraren die geen Nederlands kunnen. Ze snappen niet wat de bedoeling is en volgen maar omdat het moet. Maar in Serfaus-Fiss-Ladis is dit anders! Elk jaar werken hier meer dan 250 getrainde skileraren die Nederlands spreken. Leuk en gezellig!

Nederlandse skileraren in overvloed! © Serfaus-Fiss-Ladis, Christian Waldegger

Nederlandse skileraren in overvloed! © Serfaus-Fiss-Ladis, Christian Waldegger

#8. Terwijl de kinderen zich vermaken kan jij je storten op meer dan 200 km piste

Geen toelichting meer nodig toch?

Meer dan 200 pistekilometers © Serfaus-Fiss-Ladis, Andreas Kirschner

Meer dan 200 pistekilometers © Serfaus-Fiss-Ladis, Andreas Kirschner

Weet jij nog meer redenen?

Reactie(s)

door Dominik KRIKILION op 5 oktober

February 2017 here we come ! ! ! !Laat een reactie achter

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen