Skip to navigation Skip to main content

8 redenen waarom je met kinderen naar Serfaus-Fiss-Ladis moet

7550 - 8 redenen waarom je met kinderen naar Serfaus-Fiss-Ladis moet (1)

Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis is ontzettend populair bij families met (jonge) kinderen. Natuurlijk is dit niet voor niets! Het skigebied heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een waar winter walhalla voor kinderen. Dit zie je terug in alle activiteiten en faciliteiten zoals restaurants en skipistes. Wil je dat je kinderen een onbezorgde skivakantie beleven, vol plezier en een hoop nieuwe vriendjes? Lees hieronder 8 redenen waarom je dan naar Serfaus-Fiss-Ladis moet!

#1. Er is een magisch tapijt

Voor kinderen is het fantastisch om eindelijk helemaal alleen naar beneden te mogen glijden op de oefenhellingen. Maar dan. Dan staan ze beneden en moeten ze ook weer alleen omhoog. Oei! Maar, gelukkig is daar het magisch tapijt! De korte beentjes met zware ski's gaan niet zo snel, waar het magisch tapijt rekening mee houdt. Stapje voor stapje kunnen de kinderen het tapijt oplopen. Voor ze het doorhebben zijn ze weer boven!

7550 -  (3)


#2. Er is een kindvriendelijke stoeltjeslift

Voor zowel ouders als kinderen nog wel eens een zorg: de stoeltjeslift. Het is groot en gaat snel. Gelukkig is in Serfaus-Fiss-Ladis een kindproof stoeltjeslift te vinden: de Familienbahn Gampen. De lift meet de lichaamslengte van alle wachtende passagiers. Vervolgens stuurt het systeem de gegevens door naar de transportband. De clou is: de band is in hoogte verstelbaar! Dus ook de kleine passagiers kunnen zonder zorgen plaatsnemen in de stoeltjeslift

#3. Er zijn 3 kinderterreinen

Voor de kinderen zijn drie winterwonderlanden gebouwd in Serfaus-Fiss-Ladis: de Kinderschneealm, Berta’s Kinderland en Murmlipark. Wat kun je hier zoal vinden? De eerder genoemde magische tapijten, kindercentra, een opwarmhut, speeltoestellen, carrousel, tubingbaan, crèche en nog veel meer! Ouders kunnen kinderen hier met een gerust hart achterlaten.

7550 -  (4)
Kinderschneealm, Serfaus

#4. Er zijn 4 restaurants voor families

De Starrest, Murmlirest, Berta's Kinderplaneet en Sonnenburg zijn alle 4 restaurants speciaal voor families met kinderen. Murmlirest is te vinden bij het tussenstation van de Komperdellbahn en richt zich op kinderen tot 6 jaar. Zijn de kinderen ouder dan 6? Geen zorgen, naast het Murmlirest is de Starrest te vinden, voor kinderen vanaf 6 jaar. Berta's Kinderplaneet en Sonnenburg bieden allebei speelruimtes voor de kinderen.

#5. Rodelbaan Schneisenfeger

Gegarandeerd rodelpret in Serfaus. De Familien Coaster Schneisenfeger is een zomer- én winterrodelbaan van 1,5 kilometer lang. De topsnelheid is wel 40 km/uur, durf jij het aan? De baan loopt van de Alpkopf naar de Högsee. Ook de tocht naar boven is leuk, want onderweg kom je veel te weten over de lokale houtindustrie.

#6. De Fisser Flieger en Serfauser Sauser

Speciaal voor de durfals: de Fisser Flieger en Serfauser Sauser. De Serfauser Sauser is een tokkelbaan waarmee je met 65 km/uur op een hoogte van 85 meter over het prachtige winterse landschap suist. De totale lengte van de tokkelbaan is 2 km en je daalt zo’n 400 meter. Bij de Fisser Flieger word je met drie andere personen horizontaal in een soort ‘vliegtuig’ ingesnoerd en suis je met 80 km/uur over de Möseralm. Spannend!

#7. Er zijn veel Nederlandse skileraren

Veel kinderen vinden het vervelend, skileraren die geen Nederlands kunnen. Ze snappen niet wat de bedoeling is en volgen maar omdat het moet. Maar in Serfaus-Fiss-Ladis is dit anders! Elk jaar werken hier meer dan 250 getrainde skileraren die Nederlands spreken. Leuk en gezellig!

7550 -  (5)

#8. Terwijl de kinderen zich vermaken kan jij je storten op meer dan 200 km piste

Geen toelichting meer nodig toch? Serfaus-Fiss-Ladis is een geweldig skigebied!

Meer informatie over Serfaus-Fiss-Ladis

Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.