Skip to navigation Skip to main content

3 bijzondere berghutten in Serfaus-Fiss-Ladis

Wie toe is aan een lunchpauze in het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis, kan prima de eerste de beste berghut binnenstappen voor een lekkere Wiener Schnitzel. Er zijn echter ook berghutten die iets bijzonders te bieden hebben. Restaurants die zijn gelegen op een bijzondere locatie of gezellige evenementen organiseren maken je lunchbreak in Serfaus-Fiss-Ladis tot een belevenis. Bovendien passen deze smaakbelevenissen uitstekend bij een enerverende dag in het skigebied. Snowplaza heeft 3 culinaire hotspots waar je heerlijk kunt eten in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis voor je op een rijtje gezet.

Culinaire hoogtepunten

Bijna alle hutten en bergrestaurants in Serfaus-Fiss-Ladis bieden hoogwaardig eten gecombineerd met een fantastisch uitzicht. Er zijn echter 3 hoogtepunten, zoals je die nergens anders in de Alpen vindt. Ongestoord ontbijten in een futuristische sfeer is mogelijk in de Crystal Cube. Dineren bij een ondergaande zon bij Monte Mare in het Masner-gebied is een onvergetelijke ervaring. Bij de Zirbenhütte, gelegen op een hoogte van 2100 meter, kun genieten van een 6-gangen verrassingsmenu. Stuk voor stuk culinaire hoogtepunten!

#1. ‘Genussrestaurant’ Zirbenhütte

Berglucht maakt hongerig! De Zirbenhütte ligt bij het dalstation van de Schöngampbahn op een hoogte van 2100 meter. Traditioneel en gemütlich, zo kun je deze berghut het beste omschrijven. De haard knispert, er is een grote lounge en gezellige stubes om met z’n allen in te lunchen. Vanaf de Zirbenhütte heb je niet alleen een prachtig uitzicht op de omringende toppen, maar ook op het snowpark, waar de freestylers hun kunsten vertonen.

Tip: 6-gangen verrassingsmenu

Fisser risotto van parelgort, perterselieschuimsoep of tartaar van Fisser runderen, het wordt allemaal geserveerd hier op een hoogte van 2100 meter. Vanzelfsprekend prijken ook klassiekers als Käsepätzle en Tiroler Gröstl op de kaart. Weet je echt niet wat je bestellen moet, dan kun je je ook wagen aan het verrassingsmenu (eventueel met bijpassende wijnen). Je kunt aangeven wat je echt niet wilt eten en vervolgens bereidt de chef een heerlijk menu voor je. Het 6-gangen verrassingsmenu kost € 93,-, met begeleidende wijnen € 136,-.

#2. Crystal Cube

Bovenop de Zwölferkopf staat de Crystal Cube, een futuristisch ogende reuzenkubus. De omringende bergen worden op de reflecterende gevel weerspiegeld, wat voor een prachtig effect zorgt. In de kubus bevindt zich een luxe restaurant, waarin je 360 graden uitzicht hebt op de omgeving. Zowel voor een champagneontbijt, luxe lunch of high tea zit je goed in de Crystal Cube. Het eten dat wordt geserveerd in de glazen kubus is afkomst uit bergrestaurant ‘Bergdiamant’.

Tip: exclusief ontbijt

De kosten voor een ontbijt in de Crystal Cube bedragen € 60,50 en hier krijg je onder andere champagne, steak tartaar, kaas, ham, vers brood en andere zoete lekkernijen voor. Daarnaast wordt er Bircher-muesli, fruit, versgeperste jus d’orange, koffie, thee en water geserveerd. Aangezien er in het restaurant plaats is voor slechts 8 personen, is het zaak om ruim van tevoren te boeken.

#3. Monte Mare

Hoe fijn zou het zijn om op de piste te mogen blijven, wanneer alle andere wintersporters terug naar het dal gaan. Zo kun je optimaal van het moment genieten, wanneer de bergen rood oplichten en de zon achter de toppen zakt. Bij een Sunset Dinner in Monte Mare in Serfaus-Fiss-Ladis is het mogelijk! Dit bijzondere moment beleef je op heerlijke sloffen, met een aperitief en vervolgens een uitgebreid diner.

Tip: Sunset Dinner

Vanaf 16.00 uur ben je welkom bij Monte Mare en word je ontvangen met een aperitief. Tijdens de zonsondergang worden verscheidene gangen geserveerd en om 20.30 uur, wanneer de zon achter de bergen van het Masner-gebied is gezakt, keer je terug naar het dal. Per pistebully welteverstaan! Deze unieke après-ski belevenis valt alleen op dinsdag te boeken en kost € 105,-.

Meer informatie over Serfaus-Fiss-Ladis

Niet alleen voor culinaire highlights zit je goed in het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis. Met meer dan 200 km aan afwisselende skipistes biedt het gebied zowel voor beginners als experts voldoende uitdaging. Van brede, blauwe afdalingen, racepistes en funslopes tot uitdagende skiroutes en extreem steile stroken, het is er allemaal. Toch staat skigebied Serfaus-Fiss-Ladis toch met name bekend als het nr. 1 skigebied voor families in Tirol.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.