Skip to navigation Skip to main content

Ladis: wel de lusten, niet de lasten

Ladis is het kleinste en rustigste dorp van de skiregio Serfaus-Fiss-Ladis. De afgelopen weken heb ik al geschreven over het bruisende Serfaus, het kleinere broertjes Fiss en in dit blog neem ik het kleinste zusje - Ladis - onder de loep. In dit kleine plaatsje ben je ver weg van het massatoerisme, maar kun je wel profiteren van een modern en groot skigebied en de beste faciliteiten voor de kids in het Berta's Kinderland. Rustzoekers die houden van flinke tochten skiën zullen zich hier absoluut helemaal thuis voelen.

Ladis: rustig en knus

Ladis ligt op een zonnig plateau op ruim 1200 meter hoogte. Kenmerkend voor de plaats is het dertiende-eeuwse kasteel Laudeck met zijn fresco’s verfraaide en charmante perceeltjes. Oorspronkelijk staat Ladis bekend als kuuroord, maar ook vandaag de dag hecht men hier nog veel waarde aan de schone lucht en het zuivere water. In dit knusse dorpje beleef je nog een wintersport in alle rust, maar ligt het enorme skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis letterlijk voor je voeten.

Het knusse dorpje Serfaus

Adlerpiste en Sportabfahrt

Via de Sonnenbahn bereik je Fiss in het hart van het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis dat ruim 200 km aan pistes telt. Vanuit hier kun je bijvoorbeeld naar de Schönjöchl waar je heerlijke brede rode afdalingen en ook het funpark vindt. Ben je op zoek naar een beetje actie, dan kun je in de Skyswing of Fisser Flieger stappen. Via de Möseralmbahn bereik je het skigebied van Serfaus. Hier geldt: hoe hoger je in het skigebied komt, hoe uitdagender de pistes. Beginners blijven dus liever een beetje lager, in de buurt van Fiss. Ervaren wintersporters moeten de Adlerpiste en de Sportabfahrt zeker niet overslaan. Ook de langste piste van het skigebied, de Frommesabfahrt van 10 km lang, is een echte aanrader.

Hoe hoger je in het skigebied komt, hoe uitdagender de pistes worden

Berta's Kinderland

Zijn er kleine kids mee op wintersport, dan zullen zij zich ongetwijfeld vermaken in Berta's Kinderland dat je eenvoudig bereikt via de Sonnenbahn. Bij het bergstation ligt een groot restaurant met zonnig terras van waar opa, oma, papa of mama even stiekem een kijkje kan nemen in Berta's Kinderland. Op de enorme alm liggen diverse kinderpistes met eigen liften, caroussels, diverse speelattributen en een heerlijke 'wellenbahn'. De mascotte, koe Berta, houdt de hele dag een oogje in het zeil en moedigt de kleine wintersporters aan. Is het weer wat minder of zijn de kleine topsporters moe, dan kunnen ze opwarmen en bijkomen in de kindervilla. 8 redenen waarom je met de kinderen naar Serfaus-Fiss-Ladis moet >

Kleine skiërs samen met Berta

Na het skiën in Ladis

Verwacht in Ladis geen bruisende après-ski, want deze zul hier niet aantreffen. Alhoewel het bij de Das Gaigaloch en Rauthhof nog best eens heel gezellig kan worden. Wat je dan doet na het skiën in Ladis? Nou schaatsen of ijstokschieten bijvoorbeeld. Of gewoon lekker relaxen in je hotel of appartement. Groot voordeel is dat de prijzen in Ladis een stukje lager liggen dan in de buurdorpen Fiss en Ladis. Dit maakt het dorpje nog even iets aantrekkelijker: wel de lusten (groot en uitdagend skigebied), maar niet de lasten (drukte, hogere prijzen) dus!

Meer weten of Serfaus-Fiss-Ladis? >
Zoek en boek een vakantie in Serfaus-Fiss-Ladis >

Meer weblogs over Serfaus-Fiss-Ladis

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.