Skip to navigation Skip to main content

9 tips voor een heerlijke ski-break in Serfaus

6394 - 9 tips voor een heerlijke ski-break in Serfaus (1)

Eén keer per jaar - eigenlijk altijd in week 11 - vlieg ik naar het mooie dorp Serfaus in Tirol. Het ligt op een hoogte van 1.427 meter, op een zonnig plateau boven het Tiroler Inntal en is zeker één van mijn favorieten. Ik doe dit nu al zo’n 6 jaar achter elkaar. En ik kan er elk jaar weer zo naar uitzien. Na al die jaren als ‘diehard Serfaus ganger’ heb ik een aantal tips verzameld, die ik graag met jullie wil delen. Natuurlijk zijn er vele manieren om in dit dorp een geweldige tijd te hebben, maar dit is de manier waarop ik er het meeste plezier aan beleef!

1. Vlieg naar de bergen

Boek een vlucht naar de bergen. Vermijd een lange rit en een mogelijke file op de gevreesde Fernpass. Voor mij betekent dit een vlucht van Amsterdam naar Innsbruck. Een taxi of huurauto brengt je van Innsbruck naar Serfaus in minder dan 1,5 uur.

2. Verblijf in het dorp of zelfs op de piste

Serfaus biedt vele hotels en appartementen aan, in verschillende categorieën. Met de ondergrondse Dorfbahn zijn de liften snel bereikbaar. Maar als het je helemaal geweldig lijkt om elke ochtend het eerste spoor te trekken, dan kan dit ook. Er is een hotel redelijk dicht in de buurt van het Mittelstation Komperdell waar ze ski-in, ski-out bieden. En ik ski al jaren langs een geweldig traditioneel, Oostenrijks Chalet. Deze ligt ook midden op de piste, aan het eind van de Planseggbahn. Ik ben er nog niet achter of het te boeken is. Misschien dat ik hier volgend jaar meer over kan vertellen.

3. Ga toch ook nog even shoppen

Mocht je toch nog iets missen in je (ski)garderobe, Serfaus biedt een groot aanbod aan sport en modewinkels. En zeg nou zelf, het is toch altijd leuk om even tussendoor te kunnen shoppen?

4. Kies je favoriete piste

Mijn favoriete piste is de Planseggbahn. Ik ben er dol op en eigenlijk doe ik deze het liefst de hele dag. Het is een combinatie van blauw en rood en perfect voor mij, want ik ben niet echt een topskiër. Wat ik er zo heerlijk aan vind? Deze piste heeft een aantal stukken die lekker breed zijn, waardoor je alle ruimte hebt om te zwieren en grote, ronde bochten te maken.

5. Probeer een aantal traditionele Oostenrijkse gerechten op de piste

Ik ben gek op de Oostenrijkse keuken. Als ik alleen al denk aan Tiroler Gröstl, Wiener Schnitzel, Käsespätzle en Kaiserschmarrn, loopt het water mij in de mond. Er zijn verschillende plaatsen in Serfaus om deze traditionele gerechten op de piste te proeven. Mijn favorieten zijn Schalber Alm en Sport Alm. Beide zijn restaurants met bediening – vind ik altijd fijner – en ze hebben een heerlijk zonneterras buiten. Horeca hoppen in Serfaus >

6. Geniet van het beste uitzicht

De beste plek voor een geweldig uitzicht op de bergen in Serfaus is ongetwijfeld Masner. Dit is de spot in het skigebied waar je echt moet zijn op een mooie, zonnige dag. Huur voor een paar euro een zonnebedje, plof neer, relax en geniet van het ongelooflijke uitzicht. Mooier wordt het niet, dat beloof ik! 3 bijzondere berghutten in Serfaus-Fiss-Ladis >

7. Relax vanaf een uur of 4

Na een intensieve dag op de piste is het heerlijk om je skischoenen uit te kunnen doen. Aan de voet van het dalstation Komperdell ligt Praemontan. Dump je skischoenen in het naastgelegen depot en zoek een plekje op het terras van dit restaurant. Het is een zeer gewilde plek om te vertoeven vanaf een uur of vier, maar als het je lukt een plekje te bemachtigen zit je prima en met perfect uitzicht op een van de dalafdalingen. En als je trek hebt in iets lekkers, ze serveren een smakelijke en stevige Kaiserschmarrn. Precies wat je nodig hebt na een lange dag bovenop de berg.

8. Drink een goed glas wijn, liefst een Oostenrijkse

Serfaus heeft vele bars en restaurants en natuurlijk schenken ze daar ook prima wijn. Maar wat ik nu zo leuk vind is, dat er een filiaal van Plangger in het dorp gevestigd is. Mijn eerste keer bij Plangger was in Ischgl, een paar jaar geleden. Het idee van buiten, voor de deur genieten van een goed glas wijn, eventueel met een fijn plankje lekkernijen erbij, sprak mij meteen aan. Gelukkig heeft Serfaus een Plangger! Deze keer hebben we binnen genoten van ons glas, in de zgn. 'Genusslounge'. De mooie, zachte Das Phantom uit Burgenland, is vanaf dat moment een van onze beste vrienden geworden ☺

9. Feesten tot het krieken van de dag

Ze zeggen 'Schluss ist erst wenn keiner mehr kann' en dat klopt ook wel. Patschi Pub is de plek waar ik mijn allereerste après-ski party ooit heb meegemaakt. Ik heb er zo’n goede herinnering aan. Ik zeg eerlijk, Serfaus is niet de typische feestbestemming. - dan denk ik toch meer aan Ischgl - maar omdat Patschi Pub eigenlijk de enige après-ski spot is in het dorp, verzamelt iedereen hier en dat maakt het een geweldige plek om te feesten.

Voor nog meer sfeerbeelden van mijn ski-break in Serfaus, kijk op Ludwigs.nl. Wie weet tot volgend jaar!

165 - Winter - Leonie

Over Leonie

Leonie reist zo vaak als ze kan naar Oostenrijk. Naar Hinterglemm met haar gezin, naar Serfaus met vriendinnen of feestvieren tijdens de seizoensluiting in Ischgl; Leonie geniet van elke trip met volle teugen.