Skip to navigation Skip to main content

Giggijochbahn: de nieuwe 10-persoonsgondel in Sölden

7241 - Giggijochbahn: de nieuwe 10-persoonsgondel in Sölden (1)

Wie wel eens in Sölden op wintersport is geweest in het hoogseizoen, heeft ongetwijfeld ook in de rij gestaan bij de Giggijochbahn. De oude gondellift kon de stroom wintersporters op drukke dagen nauwelijks aan. Maar er is goed nieuws: de Giggijochbahn wordt vernieuwd! Vanaf komende winter, 2016/2017, kun je sneller en comfortabeler vanuit het centrum van Sölden het skigebied op de Giggijoch (2284 meter) bereiken. Hierbij alle details over het nieuwe liftproject in Sölden die op dit moment bekend zijn.

Giggijochbahn: korter wachten, sneller omhoog

Op 26 november 2016 zal het winterskigebied van Sölden open gaan en wordt de nieuwe Giggijochbahn in gebruik genomen. Een paar maanden eerder kun je natuurlijk al skiën op de gletsjers: Tiefenbach en Rettenbach. De wachttijden bij de nieuwe gondellift zullen aanzienlijk korter worden dan je gewend bent. Met de komst van de nieuwe lift wordt de capaciteit van het aantal mensen dat per uur omhoog kan, verhoogd met 2000 mensen per uur. Elke gondel biedt plaats aan 10 personen. Het dal-en bergstation zullen modern zijn en voorzien van alle comfort die de verwende wintersporter wenst: roltrappen vanuit de parkeergarage en uitstappen op het niveau waar je meteen je ski's onder klikt. Bekijk hier de bouw van het bergstation op de webcam >

Nieuw wereldrecord in Sölden

De oude Giigijochbahn in Sölden heeft op 17 april 2016 zijn laatste rit gemaakt. De in 1998 gebouwde lift heeft "maar" 37.000 uur gedraaid. Normaal gesproken worden skiliften met deze cijfers nog niet vervangen, maar de wachttijden bij de lift werden de afgelopen jaren steeds langer. Met een capaciteit van 4.500 personen per uur zullen deze wachttijden tot het verleden behoren. De capaciteit is zo hoog, dat er tevens een wereldrecord is verbroken: het is de hoogste capaciteit voor een omloopgondellift in de wereld. De oude Giggijochbahn is nog niet afgeschreven, maar wordt opnieuw ingezet in het skigebied van Hochoetz. De lift uit Sölden zal de oude Ochsengartenbahn vervangen. Volgende project in Sölden? Misschien wel de verbinding met de Pitztaler Gletscher.

Sölden: 5 tips voor je wintersport (video) >

Feiten & cijfers van de nieuwe Giggijochbahn

Bergstation:Giggijoch Lengte: 2648 m
Hoogte bergstation: 2283 m Hoogteverschil: 921 m
Snelheid: 18 km/h Duur: 9 Minuten
Gondelcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 4.500 pers/uur
Aantal gondels: nog onbekend Skigebied Sölden

Giggijoch: centraal punt in het skigebied van Sölden

De nieuwe Giggijochbahn brengt wintersporters naar de 2284 meter hoge Giggijoch, die onderdeel uitmaakt van de BIG 3 Rallye. Dit is een centraal punt in het skigebied van Sölden. Hier eindigen veel pistes en kun je overstappen in diverse stoeltjesliften. De afdalingen zijn er perfect voor beginners, maar ook voor gevorderden zijn er mooie rode en zwarte pistes. Stuk voor stuk échte pistetips! Verder vind je op de Giggijoch het Snowpark Area 47 en is het een verzamelpunt voor skischolen. Ook vindt hier jaarlijks het Electric Mountain Festival plaats. Via de dalafdaling sta je binnen de kortste keren in de après-ski of alternatieve après-ski van Sölden.

48 uur in hotspot Sölden; 8 dingen die je zeker moet doen

Andere nieuwe liftprojecten voor de winter 2016/2017

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.