Skip to navigation Skip to main content

Sölden: 5 tips voor je wintersport (video)

Sölden noemt zichzelf 'hotspot in de Alpen' en daarmee overdrijven ze eigenlijk niet. Het Oostenrijkse dorp heeft een afwisselend en groot skigebied, een bijzonder gezellige après-ski en veel internationale evenementen. De twee gletsjers van Sölden zorgen bovendien voor een lang en sneeuwzeker wintersportseizoen van de herfst tot de zomer. Het enige minpuntje dat wij konden ontdekken, is dat het er - met name in het hoogseizoen - wel druk kan zijn. In deze video geven we je een indruk van het skigebied, het dorp en 5 tips voor een wintersport in Sölden.

#1. Pistes: blauwe 38, rode 1 en zwarte 25

Of je nu beginner of gevorderd bent in Sölden vind iedereen zijn of haar piste. Onze pistetips zijn de blauwe 38 op de Tiefenbachgletscher, de rode 1 op de Gaislach en de zwarte 25 op de Schwarzkogl. De blauwe afdaling is een heerlijke brede 'autobahn' voor beginners of carvers, de rode is een fijne benentrainer met mooi uitzicht en de zwarte is een piste die over het algemeen lekker rustig is en goede sneeuw heeft. Een skitour die je zeker niet mag missen is de BIG 3 Rallye.

#2. Pisterestaurant: Almhütte Hühnersteigen

Wil je liever niet eten in een groot buffetrestaurant dan is de Almhütte Hühnersteigen een leuke plek voor een pauze. Je vindt de hut aan het einde van de blauwe 30 vanaf de gletsjer aan de linkerkant. Het is een gezellige berghut met goede service en heerlijke Schnitzels.

#3. Bijzonder: James Bond spot ice Q

De ice Q is een bijzonder bergrestaurant op de top van de Gaislach. De architectuur, het uitzicht, maar zeker de kwaliteit van het eten maken een bezoekje aan de iceQ absoluut de moeite waard. Dit restaurant was te zien in de laatste James Bond film 'Spectre'. Bestel er een Martini (shaken not stirred ;-)) of tast wat dieper in de buidel en geniet van de culinaire hoogstandjes. Ook kun je in Sölden nog andere locaties bezoeken waar scenes voor de film zijn opgenomen.

ice Q

#4. Restaurant: Gasthof Grauer Bär

Op zoek naar zo'n gezellig Oostenrijks Gasthof waar je voor een vriendelijke prijs een heerlijke plaatselijke specialiteiten eet? Ga dan naar Gasthof Grauer Bär vlakbij het dalstation van de Gaislachkogl. Hier vind je alle Oostenrijkse klassiekers op de kaart en ze smaken heerlijk!

#5. Après-ski: Almrausch

In Sölden hoef je niet lang te zoeken naar een gezellige après-ski bar. Er is van alles: van rustig tot tenten waar je met je skischoenen op de bar kunt dansen. Wij vonden de Almrausch in het centrum erg gezellig. Alternatieve après-ski? Ga shoppen, geniet van wellness of ga naar een wijnproeverij.

48 uur in hotspot Sölden; 8 dingen die je zeker moet doen >

Sölden

Heb jij nog tips voor een wintersport in Sölden? Laat een reactie achter.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.