Skip to navigation Skip to main content

4 x na het skiën in Sölden

Oke, skiën of snowboarden is voor mij absoluut het belangrijkste van een wintersportdag, maar ik kan ook enorm genieten van het gedeelte van de dag dat komt nádat de skiliften gesloten zijn. Direct op de skischoenen door de après-ski in, is iets wat veel mensen graag doen. Dat vind ik ook gezellig, maar er zijn ook andere mogelijkheden na het skiën. Wijntjes proeven in een knusse bar, relaxen in de wellness of een paar uurtjes lekker (wintersport)shoppen. In Sölden is er genoeg te doen na een inspannende dag op de pistes. In dit artikel geef ik je 4 manieren om je wintersportdag goed af te sluiten.

#1. Party in the après-ski

Hoezo eerst naar het hotel en opfrissen? Après-skiën doe je in je (stinkende…) wintersportoutfit en op je skischoenen. Punt. Direct vanaf de piste de bar in om daar mee te blèren met de bekende après-ski hits onder het genot van een biertje, Glühwein en Schnapps. In Sölden zijn genoeg plekken waar je deze oude en vertrouwde après-ski aantreft. Direct aan de piste zit Après-ski Philipp waar het al vroeg in de middag gezellig is. Andere aanraders zijn de Schirmbar en Marco’s. Daarna verplaatst het feest zich richting de Almrausch en de Mogul Bar. De echte volhouders eindigen ’s avonds laat in de Fire & Ice.

après-ski Sölden

#2. Wijn en specialiteiten proeven

Een echte wijnkenner ben ik niet, maar ik weet wel wat ik lekker vind. Een erg leuk adresje om te genieten van fijne wijnen is Plangger. Het is een sfeervolle winkel waar je naast heel veel wijnen ook de lekkerste vleeswaren en kazen kunt proberen. Naast (natuurlijk!) Tiroolse en Oostenrijkse wijnen en delicatessen, kun je er ook producten kopen uit Zuid-Tirol en Graubünden. In de winkel kun je plaats nemen aan de bar of één van de tafeltjes en smullen van al dit lekkers. Een heerlijke manier om je skidag af te sluiten.

Plangger Sölden

#3. Shoppen

Uiteraard vind je in Sölden een uitgebreid aanbod aan sportwinkels. Van sjieke skimerken zoals Bogner tot winkels waar ze brede poederbakken voor freeriders verkopen; je kunt hier werkelijk alles vinden. De hoofdstraat staat vol ‘snoepwinkels’ voor de echte skifanaat. Van wintersportshoppen krijg ik nooit genoeg, dus ik kan me hier prima vermaken. Het leuke is dat tussen al deze sportieve winkels ook genoeg andere leuke shops te vinden zijn met kleding, schoenen, interieurartikelen en natuurlijk souvenirs. Aan mooie spullen geen gebrek in Sölden.

Shoppen in Sölden

#4. Relaxen in de wellness

Heel eerlijk? Eigenlijk is dit mijn favoriete bezigheid na een intensief dagje op de pistes: relaxen in de wellness. In Sölden is de Freizeit Arena de beste oplossing voor als je geen wellness in je hotel hebt. Hier vind je een groot zwembad, maar ook een sauna, stoombad en ontspanningsruimte. Kids kunnen zich hier ook zeker een paar uur vermaken. Ik heb de mazzel dat ik logeer in een hotel dat absoluut een van de fijnste wellnesslandschappen heeft van Sölden: Bergland. Op de bovenste verdieping van het hotel ligt de Sky Spa van 1700m2 en oh wat is het hier fijn. Een paar baantjes zwemmen, zweten in de sauna, buiten in het warme bad naar de bergen kijken en even rustig een boekje lezen. Ik zou dit elke dag van het jaar kunnen doen…

Sölden: 5 tips voor je wintersport (video) >

Relaxen in de wellness in Hotel Bergland

Meer informatie over skiën in Sölden

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.