Skip to navigation Skip to main content

St. Anton en Lech verbonden door nieuwe Flexenbahn

6992 - St. Anton en Lech verbonden door nieuwe Flexenbahn (1)

Door de aanleg van de nieuwe Flexenbahn wordt Ski Arlberg in skiseizoen 2016/2017 het grootste skigebied van Oostenrijk. De langgekoesterde wens om de skigebieden van St. Anton am Arlberg en Lech - Oberlech - Zürs met elkaar te verbinden wordt hiermee werkelijkheid. Naast de nieuwe verbindingslift aan de Vorarlberg zijde van de Arlberg, tussen Zürs en Stuben, worden ook drie andere skiliften in de directe omgeving vernieuwd. Ski Arlberg gaat hiermee over 87 liften en 305 km pistes beschikken die voortaan direct met elkaar verbonden zijn. Bij de aanleg van de nieuwe liften is een investering van 45 miljoen euro gemoeid.

Flexenbahn: van Stuben naar Zürs

Vanaf volgend seizoen heb je niet langer de skibus nodig om van Stuben naar Zürs am Arlberg te gaan. De Flexenbahn brengt je in 6 minuten naar de andere kant van de Arlberg. Per uur kan de Flexenbahn, die over 47 10-persoons cabines gaat beschikken, 2400 wintersporters vervoeren. De lift legt een afstand van 1,8 kilometer af en overbrugt 562 meter hoogteverschil. Vanuit de cabines heb je een prachtig uitzicht op het Klostertal en de Arlbergpass richting St. Christoph.

Nog drie nieuwe skiliften

Alsof de aanleg van de Flexenbahn nog niet genoeg is, worden ook drie andere skiliften vernieuwd. Het dalstation van de Flexenbahn wordt het startpunt van de nieuwe Albonabahn II. Om op de pistes van Stuben te skiën hoef je niet langer de verouderde stoeltjeslift te nemen. Aan de zijde van Zürs worden de Trittkopfbahn I en II vernieuwd. Met deze nieuwe liften, allemaal 10-persoons gondels, is de doorstroom van wintersporters verzekerd.

Overzichtskaart nieuwe liften

Overzichtskaart nieuwe liften

Skitocht ‘Run of Fame’

De nieuwe lift is ook verantwoordelijk voor het ontstaan van een nieuwe skitocht. Tijdens de ‘Run of Fame’ door Ski Arlberg leg je maar liefst 65 skikilometers af en daal je in totaal 18.000 meter af. De route leidt je door het complete skigebied – van Warth in het noorden naar Lech en Zürs om vervolgens met de Flexenbahn St. Christoph en St. Anton am Arlberg te bereiken in het zuiden.

 

Feiten & cijfers Flexenbahn

Bergstation: Middenstation Trittkopf Lengte: 1.800 m
Hoogte bergstation: 2.227 m Hoogteverschil: 562 m
Snelheid: 5 m/s Duur: 6 Min.
Gondelcapaciteit: 10 Personen Capaciteit: 2.400 Pers./Std.
Langste overspanning: Niet bekend Vertrekplaats: Stuben/Alpe Rauz120 skibusritten per dag minder

De aanleg van de Flexenbahn betekent ook goed nieuws voor het milieu. Dagelijks vonden er 120 skibusritten over de Flexenpass plaats en dat is vanaf volgend skiseizoen niet meer nodig. Ook krijgen Zürs am Arlberg en Lech am Arlberg minder te maken met dagjesmensen die in de dorpen parkeren. Bij het project horen geen nieuwe skipistes waardoor de natuur grotendeels gespaard blijft.

Wij verheugen ons erg op de nieuwe Flexenbahn die de verbinding tussen St. Anton en Lech realiseert. Wat zijn jouw verwachtingen van het nieuwe grootste skigebied van Oostenrijk?

Dalstation Flexenbahn Stuben/Alpe Rauz

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.