23 februari 2019 door Thijs in 'Algemeen'' | 0 Reactie(s)

Wintersport is de mooiste sport die er bestaat! De frisse berglucht, het prachtige uitzicht, het carven over een vers geprepareerde piste; er zijn tal van redenen te verzinnen waarom wintersport zo mooi is. Aan mensen die niet op skivakantie gaan zijn deze momenten bijna niet uit te leggen. Die moet je gewoon ervaren! Van een blik op de verse sneeuw tot een perfect spoor de poedersneeuw. Wintersporters kunnen vol passie praten over de door hun zo geliefde hobby. In dit weblog 10 geluksmomenten die iedere wintersporter kent.

#1. Eindelijk de bergen weer zien na een lange reis

Na een lange autoreis, die stiekem ook al voor de nodige voorpret heeft gezorgd, is eindelijk het moment daar! Je nadert de Alpen en de imposante witte toppen doemen op in de verte. Eindelijk is het weer tijd voor de wintersport!

#2. Een verse laag sneeuw bij het wakker worden

Het grootste cadeau dat je tijdens de wintersport kunt krijgen is ’s nachts een verse laag sneeuw. Wanneer je de gordijnen openslaat en verse sneeuw in combinatie met een blauwe hemel waarneemt, weet je dat het een heerlijke dag gaat worden.

#3. De frisse berglucht inademen

Snel ontbijten en naar buiten! Het inademen van de frisse berglucht is ook weer zo’n geluksmoment dat alleen wintersporters kennen. Je longen vullen zich met geluk en ondertussen kraakt de verse sneeuw ook nog eens prachtig onder je schoenen.

#4. Afdalen over een vers geprepareerde piste

Wie ’s morgens al vroeg op de ski’s staat, weet hoe het voelt om over een vers geprepareerde piste te skiën. Niks even inkomen, vol gas met je ski’s over de strakke corduroy pistes. Wanneer de massa zich naar de pistes begeeft, heb jij de mooiste afdaling van de dag er al op zitten.

Vers geprepareerde piste

#5. De piste voor jou alleen hebben

Wanneer je bekend bent met #4, dan heb je ook maar al te vaak de piste voor je alleen. Je hoeft geen rekening te houden met andere wintersporters en je kunt over de piste skiën zoals jij dat wilt. Ook aan het einde van de dag kun je dit geluksmomentje beleven, alleen is dan de kwaliteit van de piste wel een stuk minder.

#6. Kinderen hun eerste meters op de ski’s zien maken

Als ouder, groutouder, of oom/tante is het prachtig om het nageslacht hun eerste bochtjes te zien draaien. Het wintersportvirus is overgedragen op de volgende generatie. Met een glimlach op het gezicht, de handen op de knieën en de ski’s in een punt glijden ze naar beneden. Ook zij hebben het voorrecht om binnen afzienbare jaren deze geluksmomenten te gaan beleven.

Kinderen tijdens skiles op een oefenweide

Het nageslacht maakt de eerste meters op de ski's

#7. Een perfect spoor trekken door de tiefsneeuw

Verse sneeuw is voor off-piste skiërs het ultieme wintersportgeschenk. Tijd om verse sporen te trekken door de tiefsneeuw! Niets maakt een freerider gelukkiger dan een perfecte ‘handtekening’ in de diepe sneeuw op een uitdagende bergflank.

#8. Boven de wolken skiën

Wanneer #2. niet aan de orde is, maar er dikke wolken hangen in het dal dan is de keuze voor een dagje wellness, wandelen of spelletjes doen eerder gemaakt. Diehard wintersporters weten echter beter. In het skigebied kunnen de omstandigheden compleet anders zijn. Soms reiken de liften tot boven de wolken wat een schitterend gezicht geeft. Als watten liggen de wolken samengepakt in het dal.

Skiër die uitkijkt op de wolken in een skigebied

Een magisch moment, boven de wolken skiën

#9. Het rozig worden na een dag op de ski’s

Na afloop van een wintersportdag kom je gezellig samen in de accommodatie om na te praten. In combinatie met een borrel slaat de vermoeidheid toe en word je heerlijk rozig. Dit gevoel geeft aan dat je de dag ten volste hebt benut!

#10. Herinnerd worden aan je heerlijke wintersport

Eenmaal thuis word je door vrienden, collega’s en bekenden nog regelmatig herinnerd aan je wintersport. Terwijl zij een beetje lacherig doen over je ‘goggleface’ sluit jij kort je ogen en beleef je #1. tot #9. eventjes opnieuw. Ze weten niet wat ze missen!

Soms zijn de geluksmomenten ver te zoeken tijdens de wintersport. 15 dingen die minder leuk zijn tijdens wintersport >

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen