Skip to navigation Skip to main content

10 geluksmomenten die iedere wintersporter kent

Blij bergen

Wintersport is de mooiste sport die er bestaat! De frisse berglucht, het prachtige uitzicht, carven op een vers geprepareerde piste... Er zijn tal van redenen te verzinnen waarom een wintersport zo mooi is. Aan mensen die niet op skivakantie gaan zijn deze momenten bijna niet uit te leggen. Die moet je gewoon ervaren! Wintersporters kunnen vol passie praten over de door hun zo geliefde hobby. Wedden dat jij jezelf in deze 10 geluksmomenten herkent?!

1. De eerste besneeuwde bergen zien na een lange reis

Na een lange autoreis, die stiekem ook al voor de nodige voorpret heeft gezorgd, is eindelijk het moment daar! Je nadert de Alpen en de imposante witte toppen doemen op in de verte. Eindelijk is het weer tijd voor de wintersport!

Rijden met de auto in een winterlandschap
© Spalder Media Group

2. Een verse laag sneeuw bij het wakker worden

Het grootste cadeau dat je tijdens de wintersport kunt krijgen, is wakker worden met een verse laag sneeuw. Wanneer je de gordijnen openslaat en de verse sneeuw in combinatie met een blauwe hemel ziet, weet je dat het een heerlijke dag gaat worden!

Vers gevallen sneeuw op het dak
© Spalder Media Group

3. De frisse berglucht inademen

Snel ontbijten en naar buiten! Het inademen van de frisse berglucht is ook weer zo’n geluksmoment dat alleen wintersporters kennen. Je longen vullen zich met geluk en ondertussen kraakt de verse sneeuw ook nog eens prachtig onder je schoenen.

4. Afdalen op een vers geprepareerde piste

Wie ’s morgens al vroeg op de ski’s staat, weet hoe het voelt om op een vers geprepareerde piste te skiën. Niks even inkomen, vol gas met je ski’s over de strakke corduroy pistes. Wanneer de rest zich naar het skigebied begeeft, heb jij de mooiste afdalingen van de dag er al op zitten.

Ribbelpiste in Val Gardena
© Spalder Media Group

5. De piste voor jezelf hebben

Wanneer je bekend bent met de nummer 4 uit deze lijst, dan heb je ook maar al te vaak de piste voor je alleen. Je hoeft geen rekening te houden met andere wintersporters en je kunt over de piste skiën zoals jij dat wilt. Ook aan het einde van de dag kun je dit geluksmomentje beleven, alleen is dan de kwaliteit van de piste wel een stuk minder.

6. Kinderen hun eerste meters op de ski’s zien maken

Als ouder, opa, oma, oom of tante is het prachtig om het nageslacht hun eerste bochtjes te zien draaien. Het wintersportvirus is overgedragen op de volgende generatie. Met een glimlach op het gezicht, de handen op de knieën en de ski’s in een punt glijden ze naar beneden. Ook zij hebben het voorrecht om binnen afzienbare jaren deze geluksmomenten te gaan beleven.

Kind op de piste in Ehrwald

7. Een perfect spoor trekken door de diepe sneeuw

Verse sneeuw is voor off-piste skiërs het ultieme wintersportgeschenk. Tijd om verse sporen te trekken door de diepe sneeuw! Niets maakt een freerider gelukkiger, dan een perfecte ‘handtekening’ in de diepe sneeuw op een uitdagende bergflank.

8. Boven de wolken skiën

Wanneer nummer 2 niet aan de orde is en er dikke wolken hangen in het dal, dan is de keuze voor een dagje wellness, wandelen of spelletjes doen snel gemaakt. Diehard wintersporters weten echter beter. In het skigebied kunnen de omstandigheden compleet anders zijn. Soms reiken de liften tot boven de wolken wat een schitterend gezicht geeft. Als watten liggen de wolken samengepakt in het dal.

Boven de wolken in het skigebied

9. Het rozig worden na een dag op de ski’s

Na afloop van een wintersportdag kom je gezellig samen in de accommodatie om na te praten. In combinatie met een borrel slaat de vermoeidheid toe en word je heerlijk rozig. Dit gevoel geeft aan dat je de dag ten volste hebt benut!

Relaxen in appartement met thee na afloop skidag

10. Herinnerd worden aan je heerlijke wintersport

Eenmaal thuis word je door vrienden, collega’s en bekenden nog regelmatig herinnerd aan je wintersport. Terwijl zij een beetje lacherig doen over je ‘goggleface’ sluit jij kort je ogen en beleef je nummer 1 tot 9 eventjes opnieuw. Ze weten niet wat ze missen!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.