Skip to navigation Skip to main content
Wijn bier après-ski
© Spalder Media Group

Drankjes in de après-ski... We lusten ze maar al te graag! Na een lange dag op de latten en veel pistes te hebben geknald, is er niets lekkerder dan een halve Weiße of een verfrissende Aperol Spritz. Staat de teller op 2 of 3, dan vindt vaak iemand in de groep het een heel goed idee om shotjes te bestellen en gaan er hele dienbladen over tafel. Er zijn van die wintersportdrankjes die alleen wintersporters kennen en er is vaak toch een bepaald drankje dat onlosmakelijk met jou als skiër of snowboarder is verbonden. Welk après-ski drankje ben jij? En welk type drankje hoort er bij je vrienden?

1. Halve liter bier

Hoewel jij wintersporten heerlijk vindt en je ook graag een flink aantal afdalingen maakt op je ski's of snowboard, is dat niet hetgeen waarom jij op wintersport gaat. Jij leeft voor de après-ski! Eerlijk is eerlijk, dat knallen op die pistes is natuurlijk heerlijk, maar een halve liter bier als beloning achterover knallen is nog heerlijker.

Bier in de après-ski

2. Jägertee

Wintersport is jouw tweede leven en je hebt al heel wat tijd in Oostenrijk doorgebracht. Misschien wel een heel seizoen of misschien woon je er. Je maakt het liefst mooie lange afdalingen en après-ski vind je heel gezellig, maar echt niet iedere dag. Samen met je Oostenrijkse vrienden bespreek je de dag aan een hoge tafel in de bar, en daar hoort natuurlijk een glaasje bij. Jägertee, om precies te zijn.

3. Aperol Spritz

Fris en fruitig op elk moment van de dag, dat ben jij! Of het nu ochtend is of 's avonds laat, jij bent altijd vrolijk. Jouw zoetigheid geeft iedereen direct een goed humeur en ook op de piste straal je, al is het maar door je mooie skipak. Na een paar fijne pistes te hebben geskied, vind je het rond 12 uur wel tijd voor een terrasje en zoek je naar een plekje op in de zon. Uiteraard mét een Aperol Spritz.

Aperol Spritz op wintersport

4. B-52

Vurig, snel en zonder schaamte raas jij van elke afdaling af. Je denkt dat je heel goed kan skiën, maar je gaat vooral heel hard. Zo maak jij iedere afdaling klein. Vervelend dat je steeds op je gezelschap moet wachten, want jij wilt dóór. Daarom is het eerste wat jij in de après-ski bestelt een rondje B-52 shotjes. Zo snel en vurig als jij de pistes trotseert, zo vurig en snel is dit après-ski drankje. Echt jouw ding!

5. Weißbier

Jij bent een fervent wintersporter. Ieder jaar ga je steevast naar dezelfde bestemming met dezelfde vrienden. Jullie namen staan zowat op jullie favoriete bar geschreven. Overdag kilometers maken, rond de lunch er alvast eentje om in te komen en aan het eind van de dag op jullie vaste plek aan de bar: dat is hoe de wintersport eruit ziet. Dorstig word je ervan en niets is frisser dan zo'n goud(witte) rakker. 10 Weißbier bitte!

Proost Witbier

6. Glühwein

Skiën met mooi geprepareerde pistes en een stralend zonnetje is de wintersportdroom, maar voor jou hoeft het helemaal geen Kaiserwetter te zijn om te kunnen genieten. Sterker nog, het mag van jou best een beetje koud zijn! Lekker knus pauzeren in een berghut, kijkend naar dwarrelende sneeuwvlokken en je handen gevouwen om een warme kop Glühwein. Mmm... dát is het wintersportgevoel voor jou.

7. Bombardino

De Bombardino wordt ook wel Heiße Oma genoemd en dat is precies wat jij bent. Je gaat al een tijdje mee en je bent een wintersporter in hart en nieren. Een winter zonder naar de bergen te gaan is voor jou niet compleet. Dat je helemaal niet veel skiet maakt overigens niet uit, het gaat om alles eromheen. De witte bergen, de knusse hutten, een lekker plekje op het terras en natuurlijk het overheerlijke drankje van eierlikeur: de bombardino!

Bombardino

8. Schnapps

Jij bent nergens vies van. Ook niet van een rondje Schnapps. Dat eigenlijk niemand dat echt lekker vindt doet je niets, want zodra je de après-skibar in stapt sta je al een dienblad te bestellen. Je bent nu eenmaal daar op vakantie, dan hoort dat er gewoon bij. En op één been kan je niet staan, dus zodra de eerste naar binnen is gewerkt wordt de tweede bestelling al klaargemaakt. Kersje niet vergeten te eten, hè? Cin cin!

9. Warme choco met rum

Wintersport betekent voor jou mooie afdalingen maken, maar dan vooral op je gemak. Snel en hard skiën hoeft allemaal niet, evenals veel kilometers maken. De eerste pauze start om 10.30 uur en dan staat er een heerlijke warme chocolademelk op het menu. Met een scheutje rum, dat dan weer wel. Na het skiën begint de après-ski en hoewel je ook niet zo van het hossen bent tussen een joelende menigte, vind je het wel gezellig om even een kijkje te nemen. Daar bestel je, hoe kan het ook anders, een warme choco met rum.

Warme choco met rum op wintersport

10. Skiwasser

Après-ski? Jij gaat het liefst naar een van de skigebieden zonder après-ski, want je hebt helemaal geen behoefte aan een uitbundige derde helft. Je neemt het liefst de eerste lift omhoog en de laatste naar beneden en daar tussenin probeer je zoveel mogelijk afdalingen te maken. Tussendoor stop je natuurlijk wel even om het vocht bij te vullen, en dat doe je met een groot glas skiwasser. Heerlijk!

11. Vliegend hert of Jägerbomb

's Ochtends heb je lekker rustig aan gedaan, een paar mooie pistes gepakt, een goede bodem gelegd met de lunch en rond de klok van vier ging het eerste dienblad rond. Die combinatie van Jägermeister en Red Bull is echt jouw ding. Na een paar rondes begin je zowaar te dansen en los te komen. Waarom is de après-ski al om 20.00 uur afgelopen? Je zit er net zo lekker in.

Jagerbomb après-ski drankje

12. Wijn

Jij bent helemaal geen wintersporter. Eigenlijk weet je vrij weinig af van skiën, snowboarden en après-ski en ga je mee met de groep omdat het je ook wel eens gezellig lijkt. Overdag vervloek je de skivakantie als je tijdens de skiles uit de lift gevallen bent of je ene ski 10 meter boven op de piste is blijven steken na een valpartij. Je kunt niet wachten op dat eerste wijntje aan het einde van de dag. Die maakt alles meteen weer goed.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.