Skip to navigation Skip to main content

Hiermee overtuig je je werkgever om met het hele bedrijf te gaan skiën

54608 - Hiermee overtuig je je werkgever om met het hele bedrijf te gaan skiën (2)

Ik kan uit ervaring spreken dat op wintersport gaan met je collega's echt ontzettend leuk is. Er bestaat gewoon simpelweg niks beters dan samen skiën, lachen, eten en feesten in de après-ski! Ben jij ook wel eens toe aan iets anders dan varen, het tegen elkaar opnemen op een stormbaan of barbecuen? Lees dit artikel dan even door en overtuig je werkgever ervan om komende winter met het hele bedrijf te gaan skiën!

Als bedrijfsuitje op wintersport

Een wintersport met je partner, het gezin, een groep vrienden of de familie is ontzettend leuk, maar een wintersport met collega's hoort ook zeker in dat rijtje thuis! Even uit de formele werksfeer heeft een ontzettend positieve invloed op iedereen. Vaak ontstaan er bovenop de berg de beste ideeën en daar hebben jullie eenmaal thuis allemaal profijt van. De meeste bedrijven organiseren jaarlijks een bedrijfsuitje, maar beperken zich vaak tot de standaard activiteiten en uitstapjes. Absoluut goed voor de teambuilding en even weg van de werkvloer is altijd leuk! Echt geweldig is om samen naar de sneeuw af te reizen. Met een bus vol collega's naar de sneeuw, overnachten in hotel of appartement en er heerlijk even een paar dagen tussenuit. De lol begint 's ochtends al bij het ontbijt en gaat door tot de laatste naar bed is gegaan. Lijkt het jou ook wel wat? Met deze redenen overtuig je je werkgever vast!

 

Doe meteen een vrijblijvende aanvraag

1. Teambuilding

De hele dag samen met collega's zijn in informele sfeer is op en top teambuilding. 's Ochtends op elkaar wachten, de ski's van die ene collega dragen, elkaar oprapen na een val, tips geven voor een nog betere skitechniek, samen lunchen en dineren, een feestje in de après-ski, activiteiten in de sneeuw... Alles wat jullie die dagen doen, draagt bij aan een nog betere teamspirit en een beter presterend team na afloop.

54608 -  (10)

2. Skiën is gezond

Barbecuen of bowlen is leuk, maar daar komt al snel een berg wijn, bier en eten bij kijken. Op de schnitzel tijdens de lunch en de biertjes in de après-ski na, is skiën hartstikke gezond. De hele dag ben je actief bezig in de buitenlucht en de frisse berglucht zorgt bij iedereen voor een 'hernieuwde ik'. Na de skivakantie kan iedereen er weer volop tegenaan.

3. Je leert elkaar op een andere manier kennen

Tijdens een wintersport leer je je collega's op een heel andere manier kennen. In de winterse natuur is iedereen een stuk vrijer en heel anders dan op kantoor. In de lift heb je de mooiste gesprekken, tijdens het ontbijt, de lunch en het diner ontdek je wat je collega's pas echt lekker vinden en dan hebben we het nog niet gehad over alle mooie avonturen die je beleeft tijdens een avondje feesten in de après-ski.

Zo kom je erachter dat je manager die altijd opschept totaal niet kan skiën, dat collega A al dronken is na drie biertjes, dat collega B een ontzettende schnitzelverslaving heeft en dat collega C doodsangsten uitslaat in de skilift...

Summit Travel organiseert bedrijfsuitjes van begin tot eind!
54608 -  (11)

4. Werk kun je prima met plezier combineren

Een skivakantie hoeft echt niet alleen maar jolig te zijn. Het is juist goed om tijdens die dagen ook even serieus samen te komen. Hoe staat het bedrijf er op dit moment voor? Wat zijn de verwachtingen voor de komende maanden? Welke doelen zijn er gesteld? Zijn er dingen die misschien beter kunnen? Vergaderen in een winterse omgeving is absoluut geen straf! De frisse berglucht en witte bergen zorgen voor een flinke dosis energie, motivatie en inspiratie. Wedden dat jullie thuis komen met ontzettend veel goede ideeën?

5. Op en top ontspannen

Op de heenweg trekt de eerste werkstress al weg en eenmaal aangekomen is ook het laatste beetje verdwenen als sneeuw voor de zon. Even weg van werk betekent alle ruimte om op en top te ontspannen. Ja het is elke dag vroeg opstaan om met de eerste lift omhoog te kunnen, maar je ligt ook al om half 9 's avonds in bed. Wanneer heb jij voor het laatst 10 uur aan één stuk door geslapen?

54608 -  (12)

6. Goede gesprekken

Op het werk voer je regelmatig leuke gesprekken met collega's. Even bijpraten bij het koffiezetapparaat of gezellig samen lunchen. Toch zijn dit vaak vluchtige gesprekken en ga je niet snel de diepte in. Als je een aantal dagen met elkaar optrekt in privésfeer, is er meer tijd en ruimte voor goede gesprekken. Zowel voor zakelijke als persoonlijke! 's Ochtends bij het ontbijt, in de lift, tijdens het diner... Je stelt je meer open en leert elkaar niet alleen op een andere manier, maar ook beter kennen.

54608 -  (13)

7. Even op een andere locatie zijn

Soms is het goed om even op een andere locatie te zijn. Weg van de formele werksfeer ontstaan vaak de beste ideeën. Bovendien laadt iedereen weer helemaal op na een paar dagen sneeuw en berglucht. Er is echt niks negatiefs aan een wintersport met het hele bedrijf! Ja het werk ligt tijdelijk stil, maar als iedereen weer terug is ligt het werkniveau 100% hoger!

8. Er bestaat geen betere beloning voor het harde werken

Een paar dagen weg met collega's, sneeuw, skiën, lunchen en dineren met wintersportgerechten, gezellig samenzijn... De beste beloning na al dat harde werken!

54608 -  (14)
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.