15 maart 2022 door Florien in NieuwsOpmerkelijk

De webcambeelden uit de Alpen lijken op dit moment wel plaatjes uit het jaar 1970. Geen strakblauwe hemel en een hagelwitte sneeuwdeken, maar een sepia-achtige gloed met allerlei tinten oranje. Een flinke wolk Saharastof trekt de komende dagen over de Alpenlanden en zorgt lokaal voor een bijzonder kleurenspektakel. De webcams lijken bijna onrealistisch, kijk maar!

Saharastof

Zoals je gisteren al in het Alpenweer kon lezen, is er momenteel veel Saharastof in de atmosfeer aanwezig. Dit stof is afkomstig uit de Sahara en kan door stof- en zandstormen soms wel kilometers hoog in de atmosfeer terecht komen. Als de luchtstroming dan van zuid naar noord gericht is over een grote afstand, kan dit Saharastof ook bij ons in de buurt terechtkomen. In combinatie met neerslag komt dit stof dan zelfs op het aardoppervlak terecht, wat in het verleden wel eens voor rood/bruin gekleurde pistes heeft gezorgd.

Oranje webcambeelden

Wat een bijzondere plaatjes uit de Alpen vandaag! Heb jij je favoriete skigebied zo wel eens gezien?

Hochfügen
Hochfügen
Nebelhorn
Nebelhorn
Ischgl
Ischgl
Kaprun
Kaprun
Schröcken
Val Gardena
Val Gardena
Warth Schröcken
Axamer
Axamer Lizum
Furkajoch
Furkajoch
Graun
Graun
Sulzkogel
Ehrwald
Nebelhorn
St Anton
St. Anton am Arlberg
Sulden am Ortler
Sulden am Ortler

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen