2 februari 2022 door Florien in Nieuws

Wat komt er op dit moment een bak sneeuw naar beneden in de Alpen. Gisteren lag er op veel plaatsen al ruim 50 cm vers en die hoeveelheid is de afgelopen uren alleen maar gegroeid. Tijd om de balans op te maken met wederom een aantal heerlijke sneeuwbeelden. Hoe graag wil jij nu in de Alpen zijn?

Sneeuwdump

Na de dump in Oostenrijk vorige week, gaat Koning Winter opnieuw los. Dit keer ligt het zwaartepunt in Zwitserland en Oostenrijk, maar ook elders valt er verse sneeuw. We kunnen absoluut spreken van een sneeuwdump: tot en met vanavond is er lokaal meer dan een meter voorspeld. Zoals je wel kunt verwachten, zorgt dat voor de nodige problemen. Zo zijn er al meerdere ongelukken gebeurd en als we kijken naar de lawineberichten, geldt er voor een groot deel van Oostenrijk, Zwitserland en Zuid-Duitsland lawinegevaar niveau 4 (van de 5). Oftewel een kritieke lawinesituatie, waarbij lawines spontaan af kunnen gaan. Bovendien gaat de dump in de Alpen gepaard met zware wind. Gisteren moesten meerdere liften hierom gesloten blijven en ook vandaag blijft veel dicht.

Hoe het gisteren was? Bekijk hier de beelden!

De fijnste webcams van deze woensdag

Benieuwd hoe ontzettend winters het nu is in de Alpenlanden? Hieronder een overzicht van de fijnste webcams.

Falkertsee
Balderschwang

Bad Kleinkirchheim
Kleinwalsertal
Ellmau
Hinterglemm
St. Veit im Defereggental
Oberstdorf
Tschagguns
St. Christina
Großarl
Warth Schröcken

Krimml
Längenfeld
Schladming-Dachstein
St. Johann in Tirol & Oberndorf
Zauchensee
Zillertal Arena
Engelberg, Trübsee
La Drosera - Les Mosses
Val Thorens
Fieberbrunn
Lech am Arlberg
Château-d’Œx
Val Gardena

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen