Skip to navigation Skip to main content

Wat valt er veel sneeuw in de Alpen! Zoals je gisteren al in het Alpenweer kon lezen, gaat het tot en met woensdag flink los in de skigebieden. Koning Winter heeft het dit keer vooral op Zwitserland en Oostenrijk gemunt en daar kan de komende dagen lokaal meer dan een meter vallen! Hoog tijd om na de eerste dag en nacht de balans even op te maken. In dit blog de eerste beelden van de dump.

Veel sneeuw in aantocht

Na de dump van vorige week in Oostenrijk is er nog meer sneeuw in aantocht. Gisteren begon op de meeste plaatsen nog droog, maar daar kwam al snel verandering in. Sinds gisteren dwarrelen er dikke sneeuwvlokken naar beneden en is er op veel plaatsen al een flinke laag sneeuw gevallen. De sneeuwval gaat wel gepaard met harde wind. Met name hoog in de bergen waait het hard, waardoor meerdere liften gesloten blijven.

Eerste sneeuwbeelden

En dan nu de eerste beelden van de dump. Collega's Jahna en Miranda hebben net wat sneeuwbeelden vanuit Pettnau am Arlberg en Dienten am Hochkönig gedeeld en ook op veel webcams is het winters wit. Kijk mee en geniet!

Pettnau am Arlberg

Region Dents du Midi

Dienten am Hochkönig

Sauerland

Salzburgerland

Oberstdorf Kleinwalsertal

Glungezer

Zell am Moos, Irrsee

Engelberg

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.