Skip to navigation Skip to main content

Kerstcadeaus waarmee je wintersporters blij maakt

Kerstman op skis in boom

Op zoek naar leuke kerstcadeaus voor wintersporters? De feestdagen staan weer voor de deur, hoog tijd om cadeautjes onder de boom te leggen of om het nodige in huis te halen om iemand mee te verrassen. Vier jij Kerst thuis of in de sneeuw? In dit blog hebben we de leukste kerstcadeaus voor wintersporters verzameld. Van een leuke muts of beanie tot een nieuw paar ski's. Lees snel verder voor onze cadeautips. 

1. Koffietafelboek - 100 slopes of a lifetime

Het (400 pagina’s dikke!) boek 100 slopes of a lifetime staat gelijk aan de ultieme bucket list voor skiërs. Je wordt meegenomen op een reis langs de mooiste pistes van de wereld. De foto’s zijn afkomstig van National Geographic Photography, wat veel goeds belooft. Daarnaast vind je in 100 slopes of a lifetime handige reisinformatie, praktische tips en advies van experts. Het voorwoord is verzorgd door niemand minder dan Lindsey Vonn.

2. Thermo kleding

Iedere wintersporter wordt blij van goede onderkleding. Een hoogwaardig ondershirt van merinowol of een heerlijke skipully met een hoge col mag je gerust onder de boom leggen. Thermokleding is tegenwoordig ook verkrijgbaar in opvallende kleuren of met een print. Doe er een paar skisokken bij en je cadeau is compleet.

Kerstcadeaus voor wintersporters: Thermo ondergoed

3. Hestra skihandschoenen of -wanten

Hestra skihandschoenen zijn fijn voor heren en dames. Ze gaan jaren mee en je krijgt er geen koude handen in! Geef bij het cadeau doen van een paar lederen Hestra skihandschoenen of -wanten wel aan dat deze onderhouden moeten worden. Wanneer het leer stugger en droger begint aan te voelen, even invetten met bijvoorbeeld Hestra Leather Balm.

Hestra handschoenen

4. Klean Kanteen thermosfles

Tijdens een skidag of winterwandeling mag een kopje koffie niet ontbreken. Met een thermosfles van Klean Kanteen kun je je eigen koffie meenemen, want deze blijft urenlang warm. De drinkbekers van Klean Kanteen zijn gemaakt van duurzaam RVS. Daarnaast is het merk bedenker van het Bring Your Own™ project en lid van 1% for the Planet. Met een Klean Kanteen thermosfles maak je dus ook een statement! Niet alleen een leuk en handig, maar ook een duurzaam kerstcadeau voor wintersporters.

5. Happy Socks Downhill Skiing

Iedereen wordt blij van Happy Socks! En helemaal wanneer ze voorzien zijn van een print met skiërs. Sokken waren al een populair kerstcadeau voor wintersporters om te geven en te krijgen, en dat zal met deze downhill skiing editie van Happy Socks alleen maar toenemen.

6. Een leuke muts of beanie

Mutsen en beanies houden je hoofd lekker warm, maar redden je ook van helmhaar in de après-ski. Je hebt ze in allerlei soorten, maten en kleuren. Leuk om te geven én om te krijgen!

Mutsen en beanies kerstcadeau

7. Tripje naar de sneeuw

Het ultieme cadeau is natuurlijk een tripje naar de sneeuw!

St. Christina Val Gardena wintersportdorp

8. Kaasfondueset

Haal een stukje Zwitserland in huis met een eigen kaasfondueset! Dan hoef je ook verder niet na te denken over wat er Tweede Kerstdag op het menu staat. Zelf een goede kaasfondue maken is bovendien helemaal niet moeilijk (recept kaasfondue). Gezellig, zo samen door die fonduepan roeren met een stukje stokbrood aan je vork!

9. Ski d’Alpine wintersport bordspel

Ski d’Alpine is een wintersport bordspel dat garant staat voor samenzijn, verrassingen, strijd en speelplezier. Doel van het spel is je route vinden door het skigebied door middel van het uitvoeren van opdrachten. Wie als eerste de opdrachten heeft voltooid en de Spitze Bar weet te bereiken, heeft gewonnen. 

Ski d'Alpine bordspel wintersport kerstcadeaus
© Spalder Media Group

10. Ski's of een snowboard

We sluiten deze lijst met kerstcadeaus voor wintersporters af met nog een ultiem cadeau: nieuwe ski's of een snowboard. Geen goedkoop kerstcadeautje, maar wel eentje waar je iemand ontzettend blij mee maakt!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.