9 december 2021 door Florien in Nieuws

De voorspellingen zijn helemaal uitgekomen. Op dit moment hangen er dikke sneeuwwolken boven de Alpen en dwarrelen er dikke vlokken naar beneden. Gisteren en vannacht is er al flink wat sneeuw gevallen en ook vandaag sneeuwt het op veel plaatsen lekker door. Ideaal zo in aanloop naar de kerstvakantie! Benieuwd naar de huidige situatie in de Alpen? Ik heb wat heerlijke sneeuwbeelden voor je verzameld. Ook zo'n zin om die kant op te gaan?

Ruim een meter verse sneeuw

De winter is nog niet officieel begonnen, toch lijkt het daar op dit moment wel op! Temperaturen van ruim onder nul, dikke grijze sneeuwwolken en heel wat centimeters verse sneeuw die het landschap bedekt hebben onder een witte deken. Tot en met dit weekend is er ruim een meter verse sneeuw voorspeld en die voorspellingen lijken helemaal uit te komen. Inmiddels zijn veel skigebieden en dorpen getrakteerd op enkele tientallen centimeters. De sneeuw zorgt overigens niet alleen voor fijne beelden, maar ook voor de nodige chaos. Het lawinegevaar is op veel plaatsen ontzettend hoog (niveau 3 en 4 van de lawinegevarenschaal), er zijn meerdere verkeersopstoppingen en de hulpdiensten moeten met regelmaat uitrukken omdat er veel ongelukken gebeuren. Voorlopig is de rust nog niet teruggekeerd, ook op vrijdag staat er nog veel sneeuw op het programma. In het weekend klaart het in het zuiden op en vanaf volgende week ook in de rest van de Alpen. Sneeuw is er dan voorlopig niet voorspeld en een hogedrukgebied krijgt de overhand.

Witte webcams

Het sneeuwdek is al lekker aangevuld in de Alpen! Dankzij de lage temperaturen en lage sneeuwgrens zijn ook veel dorpen en dalen wit gekleurd. Een overzicht van de fijnste webcams bekijk je hieronder.

Val Thorens
Val Thorens
Saas-Fee
Saas-Fee
Lech am Arlberg
Lech am Arlberg
Maisalm Saalbach
Maisalm, Saalbach
Jungfrau Region
Jungfrau Region
Alpbach
Alpbach
Balderschwang
Balderschwang
Camping Morteratsch
Camping Morteratsch, Pontresina
Hinterglemm
Hinterglemm
Montafon Tschagguns
Tschagguns
Warth Schröcken
Zillertal Arena
Zillertal Arena
Kleinwalsertal
Kleinwalsertal
Val Gardena
Val Gardena
Zillertal Arena sneeuw
Zillertal Arena
Bad Kleinkirchheim
Bad Kleinkirchheim
Falkertsee
Köttmannsdorf
Köttmannsdorf

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen