Skip to navigation Skip to main content

Avontuurlijke winterpret bij Roter Hahn

5281 - Avontuurlijke winterpret bij Roter Hahn (1)

Tijdens je wintersport hoef je heus niet te verblijven in een drukbezocht, grijs hotel. In het Italiaanse Zuid-Tirol kan je bijvoorbeeld kiezen voor een authentieke charmante vakantieboerderij van het label ‘Roter Hahn’. Vele van deze boerderijen bieden ook activiteiten buiten de piste aan. Na een stevig ontbijt, met verse hoeveproducten zoals spek, confituur, vruchtensap en versgebakken brood, kan je er paardrijden door de sneeuw, rodelen of schaatsen op de Haider- of Reschensee. Er is altijd een boerderij van Roter Hahn die bij jou past.

Boerderijen aan de piste

In de meer dan 30 skigebieden van Zuid-Tirol is het wintersportseizoen begonnen. In deze regio kan je wintersport gemakkelijk combineren met een verblijf op een Roter Hahn vakantieboerderij. Meer dan 100 kleinschalige vakantieboerderijen liggen op minder dan 500 meter van de skipistes, zodat je recht van de boerderij in de sneeuwpret belandt. Voor wie niet van skiën houdt, zijn er tal van alternatieven zoals schaatsen, ijszeilen, paardrijden of sneeuwschoenwandelen.

IJszeilen en schaatsen op de Haidersee

Van december tot maart is het ijs op de Reschensee bij skigebied Reschenpass en Haidersee stevig genoeg om te schaatsen, ijszeilen en kitesailen. IJszeilen is een sport waarbij met een speciaal gebouwd voertuig op het ijs wordt gezeild. Op de vakantieboerderij Stecherhof, in het hart van het skiparadijs en langlaufgebied ‘Reschenpass’, is een vakantie vol echte winterpret gegarandeerd. De perfect geprepareerde pistes, sleebanen, winterse wandelpaden en mooie off-piste routes liggen op slechts 100 meter van de boerderij. Daarnaast ligt deze hoeve aan de rand van het Haidermeer, waardoor je er uitstekend kan schaatsen of ijszeilen.

Op de rug van een Haflinger

In Zuid-Tirol kan je volop genieten van zuivere berglucht en het schitterende uitzicht op de Dolomieten. En waarom de streek niet ontdekken op de rug van de Haflinger? Deze betrouwbare paarden maken deel uit van het Zuid-Tiroolse erfgoed. In Flaas, een gehucht van het bergdorp Jenesien, op een dik half uur rijden van het aantrekkelijke Bozen, ligt het Oberfahrerhof van de familie Zöggeler. Kinderen leren er spelenderwijs alles over de omgang met en het verzorgen van paarden. Gezinnen worden er met open armen ontvangen en krijgen een ongecensureerde kijk op het dagelijkse leven van deze moderne landbouwersfamilie. Je kan er elke dag met een paard op uit trekken. Toch niet helemaal overtuigd van je eigen paardrijkunsten? Een sledetocht door de bossen is des te romantischer! Ook andere winterse activiteiten kunnen vanuit het Oberfahrerhof. Rodelen kan bijvoorbeeld zowel op de boerderij als in de nabijgelegen skigebieden.

Skiën, sleeën, langlaufen en ook... culinair genieten!

Geen wintersport zonder après-ski, en ook hiervoor ben je in Zuid-Tirol aan het juiste adres. De streek staat immers bekend om haar fijne traditionele keuken. Na een sportieve dag in de sneeuw, kunnen de gasten op de vakantieboerderij genieten van de ‘Marende’, een typische tussenmaaltijd met traditioneel gebakken boerenbrood, boter, kaas, spek, worst en verse kruidenthee of glühwein. De avond inzetten doe je met hartige winterkost in een typisch boerencafé of Buschenschank. Alle boerencafé’s hebben kwaliteitsvolle streekgebonden gerechten met aangepaste regionale wijnen op het menu staan.

Onvergetelijke boerderijvakantie in Zuid-Tirol

Roter Hahn vakanties staan synoniem voor kwaliteitsvolle en onvergetelijke boerderijvakantie in Zuid-Tirol. Je kan er genieten van de lokale gastvrijheid, de fijne traditionele keuken en het echte boerderijleven. Het merk ‘Roter Hahn’ werd in 1999 opgericht door de ‘Südtiroler Bauernbund’ met als doel het promoten van het boerenleven op de vakantieboerderijen van Zuid-Tirol. Momenteel groepeert ‘Roter Hahn’ ongeveer 1500 boerderijen, die het hele jaar door accommodatie aanbieden. Het vlaggenschip van de ‘Roter Hahn’ boerderijen is de gastvrijheid en kwaliteit van de dienstverlening die wordt gewaarborgd door strenge criteria, bijvoorbeeld de beperking van maximum 4 appartementen per boerderij.

Meer informatie over Roter Hahn vakantieboerderijen >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.