8 augustus 2020 door Thijs in Tips

Oef! Het is behoorlijk warm de afgelopen dagen! Op alle mogelijke manieren zoeken we naar verkoeling. Wat zou het fijn zijn om even in de sneeuw te kunnen staan op een gletsjer. Wanneer zomerskiën op een gletsjer er niet in zit, moeten we in en rond het huis maar naar verkoeling zoeken. In dit weblog 5 zomerse wintersport tips die voor verkoeling zorgen.

#1. Ga skiën in een indoor skihal

Even een middagje spontaan gaan zomerskiën op een gletsjer zit er helaas niet in. Dan maar naar de skibaan! Diverse indoor skihallen in Nederland zijn momenteel gewoon geopend. Heerlijk om even aan de warmte te kunnen ontsnappen en op de ski’s te staan. Terwijl buiten de mussen van het dak vallen, kom jij van de piste naar beneden in de heerlijk koele indoor skihal.

#2. Maak thuis zelf wintersport ijsjes

Bij temperaturen als deze horen ijsjes. Heel veel ijsjes. Tal van ijsjes die aan wintersport doen denken, kun je heel eenvoudig zelf thuis maken. Ga je voor Skiwasser ijsjes, een variant met Aperol Spritz of toch de Flügel Frozen Cocktails? Ik zou ze gewoon allemaal maken! 5 verkoelende wintersport ijsjes om thuis te maken >

Flügel Frozen Cocktail ijsjes
Flügel Frozen Cocktails

#3. Zet een Technoalpin Snowfactory in je achtertuin

Temperaturen boven de dertig graden vragen niet om halve maatregelen. Wie de zomer hélemaal zat is zet gewoon een TechnoAlpin Snowfactory in de achtertuin. De Snowfactory bestaat uit een container waarin water wordt bevroren en een bijbehorende sneeuwlans. Dankzij deze techniek is het mogelijk om onder alle omstandigheden sneeuw te produceren. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat de Snowfactory wordt voorzien van water en elektriciteit. Oja, en je moet er diep voor in de buidel tasten. De kosten voor de aanschaf van een Snowfactory bedragen ruim € 600.000.

#4. Dompel je onder in wintersportsferen

Er zijn genoeg mogelijkheden om je thuis even onder te dompelen in wintersportsferen. Bij het kijken naar de wintersportfoto’s van vorig seizoen ervaar je echt wel even een moment van verkoeling. Of maak een rondje langs de webcams van de gletsjers of skigebieden op het zuidelijk halfrond. Heerlijk om daar nu mensen te zien skiën, al word je er wel een tikje jaloers van. Dit is ook het ideale moment om eindelijk eens al die uitzendingen van 24 UUR IN te bekijken. Voor je het weet is er een paar uur voorbij en al die tijd heb je niet aan de warmte gedacht. 

#5. Eet licht en vermijd alcohol

Dit is niet echt het moment voor zware, voedzame gerechten als Kaischermarrn, Tiroler Gröstl en Käsespätzle. Bij deze temperaturen verlangen we meer naar licht verteerbaar eten. Ook die recepten zijn er voor wintersportliefhebbers. Maak een Puten- of Hühnenstreifensalat, kook een lichte Flädlesuppe of boots de saladebar van een wintersporthotel na. Een Skiwasser of Almdudler is goed voor de dorst, maar ook een verfrissend après-ski drankje moet kunnen toch? 5 zomerse après-ski drankjes voor thuis >

Oostenrijkse salade met kip



Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.