Skip to navigation Skip to main content

Winterse activiteiten in Noorwegen

Een wintersportvakantie in Noorwegen wint aan populariteit, maar doorgewinterd is het allerminst. Naast dat je in Noorwegen uitstekend kan skiën, biedt het land ook andere activiteiten waarbij je optimaal kan genieten van de witte omgeving. Het is geen geheim dat Noorwegen een naam hooghoudt qua natuur. Het uitgestrekte landschap, het oneindige natuurschoon en de ruimte en rust geven een ongekend vakantiegevoel. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de nabijheid van de fjorden als je in Stranda of Voss gaat skiën. Een skivakantie in Noorwegen is dan ook geen gebruikelijke trip naar de sneeuw, de winter biedt hier alle soorten vermaak voor jong en oud.

Ålesund, de moeite waard

De Art Nouveau stad Ålesund is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de Sunnmørsalpen en de fantastische omgeving. De ongerepte omgeving van bergen, fjorden en al het water vormen het perfecte decor voor activiteiten in Ålesund. De Sunnmørsalpen worden ook wel gezien als de meest unieke plek in Noorwegen voor bergwandelingen met gids en skiën in poedersneeuw. De spectaculaire, met sneeuw bedekte bergtoppen steken bijna 2000 meter boven de blauwe fjorden uit. In het winterseizoen zijn deze bergen een perfecte locatie voor off-piste skiën. Ervaar een lang weekend in Ålesund en Strandafjellet of verblijf voor een week in de meest onvergetelijke plaatsen waaronder het Sagafjord hotel bij de Hjørundfjord en het Juvet Landskapshotel in Valldal. Vanaf Schiphol is Ålesund dagelijks te bereiken met een directe vlucht van KLM.

Foto: Ålesund - Terje Borud

Ski & Sail: toerskiën met een zeilboot

Vanuit Ålesund kun je makkelijk een Ski & Sail toer boeken, perfect voor als je verzot bent op toerskiën. Verschillende bedrijven in Fjord Noorwegen bieden deze toer aan. Met de boot heb je snel en gemakkelijk toegang tot de vele bergen van de regio, en nog beter, je kunt ze zelfs beklimmen op de stukken waar geen sneeuw ligt. Elke avond word je veilig naar een nieuwe bestemming gebracht. Heerlijk elke ochtend wakker worden met een nieuwe berg als uitzicht. Een leuke bijkomstigheid is dat het tevens een zeer milieuvriendelijke manier van reizen is.

Foto: Ski & Sail, Sunnmøre.fjord - Sverre Hjornevik

Ontdek de fjorden in Voss

Vanuit Voss kun je makkelijk een bezoek brengen aan de unieke fjorden. Boek de excursie ‘Norway in a nutshell’ met Fjord Tours en ervaar zowel de Flåmsbana als de Nærøyfjord. Ooit gehoord van Flåmsbana? Dit is het steilste treintraject ter wereld, waarbij je langs vele watervallen en sneeuwbedekte bergtoppen rijdt. Ervaar de Nærøyfjord vanaf een cruise en geniet van de stilte en de prachtige omgeving. Vanaf Voss Fjellandsby ben je binnen 40 minuten met de auto bij de Nærøyfjord. Laat je informeren over de mogelijkheden door Buro Scanbrit.

Cultuur snuiven in Bergen

Een bezoekje brengen aan de historische stad Bergen is zeker de moeite waard als je aan het skiën bent in Voss. Voss ligt ongeveer op 100 km afstand van Bergen en vormt het hart van de regio. Bergen biedt veel culturele mogelijkheden en is goed te bereiken. Vanaf Schiphol vliegt KLM dagelijks rechtstreeks naar Bergen. Fjord Line brengt je van Hirtshals in Denemarken dagelijks naar deze stad.

101 - Winter - Joeri

Over Joeri

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.