15 september 2019 door Thijs in Skigebieden onder de loep

Wanneer de kinderen nog te jong zijn om te skiën, is het soms lastig om op wintersport te gaan. Er moeten nog meer spullen mee dan voorheen en iedere dag moet er iemand bij de kleintjes blijven. Om jonge families tegemoet te komen, bieden tal van skigebieden skipassen aan die gedeeld kunnen worden. Hiermee kan de skipas zowel door de vader als de moeder worden gebruikt, waardoor er afwisselend kan worden geskied.

Regels voor het delen van de ouderskipas

Bij een gewone skipas is het verboden om deze te delen met een ander persoon. Wanneer je gesnapt wordt, zal de toegang tot het skigebied je worden ontzegd. De ouderskipas is een uitzondering op deze regel. Een ouderskipas, die vaak alleen voor meerdere dagen gekocht kan worden, is uitsluitend verkrijgbaar bij de kassa van het skigebied. Alle gebruikers, zowel de ouders als de kinderen, dienen aanwezig te zijn bij het moment van aanschaf. Vaak wordt er een foto genomen van de gebruikers van de pas. Doorgaans mogen de kinderen een leeftijd tussen de twee en vijf jaar hebben, om nog in aanmerking te komen voor de deelskipas. Skigebieden met gratis skipas voor kinderen >

Sneeuwpop bouwen wintersport
Wanneer de kinderen nog te jong zijn voor skiles, moet er altijd iemand oppassen


SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is een ideaal skigebied om met een jong gezin naartoe te gaan. Er zijn tal van kinderlanden en wanneer de kids al wat ouder zijn kunnen ze op de vele blauwe pistes prima leren skiën. Een ouderskipas is verkrijgbaar wanneer het kind maximaal drie jaar oud is. Je bent voor de ouderskipas in de SkiWelt het normale tarief kwijt, plus € 5,- per dag.

Maximaal 3 jaar
6-daagse skipas: € 291,50

Serfaus-Fiss-Ladis

Als meest familievriendelijke skigebied van de Alpen moet je natuurlijk ook een skipas aanbieden die gedeeld kan worden tussen de ouders. In Serfaus-Fiss-Ladis dient het kind jonger dan 3 jaar te zijn om hiervoor in aanmerking te komen.

Jonger dan 3 jaar (1-1-2017 en jonger)
6-daagse skipas: € 256,- (met gastenkaart)

Kleinwalsertal & Oberstdorf

Vanaf skiseizoen 2019/2020 kun je op de pistes van Kleinwalsertal & Oberstdorf ook een skipas delen. De skipas, die beide ouders kunnen delen, is geldig vanaf drie dagen, wanneer het kind jonger dan 6 jaar is.

Jonger dan 6 jaar (1-1-2014 en jonger)
6-daagse skipas: € 293,-

Hochoetz

Hochoetz is een ideaal skigebied voor families. Het compacte skigebied beschikt over een mooi kinderland en oudere kids kunnen hier perfect leren skiën. Ouders met kinderen waar nog op gepast moet worden kunnen een skipas delen indien het kind maximaal 4 jaar oud is.

Jonger dan 4 jaar (1-1-2016 en jonger)
6-daagse skipas: € 248,-

Ski amadé

De Ski amadé bestaat uit 5 skigebieden en 25 wintersportdorpen. De Salzburger Sportwelt, Gastein, Hochkönig, Großarltal en Schladming-Dachstein hebben ieder hun pluspunten om hier met het gezin heen te gaan. Wanneer het jongste kind jonger is dan drie jaar, kan hier tegen normaal tarief een ouderskipas gekocht worden.

Jonger dan 3 jaar (1-1-2017 en jonger)
6-daagse skipas: € 275,-

Rauris

In skigebied Rauris ligt de leeftijdsgrens met maximaal vijf jaar een stukje hoger. Dit familievriendelijke skigebied in het Salzburgerland vraagt bij de aankoop wel om de persoonsbewijzen van zowel de ouders als het kind. Wanneer je niet over een gastenkaart beschikt, wordt de ouderskipas 10% duurder.

Jonger dan 6 jaar (1-1-2013 en jonger)
6-daagse skipas: € 251,-

Oppassen kinderen wintersport
Wie gaat er eerst oppassen? Jij of ik?

Hochzeiger

Al vanaf twee dagen geldt in skigebied Hochzeiger het tarief voor jonge gezinnen. Het kind dient dan wel jonger dan 3 jaar te zijn om de ouders afwisselend te mogen laten skiën. Zowel de foto van de vader als de moeder wordt op de skipas geprint.

Jonger dan 3 jaar (1-1-2017 en jonger)
6-daagse skipas: € 236,-

Bad Kleinkirchheim

Wie met jonge kinderen (onder de vier jaar) naar Bad Kleinkirchheim / St.Oswald in Karinthië gaat, kan ook voor een ouderskipas kiezen. Hiervoor betaal je € 5,- per dag extra ten opzichte van de normale prijs van een meerdaagse skipas.

Jonger dan 4 jaar
6-daagse skipas: € 281,-

Dolomiti Superski

Ga je met het gezin naar een van de 12 skigebieden van de Dolomiti Superski dan profiteer je ook van skipas die te delen valt. Er komt echter wel 20% op de normale prijs van een meerdaagse skipas.

Jonger dan 3 jaar (geboren na 30-11-2016)
6-daagse skipas: € 375,60

Onbezorgd spelen in de sneeuw!

Aletsch Arena

In de Aletsch Arena zijn families met jonge kinderen van harte welkom. Bij kids met een leeftijd jonger dan 6 jaar mogen de ouders afwisselend gebruik maken van de skipas. Een toeslag voor een ouderskipas wordt niet gerekend.

Jonger dan 6 jaar
6-daagse skipas: CHF 335,-

Ski Arena Andermatt – Sedrun

’s Morgens mag de ene op de ski’s en na de lunch kan de ander lekker gaan skiën. Ook in skigebied SkiArena Andermatt-Sedrun is dit mogelijk met één skipas.

Jonger dan: n.b.
6-daagse skipas: +- € 275,-

Arosa Lenzerheide

De ouderskipas in Arosa Lenzerheide is beschikbaar vanaf 4 dagen, wanneer het kind jonger is dan 4 jaar. Als enige skigebied in deze lijst biedt Arosa - Lenzerheide de mogelijkheid om de ouderskipas online aan te schaffen. Je moet wel altijd nog de skipas afhalen bij de kassa op vertoon van het paspoort van het kind.

Jonger dan 4 jaar
6-daagse skipas: CHF 378,-

Eerste skiles
Eenmaal wat ouder, dan is het tijd voor de eerste meters op de ski's

Ski Areal Klinovec

Skigebied Klínovec is het grootste skigebied van het Tsjechische Ertsgebergte en beschikt over 20 kilometer aan pistes. Hier is de ouderskipas zelfs beschikbaar bij kinderen met een maximale leeftijd van 7 jaar!

Jonger dan 4 jaar
6-daagse skipas: CZK 4500,-

Meer over een wintersport met kinderen

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen