14 februari 2019 door Florien in 'Familie/kinderen''

Een wintersport met kinderen is ontzettend leuk. Lekker samen skiën, spelletjes spelen en allerlei andere leuke activiteiten ondernemen. Toch zien veel ouders op tegen de lange heen- en terugreis naar de Alpen. Begrijpelijk, maar met een goede voorbereiding en een aantal tips, gaat het helemaal goed komen. In dit weblog heb ik 7 tips op een rijtje gezet voor als je met kinderen in de auto op wintersport gaat.

#1. Een klein cadeautje

Als je op vakantie gaat en een flink stuk moet rijden, dan is het altijd leuk om de kinderen een klein vakantiecadeautje te geven. Uiteraard iets waarmee ze zich onderweg kunnen vermaken.

Kinderen met skileraar op wintersport

#2. Speel spelletjes

In de auto kun je allerlei leuke spelletjes spelen. Je hebt er vaak weinig voor nodig, maar de kinderen zijn wel weer een paar uur zoet. Speel de spelletjes met z’n allen of laat de kids het onderling tegen elkaar opnemen. Als beloning kun je ze een lekker snoepje of koekje geven. Bekijk hier een aantal leuke autospelletjes >

#3. Een iPad of dvd-speler

Even een filmpje kijken en er is weer een uur in de auto verstreken, zonder dat ze het door hebben gehad. Misschien heb je van die beeldschermen in de auto, maar anders werkt een iPad of tablet ook goed. Zet een filmpje op of laat de kinderen een spelletje spelen. Tip: neem wel een oplaadkabeltje of powerbank mee en zorg voor een koptelefoon, zodat je niet zelf alles hoeft mee te luisteren.

#4. Maak een afspeellijst met allerlei leuke kinderliedjes

Kinderen worden blij van muziek. Maak daarom een afspeellijst met verschillende kinderliedjes en spreek met de kinderen af om de hoeveel tijd jullie naar deze lijst gaan luisteren. Dan hebben ze iets om van te genieten en om naar uit te kijken.

Autorijden in de sneeuw op wintersport

#5. Puzzelboekjes of kleurboeken

Een spelletje op de iPad is leuk, maar als deze leeg is, heb je er niks meer aan. Neem daarom ook een aantal puzzelboekjes en kleurboeken mee. Uiteraard met potloden om vlekken in de bekleding te voorkomen.

#6. Neem lekkere dingen mee

Het is vakantie dus neem hun favoriete lekkernijen mee onderweg. Af en toe een snoepje kan geen kwaad! Wissel dat natuurlijk wel af met een broodje en een stuk fruit.

#7. Raamstickers

Wat ik me van mijn kindertijd en autovakanties kan herinneren, is dat mijn moeder altijd een pakket met raamstickers meenam voor mij en mijn zusje. Natuurlijk moest m’n vader de ramen na afloop van de vakantie goed schoonmaken, maar wij waren uren zoet.

Kind op de piste op wintersport

Heb jij nog tips? Laat een reactie achter!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.