16 maart 2019 door Thijs in Algemeen | 0 Reactie(s)

Een wintersport in het voorjaar is zó ontzettend fijn! Eindelijk zijn de dagen langer, schijnt het zonnetje volop en kun je een laagje minder aan. Om van je wintersport in het voorjaar een succes te maken dien je met een aantal dingen rekening te houden. Na het lezen van dit weblog ben jij optimaal voorbereid!

#1. Kies het juiste skigebied

Eenmaal op de plaats van bestemming wil je niet verrast worden met gesloten pistes of dramatische sneeuwcondities. Kies zorgvuldig het skigebied waar je gaat skiën en check de hoogte, de ligging, de huidige sneeuwhoogte en de openingstijden. Skigebieden waar je dit voorjaar moet gaan skiën > 

Zon op de piste
Zoek je bestemming voor een wintersport in het voorjaar zorgvuldig uit

#2. Prepareer je materiaal

De sneeuwcondities tijdens het voorjaar vragen om een beetje extra aandacht voor je materiaal. Vlijmscherpe kanten zijn nu iets minder belangrijk, maar de juiste wax is dit des te meer. Een wax die is geschikt voor warme temperaturen, zorgt dat je minder last hebt van de papsneeuw.

#3. Uurtje uitslapen

Tijdens het voorjaar is het geen doodzonde om een uurtje later op de piste te staan. ’s Morgens vroeg zijn de pistes keihard, omdat de natte papsneeuw van de vorige middag is opgevroren. Wanneer de zon het harde bovenlaagje heeft doen smelten, kun je weer heerlijk skiën!

#4. Laagje minder dragen

Wat kan het warm zijn tijdens een wintersport in het voorjaar. Kies voor dunnere kleding en draag gerust een laagje minder dan aan het begin van het wintersportseizoen.

papsneeuw
Dikke kleding hoef je bij deze omstandigheden niet te dragen

#5. Kies de juiste piste

Volg de zon tijdens je skidag en ski ’s morgens op de zuidhellingen en ’s middags op de noordhellingen. Zo profiteer je de hele dag van de beste sneeuw. Wanneer de sneeuw na de lunch papperig wordt aan de ene kant van de berg, maak je de oversteek naar de andere zijde.

#6. Smeren, smeren, smeren

De zon staat hoog aan de hemel en dit vraagt om een goede bescherming. Haal je zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor uit de kast en smeer je goed in. Die goggleface moet je maar op de koop toenemen.

#7. Drinken, drinken, drinken

Net zo belangrijk als smeren, is drinken. Door de inspanning op hoogte en de warme temperaturen verlies je veel vocht. Om geen last van hoofdpijn te krijgen en om de volgende dag weer fit op de piste te verschijnen moet je veel (water) drinken.

Drink veel skiwasser
Drink bij warme omstandigheden genoeg (Ski)Wasser

#8. Ski in de juiste stijl

Skiën in het voorjaar is onlosmakelijk verbonden met skiën door de papsneeuw. Veel wintersporters hebben moeite met deze natte sneeuw en de bulten op de piste. Zorg dat je lichaam goed in balans is, druk op beide ski’s houdt en voldoende snelheid maakt. Skitechniek: ploegen door de papsneeuw >

#9. Houd de pistecondities in de gaten

Die piste die er gister nog zo prachtig bij lag, kan een dag later zijn getransformeerd in een bugelpiste. Ook kunnen er door de hoge temperaturen zo maar stenen bloot komen te liggen. Let goed op waar je skiet en blijf het gevaar voor.

#10. Vroeg aan de après-ski beginnen

Papperige sneeuw en bulten zijn ook een goede reden om een uurtje eerder de après-ski in te duiken. Plof neer in een ligstoel en gun jezelf een lekker wintersportdrankje in de zon. Lekker hossen op het terras van een skihut is nu ook een stuk fijner dan bij die ijzige temperaturen in december.

Wintersport in de lente
Je mag in het voorjaar gerust een uurtje eerder aan de après-ski beginnen

#11. Profiteer van de langere dagen

Tijdens een wintersport in het voorjaar wordt het een stuk later donker. Na je skidag heb je nog de tijd om andere activiteiten te gaan doen. Ga eens een keer paragliden, maak een winterwandeling of doe een sneeuwscootertour. Dit is je kans!

#12. Geniet!

Het voorjaar betekent helaas ook dat het einde van het wintersportseizoen steeds dichterbij komt. Geniet daarom nog even volop van de laatste afdalingen! Voor je het weet moet je de ski’s opbergen en begint die lange, lange zomer…

Wintersport in de lente image widget
Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen